Imatges de Tristan da Cunha, l’indret habitat més aïllat del món

  • Un periodista francès visita aquest remot territori britànic d'ultramar al bell mig de l'Atlàntic i en penja un àlbum de fotos

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tristan da Cunha, una illa volcànica al bell mig de l’Atlàntic sud descoberta el 1506 pel navegant portuguès Tristao da Cunha, és considerat l’indret habitat més aïllat del planeta: és a 2.000 quilòmetres de Santa Helena (al nord); a 2.400 quilòmetres de Sud-àfrica (a l’est) i a 3.360 quilòmetres de Sud-amèrica (a l’oest). Hi viuen 275 persones, amb passaport britànic: Tristan da Cunha és un territori britànic d’ultramar des que fou annexionada a la Gran Bretanya el 1816. Sense aeroport, sols un grapat de vaixells hi passen cada any carregats de provisions i de tant en tan amb algun visitant, com el fotoperiodista francès Jean-Christophe Servant.

El 9 de maig passat va pujat al vaixell ‘MV Edinburgh‘, que enllaça Ciutat del Cap amb la capital de Tristan da Cunha, Edinburgh of the Seven Seas, per a preparar un reportatge per a la revista francesa Géo. Abans de la publicació, Servant ha avançat unes quantes fotografies fetes sobre el terreny. Les ha penjades al seu compte d’Instagram i ofereixen una oportunitat quasi única de descobrir els racons i la gent d’aquest territori quasi inaccessible.

Notícia relacionada:

Els viatges impossibles: Tristan da Cunha (16-2-2004)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any