La revista del Velòdrom

  • El local barceloní ofereix una carta de col·leccionista obra del dissenyador Albert Planas i del periodista Julià Guillamon

VilaWeb
Redacció
16.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Velódromo, local que fa de bar, de restaurant i d’espai de lleure i cultura, propietat de cerveses Moritz, brinda des del mes de setembre un servei sense precedents: el dissenyador gràfic Albert Planas i el periodista i escriptor Julià Guillamon han convertit la carta del Velódromo en una revista gràfica que el client es pot emportar a casa. La carta del local esdevé, doncs, una peça de col·leccionista. Cada mes s’editen tres cartes diferents. Les de desembre són dedicades als Manel, a Màrius Serra i a l’art soviètic.

Els Manel s’hi presenten amb l’estètica d’un cançoner dels anys setanta i amb dues cançons; de Màrius Serra, se n’han triat uns fragments de ‘Verbàlia’ i uns mots encreuats que li han encarregat; i a la carta de l’art soviètic hi ha una fotografia de Malèvitx i un text de Maiakovski en rus i català, traduït per la catedràtica Helena Vidal.

Al gener Quim Monzó triarà els onze escuts més ben dissenyats de la lliga alemanya i explicarà el perquè de la tria; Joan Perucho i les seves ‘Històries naturals’ ompliran una segona carta; i la tercera serà dedicada a l’Antoni Miralda. Els col·laboradors de les primeres cartes foren América Sánchez, el fotògraf Ramiro Elena, l’escriptor David Castillo, el col·lectiu Gustavo i l’assagista Eloy Fernández Porta.

Explica Guillamon: ‘Treballem barrejant llenguatges diversos, fent que el resultat acabi essent una proposta pròpia. Procurem que les tres propostes mensuals siguin molt diferents i amb efecte sorpresa. I cap no vol promoure res. Compensar les propostes més antigues amb les històries més modernes és la part que ens costa més.’

Planas i Guillamon es van conèixer arran del catàleg de l’exposició ‘Monzó. Com triomfar a la vida’, exposició que Guillamon va comissariar. I Planas que amb América Sánchez són responsables del disseny de VilaWeb, l’exposició sobre Monzó, o de la imatge de les cerveses Moritz ,entre molts altres.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any