El compte de Twitter del govern suec, a mans dels ciutadans

  • És gestionat cada setmana per un 'comissari' diferent, amb la intenció de donar visions del país diverses

VilaWeb
Redacció
30.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Us imagineu que cada setmana algú de nosaltres es responsabilitzés del compte de Twitter d’algun dels nostres governs per presentar el país tal com el veu? Suècia ho ha fet: ha deixat a mans dels seus ciutadans el compte de Twitter del govern. Cada setmana un ciutadà diferent se’n fa càrrec i hi exposa la seva perspectiva del país.

‘Cada setmana un individu té l’exclusiva del compte de Twitter governamental perquè pugui presentar el país segons els seus coneixements, la seva experiència, la seva opinió. Els comentaris d’aquests ‘comissaris’ ajuden a transmetre una Suècia multiforme, no única, segons els encarregats del projecte, anomenat ‘Curators of Sweden‘.

Els ‘comissaris’ han de compartir les seves idees sobre Suècia i qualsevol informació que s’hi relacioni. La idea és de promoure el país, de desvetllar interès pel país, però queden caldrà veure l’ús que els ‘comissaris’ fan d’aquesta prerrogativa i en què es pot arribar a transformar tot plegat.

Aquesta setmana el compte del govern suec és responsabilitat d’Anders Dalenius, un publicista que combina la feina de consultor de comunicació amb la de pagès.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any