EUiA defensa una declaració ‘àmplia’ on es reconeguin ‘federalistes, sobiranistes i independentistes’

  • Crida a 'la confluència política i social de la gent mobilitzada per a impulsar una alternativa d'esquerres

VilaWeb
Redacció
19.01.2013 - 17:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, aposta per una declaració de sobirania ‘àmplia’ en què s’hi reconeguin ‘federalistes, sobiranistes i independentistes’, i que representi ‘tothom que va protagonitzar la manifestació del l’Onze de Setembre’. Creu que correspon a la ‘majoria del poble de Catalunya’ decidir sobre el futur del país i no només a un govern.

El dirigent d’EUiA, en intervenció al Cosnell Nacional a Barcelona ha instat ‘els sectors d’esquerres socialistes, ICV, CUP i l’esquerra social a estar preparats per donar un pas endavant’ per assolir una ‘convergència política’, és a dir, un canvi de rumb polític que diu que només l’esquerra pot assegurar.

És per això que també ha fet una crida a ‘la confluència política i social de les lluites concretes, de la gent mobilitzada activament al carrer’ que defensa drets com la salut, l’educació, l’habitatge o la feina per construir, diu, una alternativa.

Nuet ha explicat també que el Consell ha aprovat la campanya #tempsdelluita. Calculen que aquest 2013 tornarà a ser un any de mobilitzacions: ‘Catalunya no es mereix aquest càstig i el poble segur que es mobilitza’. De fet, diu, les protestes per construir una alternativa ja són al carrer a través de moviments com la marea blanca i groga, la PAH o els sindicats.

A més, ha exigit ‘la depuració total dels responsables’ dels presumptes casos de corrupció de CDC, UDC i PP i les compareixences parlamentàries dels representants dels partits implicats en els casos que han sortit a la llum pública. Nuet ha assegurat que només es pot recuperar la confiança perduda de la ciutadania amb ‘un profund procés de regeneració política’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any