El jove de Tavernes detingut: ‘Continuem la lluita’

  • El noi va ser detingut per haver demanat a través de Twitter la mort de polítics · Ha sortit en llibertat amb càrrecs

VilaWeb
Redacció
16.05.2014 - 16:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Moltes gràcies a tots per l’ajuda #ContinuemLaLluita’. És el missatge que ha escrit a Twitter Sergi B., el noi de dinou anys de Tavernes de la Valldigna (la Safor) que va ser detingut ahir per la guàrdia civil. Acusat d’haver ‘expressat la conformitat’ per la mort de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, i haver demanat la de més polítics, ha sortit en llibertat amb càrrecs aquest matí. Es tracta de la primera detenció per un piulet a Twitter després de l’assassinat de Carrasco. 

Al matí l’han deixat en llibertat amb càrrecs, acusat d’apologia de l’assassinat. Poc després ha agraït el suport a través de Twitter, ha repiulat desenes de comentaris que li donaven suport i ha anunciat que deixaria d’escriure-hi durant un temps, tal com li havien aconsellat. 

Després de l’assassinat d’Isabel Carrasco, el ministre d’Interior espanyol va aixecar polèmica anunciant que s’estudiava la manera de controlar Twitter per a evitar comentaris injuriosos sobre fets com aquest.

És en aquest context que es va fer la detenció d’ahir. Al jove, la guàrdia civil li atribueix frases textuals com ara aquestes: ‘Aixina es fa òstia!! A matarlos a tots!!!! Mes tirs al cap d PPeros!! Isabel CarrasKO’; o bé ‘Que me’ls posen en fila un al costat d l’altre i que em donen un AK-47 qe voràs tu com acabe amb tots eixos fills de putes feixistes d merda.’ En l’escorcoll fet al domicili del detingut es va comissar material informàtic i el seu telèfon mòbil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any