Amb la independència, què passaria amb un boicot?

  • The Catalan Project explica en un vídeo les minses conseqüències que tindria un hipotètic boicot d'Espanya als productes catalans

VilaWeb
Redacció
28.05.2013 - 15:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons alguns dels discursos de la por més estesos, en cas d’independència, Catalunya patiria un boicot contra els seus productes i els espanyols deixarien de comprar-los. Però quines conseqüències reals podria tenir un improbable boicot contra els productes catalans? El grup The Catalan Project ho explica en un vídeo basta en una de les conclusions de l’article ‘El dividend fiscal de la independència’, publicat el novembre passat per Xavier Sala i Martín, dins de la Iniciativa Wilson, de la qual també són part els catedràtics Pol Antràs, Carles Boix, Jordi Galí, Gerard Padró i Jaume Ventura.

Tal com s’explica en el vídeo i recollia Sala i Martín en l’article, Catalunya no ha de témer en cap cas aquest boicot. En el pitjor dels boicots imaginables, Catalunya només perdria un 2% del seu PIB, que d’altra banda recuperaria sobradament amb la recaptació de tots els impostos. A més, com explica Sala i Martín a l’article, les la hipotètica reducció de les exportacions a Espanya, podria fer augmentar les exportacions a la resta del món.

Altres vídeos de The Catalan Project:

Amb la independència, quants diners guanyaria Catalunya?

Amb la independència, què passa amb Europa?

Amb la independència, què passa amb les pensions?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any