‘1714 crònica d’un setge’, al Teatre Regina de Barcelona

  • El musical explica la resistència de la ciutat fins al darrer moment a través de vuit històries diferents

VilaWeb
Redacció
09.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

1714 crònica d’un setge‘ és el musical històric que el 12 de setembre passat va obrir la temporada per a adults del Jove Teatre Regina. L’obra se situa a la matinada de l’11 de setembre de 1714, en el moment de la caiguda de Barcelona durant la guerra de Successió. A través de vuit històries diferents, l’espectador es fa una idea del dramatisme dels fets i de l’heroïcitat dels veïns en la defensa de la ciutat. És un espectacle de teatre musicat: s’hi barreja la interpretació parlada dels personatges amb cançons en format de musical. 

L’espectacle és produït per la Companyia Jove Teatre Regina, basat en un text de Macià Olivella i dirigit per Gerard Nicasi i Maria Agustina Solé, amb música original de Ferran González. Els relats de vuit actors, que interpreten personatges molt diferents de la Barcelona del segle XVIII, s’encarreguen d’explicar els fets i les circumstàncies d’aquella tràgica matinada. Mentre esperen que arribi l’atac final recorden el llarg setge i expliquen els motius que els porten a defensar la ciutat i a lluitar pels seus drets.

L’obra forma part de les celebracions del Tricentenari de l’11 de setembre de 1714 i s’ha prorrogat a l’escenari del Teatre Regina fins l’1 de desembre. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any