El periodista Josep Pastells guanya el Premi de Novel·la Breu de Mollerussa

  • Amb una sàtira sobre el món laboral

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Pastells, periodista i escriptor de Girona, és el guanyador del XXVI Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb “La síndrome de Pèlach Canyes”, una sàtira sobre la degradació del món laboral a partir de l’experiència d’un periodista obligat a treballar per a un empresari sense escrúpols.

“Una novel·la fresca, àgil i ben escrita que també ens fa una reflexió sobre el paper del periodisme quan s’ha de vendre als interessos dels poderosos”, segons Josep Borrell, president del jurat.

El guanyador dels 5.000 euros amb què està dotat aquest premi que concedeix l’Ajuntament de Mollerussa i al qual han concursat 43 originals, ha publicat 10 llibres de narrativa i ha obtingut el Marià Vayreda amb “Vida i Miracles d’Odell Kraus”, el Just Manuel Casero amb “Pell de cilici” i el Vall d’Albaida de literatura eròtica amb “Vides lascives”. Actualment col·labora amb mitjans com el diari Ara, la Revista de Girona i el setmanari Sermos Galiza així com també a les revistes Girones i GironaCultura.

Accèssit

Pel que fa a l’accèssit dotat amb 1.000 euros, el jurat ha decidit enguany lliurar-lo a Susagna Aluja (1972), filla de Belianes tot i que resident a Barcelona, per l’obra “Tres guineus”, una novel·la dramàtica ambientada al món rural, “una història de persones que viuen en un ambient que no els hi pertoca”, explica Borrell, que en destaca “que els personatges estan molt ben perfilats”.

A banda del president Josep Borrell i Figuera, el jurat està format pels escriptors Pep Coll (que va mantenir una conversa amb els autors guardonats sobre les seves obres), Ramon Rubinat i Albert Villaró i la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé. Cal recordar també que l’obra guanyadora d’aquest premi serà publicada en la seva primera edició per Pagès Editors.

El veredicte es va donar a conèixer divendres en un acte literari a la Sala de Ball del Teatre L’Amistat, conduit per l’actriu Mercè Arànega. En el transcurs de la vetllada, la companyia Teatre de Butxaca va estrenar l’obra breu “Un vol de coloms”, de Manuel Molins, amb l’acompanyament musical del pianista i compositor, David Pradas.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any