Obama, sobre Espanya: ‘Retallen, retallen, retallen, i la desocupació puja, i puja’

  • El president dels EUA demana a la UE que ajudi els bancs amb problemes

VilaWeb
Redacció
08.06.2012 - 19:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha demanat als dirigents dels estats de l’eurozona que ajudin els que tenen més problemes aportant-hi diners. Obama s’ha referit també a les reformes que han dut a terme Espanya i Itàlia, que ha qualificat com intel·ligents i necessàries. Però ha remarcat la contradicció que aquestes mesures siguin contraproduents: ‘Retallen, retallen, retallen, i la desocupació puja, i puja’.

Obama diu que si només s’apliquen retallades i la desocupació segueixen augmentant, els ciutadans tindran encara més problemes per poder consumir, la qual cosa pot complicar que aquestes reformes tinguin èxit a llarg termini.

També ha incidit en la importància que Europa estabilitzi el seu sistema financer a curt termini, i que per això hauria d’injectar capital a les entitats més febles de la unió monetària.

En aquesta línia, també defensa la necessitat que Grècia no abandoni la zona euro perquè això causaria més mal a les economies amb més problemes, i insisteix en la importància que Europa hi prengui mesures, per més que siguin ‘dures’.

El govern espanyol no desmenteix el rescat imminent del sistema bancari

Document: Preguntes i respostes sobre la imminent intervenció d’Espanya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any