Gure Esku Dago aconsegueix unir els 123 quilòmetres de la cadena humana basca

  • Desenes de milers de persones ocupen carrers i carreteres entre Pamplona i Durango

VilaWeb
Redacció
08.06.2014 - 13:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Desenes de milers de persones han fet aquest diumenge al migdia Gure Esku Dago, una cadena humana pel dret a decidir del País Basc que ha completat els 123 quilòmetres que separen Pamplona de Durango. Durant mitja hora, entre les 12 i les 12.30 cent mil persones han romàs agafades de les mans mentre un helicòpter oferia a través d’internet imatges de la mobilització. Gure Esku Dago ha comptat també amb presència catalana. Un castell s’ha alçat a Pamplona per a marcar l’inici de la mobilització i membres coneguts de l’ANC, ERC, Compromís o la CUP s’han vist en alguns dels trams.

La mobilització s’ha fet sense cap incident i en un gran ambient de festa. S’han mobilitzat 900 autobusos per a portar al seu lloc els manifestants, molts dels quals enfundats en la samarreta blava de la convocatòria. En les zones urbanes per on passava la cadena humana sovint s’han fet diverses fileres per la gran participació present.

Retransmissió col·lectiva

La cadena humana s’ha pogut seguir en directe per internet gràcies a l’esforç d’una vintena de mitjans bascos, encapçalats per Naiz i Berria, que s’han fet càrrec de la retransmissió després que la televisió pública basca EiTB es negués a fer el directe de la mateixa. Curiosament, però, en la web d’EiTB han posat la retransmissió dels altres mitjans mentre en aquell moment per televisió es veia una missa. VilaWeb ha ofert també en directe la retransmissió durant prop de quatre hores.

Igual que va passar amb la Via Catalana les comunitats basques a l’exterior han fet rèpliques de la cadena humana. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any