L’estelada humana d’Igualada omple la plaça de l’ajuntament

  • Vídeo del parlament de Salvador Cardús als més de dos mil participants

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una gran estelada humana d’Igualada, que es va fer ahir al matí, servirà per gravar un vídeo per la independència amb la tècnica de l”stop motion’. La iniciativa va congregar més de dues mil persones vestides amb samarretes de color vermell, groc, blau o blanc a la Plaça de l’Ajuntament de la capital de l’Anoia. Una vintena de fotògrafs voluntaris d’arreu de Catalunya van capturar l’acció i en faran un muntatge. A més, la fira independentista itinerant Estelània va fer parada a la ciutat per fer una ‘gran festa per la independència’.

El sociòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Salvador Cardús, va ser l’encarregat de fer un parlament de benvinguda als participants i de transmetre el sentit reivindicatiu de l’acció.

(Vídeo enregistrat per Francesc Lladó)

Els organitzadors van explicar que l’objectiu de l’esdeveniment era ‘donar visibilitat i projecció internacional a la nostra ensenya per fer sentir la veu que aquí hi ha un país que vol ser lliure i autogestionar-se’. A més, van voler remarcar que es tractava d’una iniciativa que neix de la societat civil.

Aquest ‘stop motion’ constisteix en reunir 2.014 persones vestides amb samarretes de color vermell, groc, blau o blanc a la plaça de l’Ajuntament i un grup de fotògrafs distribuïts per diferents punts capturaran la construcció de l’estelada humana i muntaran un vídeo. Aquesta tècnica d’animació consisteix a crear un vídeo a partir de la unió de moltes fotografies consecutives per donar la sensació de moviment.

A continuació podeu veure les instruccions de la coreografia:

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any