El govern recorda a la fiscalia que és l’únic responsable d’autoritzar l’accés als locals públics

  • El fiscal intenta una darrera maniobra d'intimidació a poques hores d'obrir els col·legis

VilaWeb
Redacció
08.11.2014 - 22:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern ha emès un comunicat de rèplica a la Fiscalia i assegura que l’únic responsable que ha autoritzat l’accés a locals públics és el mateix govern de Catalunya amb l’objectiu de “garantir l’exercici de drets fonamentals com és el dret a la llibertat d’expressió i de la llibertat ideològica”. A través d’un comunicat, l’executiu català considera que no es pot demanar la identificació a voluntaris que “res tenen a veure en aquesta autorització” i assegura que podran desenvolupar la seva tasca “amb total normalitat”. A més, el Govern recorda que ha demanat un aclariment al Tribunal Constitucional sobre l’abast de la suspensió que encara no ha estat resposta.

A última hora de la tarda d’aquest dissabte la Fiscalia del Tribunal Superior de Catalunya havia instat al Director General dels Mossos d’Esquadra a identificar els responsables dels locals que han permès l’accés per organitzar el 9-N. El ministeri públic també ha demanat a l’empresa de missatgeria Unipost saber qui li va encarregar distribuir informació personalitzada sobre el 9-N i li ha demanat que li enviï el full d’encàrrec, contracte i els documents que tinguin que estiguin relacionats amb la distribució o la bustiada de la propaganda del procés participatiu. A més li ha reclamat el pressupost, la factura proforma o definitiva.

La maniobra és un darrer intent d’intimidació, després dels atacs informàtics que ha patit aquesta tarda la Generalitat.

El Departament d’Interior ha confirmat que ha rebut la notificació d’informació per part de Fiscalia. Fonts del Departament han explicat a l’ACN que aquesta petició d’informació no va variar el dispositiu de Mossos d’Esquadra previst per aquest diumenge i que aquest ‘continuarà sent de seguretat ciutadana’. Pel que fa a la petició d’informació, des del Departament s’explica que ‘s’atendrà’. Els mossos no identificaran en cap cas els voluntaris que participen en el dispositiu de la consulta.

En l’escrit que ha fet fiscalia també es demana a l’empresa de missatgeria Unipost saber qui li va encarregar distribuir informació personalitzada sobre el 9-N. Totes aquestes actuacions es fan a instàncies després d’haver obert, a instàncies de la Fiscalia General de l’Estat, diligències d’investigació per si la cessió de locals municipals és constitutiva d’un delicte penal després que el Tribunal Constitucional hagi suspès la votació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any