Cesk Freixas, el projecte català més reeixit de Verkami

  • Supera els 7.500 euros en cinc dies · Hi ha petites aportacions de més de tres-cents mecenes

VilaWeb
Redacció
19.09.2011 - 11:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En cinc dies, i amb un cap de setmana pel mig, el músic Cesk Freixas ha aconseguit els 7.500 euros i escaig que demanava a través de Verkami per a finançar el seu quart disc. ‘És el projecte català que ha aconseguit més diners en més poc temps’, comenta a VilaWeb un dels responsables de Verkami, Adrià Sala. Cesk Freixas es declara ‘al·lucinat i emocionat’ per l’èxit: ‘No esperàvem ni aconseguir els 7.500 euros en els 40 dies que hi ha de termini.’

Freixas explica que va optar per aquesta via de finançament per evitar de tenir vincles amb entitats financeres, amb les quals encara tenen pendent un crèdit pel segon disc, i per fer partícip la gent del seu projecte cultural.

Hi ha diverses aportacions possibles al projecte de Cesk Freixas, des d’un simbòlic euro a 750 euros, a canvi dels quals el mecenes podrà gaudir d’un concert privat. Les aportacions que més s’han fet són de 20 euros i de 10 euros, un fet que han volgut destacar tant els responsables de Verkami com Cesk Freixas. ‘Encara que la recompensa és menor [enviament en primícia del quart disc en format mp3, aparició als agraïments i exemplar signat], funciona millor perquè a la gent no li suposa una gran despesa’, diu Freixas. Per la seva banda, Sala destaca que més de tres-centes persones, a través de petites aportacions, han volgut ser mecenes d’aquest projecte musical.

Consulta entre els mecenes per als diners excedents

A migdia Cesk Freixas ha aconseguit els 7.500 euros, però encara li queden 35 dies per continuar recollint diners. Segons que ha explicat a VilaWeb, la seva intenció és que els diners de més que s’aportin serveixin, per una banda, ‘per millorar aspectes tècnics, logístics i professionals del nou disc’, i d’una altra, ‘per destinar a entitats o organitzacions amb projectes socials’. En tot cas, diu que la destinació d’aquests diners la decidiran els mateixos mecenes, ja que Freixas vol que es decideixi ‘de manera democràtica’ i per això els consultarà on volen que vagin a parar els diners.

Un quart disc més acústic

Encara han de passar molts mesos perquè surti a la venda el nou disc de Cesk Freixas, que justament va posar el projecte a Verkami amb marge de temps suficient davant la incertesa si aquesta via de finançament funcionaria o no. De moment, sabem que el quart serà un disc ‘més orgànic, per tal que s’assembli més als directes amb duet’. Així, Freixas vol desprendre’s dels recursos electrònics i recuperar l’essència de les cançons amb base de guitarres i veus.

Enllaços
Array
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any