Un diputat del PP diu que els toros senten plaer quan els maten

  • Juan Manuel Albendea és el president de la comissió de Cultura del congrés espanyol

VilaWeb
Redacció
27.09.2013 - 17:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat del Partit Popular i president de la comissió de Cultura del congrés espanyol, Juan Manuel Albendea, va defensar ahir la ILP que defensa que les corregudes de toros siguin declarades Bé d’Interès Cultural a tot l’estat espanyol. Aquesta iniciativa legislativa popular faria que la prohibició a Catalunya quedés en no res. Per defensar aquesta declaració, Albendea va dir que els animals senten plaer quan els maten a la plaça: ‘Durant la lídia, el toro allibera deu vegades més hormones del plaer que no un ésser humà i set vegades més que no durant el transport.’

Albendea també va assegurar que si es perdien els toros es perdria part de la llengua espanyola i dels termes que ha desenvolupat en conjunció amb l’espectacle taurí.

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la declaració dels toros com a bé d’interès cultural va superar el segon escull. El text que va arribar a la cambra avalat per més de mig milió de signatures va comptar de nou amb el suport del PP per rebutjar les cinc esmenes a la totalitat que CiU, ERC, Esquerra Plural, Compromís, i UPyD havien presentat.

L’objectiu dels impulsors de la iniciativa -a la què s’ha sumat el PP amb una proposició de Llei- és deixar sense efecte la prohibició de les corrides a Catalunya. El ministre Wert ha estès la mà a UPyD per trobar un acord que permeti protegir els toros respectant -ha dit- les competències de les comunitats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any