Mascarell evita posicionar-se sobre les irregularitats del seu secretari general

  • Xavier Solà hauria facturat més de 193.000 euros a l'Associació Catalana de Municipis quan n'era el cap de serveis jurídics

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.03.2012 - 13:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest migdia, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, no ha volgut posicionar-se sobre les acusacions d’irregulatitats que pesen sobre el seu ‘número dos’ en el departament, Xavier Solà. Mascarell ha dit que no té cap objecció a fer en els catorze mesos que ha treballat amb ell a la conselleria. Ara, sobre l’actuació anterior del secretari general de Cultura, no l’ha defensat, s’ha limitat a dir: ‘He llegit la versió que apareix en un mitjà de comunicació i he escoltat la versió del Xavier Solà. No tinc encara una opinió formada, quan tingui la composició de lloc feta, ja exposaré la meva opinió.’

El diari El País ha fet pública aquesta setmana el cas. Segons el diari, Solà hauria facturat 193.853 euros a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a finals del 2009, per un catàleg de masies que ell mateix va impulsar des del seu càrrec de cap dels serveis jurírics de l’entitat. Van ser seixanta-cinc factures, totes pel mateix import: 2.982,36 euros, que va facturar a través d’una empresa, EiL Sau, que havia adquirit només dues setmanes abans.

En el moment de l’emissió de les factures, el responsable de pagaments de l’ACM era Josep Maria Matas, amic personal de Solà, i que el 24 de febrer d’enguany fou destituït del càrrec de coordinador general de la diputació de Barcelona, després de saber-se que una de les seves empreses va facturar 900.000 euros a l’ACM quan ell n’era un dels responsables.

L’any 2009, Xavier Solà i Josep Maria Matas eren socis de l’empresa Procomu Habitatges, que va facturar a l’Associació Catalana de Municipis 55.00 euros per la gestió d’uns pisos de protecció oficial de Vic, que promovia una fundació depenent de l’ACM.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any