Mas-Colell confia en un rescat bancari per sortir de la crisi ‘en un any’

  • El conseller d'Economia ha participat en la Trobada Empresarial al Pirineu

VilaWeb
Redacció
08.06.2012 - 12:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, confia que si ‘les coses es fan bé i Europa hi ajuda’, pot millorar el mercat laboral i l’estabilitat fiscal ‘en un any’. Ho ha dit a la sessió inaugural de la Trobada Empresarial al Pirineu, que es fa a la Seu d’Urgell amb l’assistència de cinc-cents empresaris, on ha afegit que un possible rescat de la banca espanyola és una part de la solució per consolidar la sortida de la crisi.

‘D’interconnexió i comitès de control, cada dia en tenim més des d’Europa, des d’Espanya, des de tot arreu’, ha dit respecte a una intervenció: ‘Cada vegada és més veritat que tots els agents europeus són menys lliures de fer el que vulguin.’ Mas-Colell ha manifestat que la col·laboració d’Europa és molt important i que la situació és greu i requereix una resposta immediata. ‘No es pot viure gaire temps sense solució perquè afecta l’estabilitat d’Espanya i d’Europa’, ha dit.

També ha advocat per la continuïtat de l’euro, que convé a Catalunya perquè l’euro és Europa’. I respecte al pacte fiscal, ha dit que no preveu grans avenços durant aquest any, malgrat que la seva necessitat en el context de crisi ‘és més evident que mai’. El conseller ha dit que la crisi fa molt evident la insuficiència financera estructural de Catalunya i que el pacte fiscal és més necessari que mai. Encara que ‘seria ingenu si pensés que en un any tindrem la solució encarrilada’, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any