Navarro carrega contra Nadal i Mascarell

  • De Nadal, diu que s'ha deixat seduir pels 'cops a l'esquena dels adversaris'

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va demanar ahir als militants que no es deixessin ‘seduir pels cops a l’esquena dels adversaris’, fent referència al president del partit a Girona i ex-conseller socialista, Joaquim Nadal. I va afegir: ‘Us animo a no caure en la temptació dels elogis d’aquells que han protagonitzat les retallades més indecents de la història.’ Tot plegat, durant una trobada a Palafrugell, en la qual va coincidir amb Nadal en una salutació fugaç. Navarro no va anar més enllà, i tampoc no es va referir a la decisió de Nadal de presidir el Pacte Gironí pel Dret a Decidir. 

Però en una conversa informal amb premsa, Navarro va dir que, segons el seu parer, Nadal s’havia equivocat en les formes, i que la seva manera de fer havia deixat tocats els militants de la federació. El primer secretari també va retreure al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, haver canviat d’ideologia ‘per aconseguir un càrrec’.

Pel que fa a la salutació entre Navarro i Nadal, indiferència manifesta i una breu i protocol·lària encaixada de mans.

Canviar ideologia per poder

Durant el discurs a Palafrugell, Navarro tampoc no va voler deixar passar la crida que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va fer als socialistes perquè se sumessin a la Via Catalana. El primer secretari del PSC va deixar clar, com ha dit més d’una vegada, que la ideologia del partit no encaixa en la reivindicació, perquè l’acte convocat per l’ANC és ‘clarament independentista’ i això xoca de ple amb les tesis federalistes que defensen els socialistes. I en referència a Mascarell, va dir: ‘Entre els qui ens volen aconsellar, hi ha persones que han canviat d’ideologia d’un dia per l’altre, probablement per ser al costat del poder i aconseguir un càrrec.’

Quatre mesos per una carta

Les tibantors entre el govern català i l’estat per la consulta sobiranista també van centrar part del discurs de Navarro durant la trobada. Va ironitzar sobre les declaracions de dirigents de CiU que pressionen Rajoy perquè contesti la carta que li va trametre el president de la Generalitat, Artur Mas, per demanar-li que avalés la consulta.

‘Si el president Mas va trigar quatre mesos a redactar i enviar la carta, probablement aquest també serà el temps que passarà abans no en rebi resposta per part de Rajoy’, va dir Navarro. A parer seu, aquest no és el ritme adequat que ha de marcar la negociació perquè la consulta sigui una realitat.

Per això, Navarro va criticar tant les postures de CiU com les de l’executiu estatal en tot el procés. ‘Ni a uns ni a altres no els interessa la consulta, ni arribar a un acord perquè hi hagi legalitat; allò que fan és buscar l’enfrontament perquè creuen que així alimenten les seves posicions polítiques, i això és un error greu’, va reblar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any