Quin sistema electoral ens convé més?

  • The Catalan Project explica en un vídeo amb claredat els diferents models possibles

VilaWeb
Redacció
29.04.2014 - 10:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El sistema electoral és la forma com els ciutadans escollim els nostres representants polítics. Si és de qualitat pot contribuir a evitar la corrupció i a millorar la democràcia. Aquesta és la premissa amb què comença aquest nou vídeo de The Catalan Project, que exposa els diferents sistemes existents. Des de les llistes tancades i obertes, dos sistemes vigents a l’estat espanyol, a les llistes desbloquejades, una modalitat defensada per molts politòlegs, passant pels diputats de districte, un sistema vigent a molts dels països anglosaxons. El vídeo exposa els punts forts i febles dels diferents opcions perquè cadascú tregui les seves pròpies conclusions.

Finalment explica el sistema electoral alemany, considerat per molts politòlegs com el millor, tot i que també destaca pel fet de ser força complex. El vídeo acaba sense conclusions i convida cadascú a treure-les i proposar-ne a thecatalanproject.org.

The Catalan Project és una plataforma digital proposa d’imaginar la Catalunya del futur. Aquest web és una iniciativa sense ànim de lucre impulsada finançada a través de Verkami. Aquesta associació ha produït diferents vídeos per explicar de forma didàctica temes complexos relacionats amb l’estat propi, també en col·laboració amb Òmnium Cultural, l’ANC i Súmate.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any