Lola Johnson es pensava que Tirant lo Blanc l’havia escrit Ausiàs March

  • L'error, en una cerimònia pública, de la portaveu del govern valencià, rebota al Twitter (#lolajohnsonfacts)

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.11.2011 - 19:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera de Cultura, Turisme i Esport, Lola Johnson, va elogiar ahir públicament el Tirant lo Blanc, però va atribuir l’obra a Ausiàs March, i no a Joanot Martorell. L’error, per més inri, el va fer en la cerimònia de lliurament dels dels Premis de la Generalitat als Llibres millor editats els anys 2010-2011, que es va fer ahir el Monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de la Biblioteca Valenciana. No duia el discurs escrit i va improvisar davant d’un auditori ple; ple, a més, amb els editors i llibreters del País Valencià.

En concret, va dir: ‘La data d’entrega d’estos guardons coincidix amb el Dia del Llibre Valencià, instituït per la Generalitat el 20 de novembre, data en què es va publicar la primera edició del Tirant lo Blanc, l’any 1490, obra que ens ha regalat aquest meravellós escriptor que va ser Ausiàs March’.

La relliscada ja ha tingut una ràpida resposta al Twitter, amb l’etiqueta #LolaJohnsonFacts, amb comentaris i respostes d’allò més enginyoses.

Per una altra banda, els premiats de la nit van ser: El vampir (Edicions Bromera), premi al millor llibre editat il·lustrat, i El arte de volar (Edicions de Ponent), premi al millor llibre editat. El premi a la tasca dels llibreters foou per a la Llibreria la Costera de Xàtiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any