La Festa Estellés, la veu d’un poble

  • Burjassot, on va néixer, va ser una de les poblacions que ahir el van recordar el poeta · VilaWeb ofereix dos vídeos de la lectura de poemes del poeta

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir es va celebrar al País Valencià i arreu la primera edició de la Festa Estellés, el dia que el poeta faria vuitanta-sis anys. Més d’una vintena de pobles hauran recordat el poeta de Burjassot, amb un sopar popular a l’estil dels ‘Burns Supper‘ escocesos. No hi va faltar, com cada any, la seva vila natal.

Desenes de persones van compartir a Burjassot ‘all i pebre’, ‘esgarraet’ i ‘tomàquet amb tonyina’ al caliu dels seus versos. La vetllada es va iniciar amb la lectura de poemes per part d’Andreu Galan, Eduard Carmona, Ivan Brull, Lorena Cayuela i Alfons Navarrete, i va finalitzar amb l’actuació musical del grup Rascanya.

A l’acte, convocat per Ca Bassot, hi va assistir el fill del poeta, amb el mateix nom que el seu pare: Vicent Andrés Estellés, molt orgullós per la festa d’homenatge: ‘Si per a mi quan agafe un llibre seu és motiu d’empenta quotidiana, saber que algú està llegint un llibre ves a saber d’on, i sent el mateix que jo, m’emociona’.

A iniciativa de l’escriptor Josep Lozano (carta), i amb el suport de diverses entitats, el Sopar Estellés s’haurà celebrat a les poblacions d’Alboraia, Alginet, Benimaclet, Benimodo, Benaguasil, Benircarló, Burjassot, Canals, Dénia, Elx, Guardamar, la Núcia, Manuel, Montcada, Montserrat, Otos, Picanya, Sant Joan, Teulada, Torrent, Vilamarxant i Vinaròs. La festa també es farà a Barcelona, el dia 10 de setembre, promoguda per Espai País Valencià. A darrera hora s’hi continuen sumant poblacions, també del Principat, com ara Vandellós, que a través del Centre d’Estudis de la Vall, proposa un tast de cuines del món.

VilaWeb s’ha sumat a la festa amb un vídeo resum de la lectura de poemes d’Estellés i un altre vídeo on personatges del món de la cultura diuen el poema ‘Assumiràs la veu d’un poble’; tots dos gravats en un acte celebrat aquest divendres a l’Espai VilaWeb de Barcelona.

L’homenatge a la xarxa

Després de l’homenatge blocaire que es va fer a la xarxa fa una setmana al poeta Màrius Torres, en motiu del centenari del seu naixement, ahir va ser dedicat amb èxit a Vicent Andrés Estellés, ja que la llista de blocaires adherits a la ‘Diada d’Estellés‘va ser notable.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any