Sumar, però al marge dels electors

  • L’operació de Yolanda Díaz vol reconfigurar l’esquerra espanyola dels despatxos de Madrid estant, sense passar per les urnes ni atendre els interessos dels ciutadans

Vicent Partal
11.06.2023 - 21:40
Actualització: 12.06.2023 - 07:47
VilaWeb
Això és una prova de lectura dels articles de Vilaweb amb veu sintètica, que ben aviat serà a disposició dels subscriptors del diari. Subscriviu-vos-hi ací. Si trobeu algun problema, escriviu-nos a suport@vilaweb.cat.

Això de Sumar, a banda de ser fer castells en l’aire, és una de les maniobres polítiques més brutes i descarades que he vist mai. Perquè bàsicament es tracta de forçar la reunió de quinze partits que semblen convençuts de poder-se repartir la representació al congrés espanyol, al marge dels interessos de la gent. I reconfigurar d’aquesta manera tan artificial l’esquerra espanyola, no per la via de la voluntat ciutadana, dels vots, sinó per la via de l’enginyeria política, de les reunions de saló, dels acords signats més o menys sota pressió.

Sumar té una intencionalitat política òbvia, que és destruir Podem i aconseguir així que si torna a governar Pedro Sánchez el nou govern de coalició siga tan còmode com siga possible per al PSOE i no li cree maldecaps amb polítiques que no li agraden. I per a aconseguir-ho ha necessitat dues coses bàsiques. La primera, una campanya mediàtica intensa per a promocionar Yolanda Díaz –no havia vist mai la premsa de dretes tan entusiasmada amb una candidata teòricament d’esquerres. Una campanya centrada a espantar Podem i tota la resta de partits que s’han afegit a la maniobra fent-los creure que si no s’integraven en el poti-poti acabarien fora del congrés espanyol.

Aquesta campanya tenia una segona fase en la compra –aquesta és la paraula precisa– de tants grups i grupets com fos possible de trobar per tal de deixar Podem amb la sensació que es quedava sol i en situació de perdre bous i esquelles si no s’afegia, rendit, al carro guanyador. Això és el que han fet, i així, i amb la pressió del poc temps que tenien per a resoldre la qüestió de la coalició, han aconseguit de doblegar-los. Doblegar Podem fins al punt de la humiliació d’haver d’acceptar vets i tot, particularment el d’Irene Montero.

Bàsicament, doncs, han trobat lloc a tothom, han premiat als partits petits la col·laboració a l’hora de pressionar Podem i han fet servir les pors de tots repartint artificialment els escons del congrés espanyol, fins a l’extrem que hi ha diaris que ens han ensenyat fotografies del futur grup parlamentari. Un grup que reconfigurarà artificialment l’esquerra espanyola, sense dependre del vot dels ciutadans.

En la forma en què s’ha bastit la maniobra, hi ha tot de detalls molt significatius que en deixen ben clar el sentit. I, cosa molt pitjor, l’escassa moralitat política. Per exemple: la número 4 per Barcelona ha de ser de Podem, i Podem envia a Barcelona una candidata de Madrid, i així deixa ben clar que l’escó resulta que no representa Barcelona ni els barcelonins, sinó que representa Podem. O, un altre exemple, l’invent atorga dos escons a Compromís, quan temien perdre l’únic que tenen, i Compromís reacciona proposant de candidata Àgueda Micó, secretària general de Més-Compromís i persona d’un perfil públic baix, que es fa molt difícil d’imaginar que fos la candidata si l’escó l’haguessen de guanyar tots sols.

Però la qüestió més sorprenent és que es repartesquen un pastís que ja veurem si existeix. Que la gent vota allò que vol, eh? Ja ho sé que l’esquerra europea fa temps que s’ha perdut pel seu menysteniment superb de la ciutadania, però això de Sumar, aquesta manera d’eludir el combat polític i ideològic, supera gairebé tot allò que hem vist fins ara.

Perquè el càlcul que partits i partidets han fet no és si això de Sumar és bo per al seu electorat o no. Per al seu país. Per al seu projecte polític. Per a la gent. En la negociació per a formar aquesta coalició, ningú no ha discutit sobre la llei de llibertat sexual o sobre la renda mínima garantida o sobre el tracte als immigrants a la tanca de Melilla o sobre l’oficialitat del català en els òrgans de l’estat espanyol i l’avanç cap a un estat federal. Ben al contrari: el càlcul, les negociacions, ha estat tan sols sobre les cadires. Exclusivament. Sobre el repartiment. I basat, ho torne a dir perquè és la clau de tot plegat, en la por. En la por de quedar-se fora de l’aparador principal de la política i les seues prebendes.

Al final, això ha estat un pacte d’elits –de grans tenidors i de petits propietaris, si em permeteu la broma– que, fabricat de la manera que s’ha fabricat, tinc la sensació que a la llarga portarà molts maldecaps a les organitzacions que l’integren.

Tan sols cal recordar l’exemple del pas desastrós de Yolanda Díaz per Galícia –i no sorprèn ningú que ella no es presente per cap circumscripció del seu país o que tothom assumesca amb naturalitat, xiulant i mirant cap a una altra banda, que els gallecs no la votarien mai?

La directora de Nós Diario, María Obelleiro, que sap de sobres el pa que s’hi dóna, deia dissabte en aquest article: “L’esquerra espanyola continua confiant l’èxit de la seua proposta política a una suma de maniobres tàctiques el recorregut de la qual s’acaba l’endemà del següent fracàs electoral.” I del seu país parlem també avui en aquest reportatge, en què expliquem com el nacionalisme gallec, el BNG, ja supera clarament el PSOE i és l’oposició al PP, precisament perquè ha aconseguit d’escapolir-se de la pressió de l’esquerra espanyola i molt especialment de les maniobres brutes protagonitzades de fa anys per Yolanda Díaz. Hi ha lliçons a aprendre.

PS. La primera polèmica ja ha esclatat quan s’ha sabut que una clàusula de l’acord impedeix que els partits que s’integren a Sumar tinguen veu pròpia al congrés espanyol. A Compromís, els havien assegurat que podrien tenir un perfil propi. Ja ho veurem…

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Jordi Torruella
Jordi Torruella
11.06.2023  ·  22:09

23J, vot nul.

Josep Usó
Josep Usó
11.06.2023  ·  22:10

Veient les maniobres em sembla clar que els polítics d’esquerres s’han espantat veient la debacle de les municipals. S’han esvaït tantes cadires que han entrat en pànic. I ara, donada la seva poca capacitat en general, s’han deixat de ntabs ar en un despotisme il.lustrat de baixa estofa. Aniran tots a pastar fang i ni tan sols sabran per què.

José Cardona
José Cardona
11.06.2023  ·  22:15

Vicent, com sempre magnífic anàlisis. Es com si llegira el que jo pense, pero ben explicat. Aixó se Sumar es un bluff i la Yolanda més encara. Algún día algún bon periodiste mos explicarà el que hi ha hagut detrás.

enric llaudet
enric llaudet
11.06.2023  ·  22:21

Director, de vegades llegar-vos és com encendre el llum.

Jaume Melquiades
Jaume Melquiades
11.06.2023  ·  22:26

fins ara no us doneu compte de que van i que fan els “comunistets”, homeee feuvos ho mirar eh que aquesta tactica l’estant empleant fa mes de cent anys

Josep Sivillà
Josep Sivillà
11.06.2023  ·  22:36

Els independentistes de debò, en una gran majoria continuarem manifestant el nostre rebuig als nostres politics. S’han d’adonar que riure’s de nosaltres i menystenir-nos no surt gratis.
Ara, em sembla que als votants de “l’esquerra espanyola” hauràn de fer el mateix. Quin mapa! Quins politics!

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
11.06.2023  ·  22:58

Fa dies que vaig explicar perquè votaré a VOX – la 1ª volta en ma vida basant-me en la teoria irònica d’En Groucho Marx dita al seu “Memories of a Mangy Lover” /”Memòries d’un amant arnat”

Allò d’assolir l’objectiu per addicció, i si fallava el procediment, aconseguir-ho per substracció.

Nogesmenys el dia 29/05/2023 vaig fer un comentari on explicava q al País Valencià i les Illes, el sotrac no ho era tant. Hi havia molt més desinformació i algarabia española que realitat. Els colonitzats ràpidament s’encomanen del pensament colonialista i se’l fan llur, sense veure que realment españa i la seua propaganda és un bluff.

Suso del Toro, el gran intel·lectual ho ha expressat així:

“Sumar” és política per a consumidors, un experiment comercial, una etiqueta sense programa, sense ideologi. ünicament un personatge que reparteix besets. Hi manca que es facen públics els nombrosos patrocinadors. Qui compra això, compra qualsevol altra cosa”.

Beiras, Pontón i altres amics gallecs ja ens han relatat com és aquesta fracassada política on la tenen ben apamada. Ribó, Baldoví, Grezzi, Aitana Mas, Carles Mulet i resta de pallassos balenzianos heu quedat ben retratats com uns autèntics moniatos polítics
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
“Un comentari que enllaça amb el que vaig fer la nit de diumenge:

Compromís es mante forta arreu de comarques, viles i ciutats mitjanes. Com els Més illencs.

Certament que hi han penetrat a les grans ciutats, però l’entrellat municipal, el més proper a la gent es manté incòlume amb algunes baixades però pujasdes en d’altres.

Qui ha perdut aquest embat és la “isquierda colonialista española”.

El colonialisme ha fet forat en aquells nucli grossos on els mitjans españols s’ensenyoregen. On hi han votat en clau d’ETA, del santxisme, de Díaz Ayuso, de Juan Roig, de l’aigua del Tejo, de Pablo Motos, de M. Almeida, de DesOkupa, etc. dels quals l’esquerra nacional també s’hi ha apuntat atrets com un imant per allò de la lluita de classes.

Com si ací no n’hi haguera també!

Avui he vist una cosa curiosa a València:

Sóc al carrer, esperant consulta amb el metge. Hi ha un equip d’Antena 3 i La Sexta. Preguntant si creuen oportú que s’hi facen eleccions en eixa data.

Pregunten prèviament què respondran, si no els encaixa descarten la persona, si els fa el pes, responen “esa sí que me vale” i l’entrevisten mentre vaig passejant-me junt l’entrevistat.

Una enquesta teledirigida per a aconseguir un estat d’opinió desitjat. O siga, l’estil de la FOX trumpista.

En aquest moment vaig de tratge ben mudat. Els entrevistats van vestits de faena i de dia faener i l’entrevistador em mira però no s’hi atreveix.

El q queda diàfan és ser enmig d’una ofensiva mediàtica en una nova guerra civil entre españols i q aprofiten les colònies per a anar manipulant españols colonitzadors i colonitzats.
Observeu-hi: A3 i la Sexta dirigides per les corretges de transmissió del CNI i aquest organitzant el gobierno español de cara als embats internacionals. Ens cal per a encaminar les independències incrementar el conflicte entre ells per a q vagen afeblint-se mútuament.
Tal com va passar en l’època de Camps q els governs valencià i balear siguen d’un colir i l’estatal d’un altre.
Les nostres independències també són un “Negoci” com qualsevol altre estat del món.

Cal aprendre a saber funcionar pel poder nostre i els interessos propis.”

Josep Blesa (València)

Joan E. Llin
Joan E. Llin
11.06.2023  ·  23:02

Quo vadis? Compromís.

jaume vall
jaume vall
11.06.2023  ·  23:08

M’importa ben poc l’esquerra -i la dreta- espanyola.

El que m’interessa és què pensen fer aquí per regenerar els partits.
Mentre siguin manats pels que van ser presos per l’enemic, no van ser valents per parlar en el nostre idioma, i no han sabut trobar nou talent per reemplaçar-los, la veritat, tampoc no m’interessen els d’aquí.

PERE AMETLLER
PERE AMETLLER
11.06.2023  ·  23:14

sr director, llegiu sisplau el que diu Imma Tubella a l’entrevista al vostre diari i reflexioneu, una volta més sisplau, sobre immigració i l'”extrema dreta” al nostre país, i feminisme. Sobre allò que us vau veure obligat a escriure aquesta setmana passada i que va provocat tanta polèmica amb els vostres propis subscriptors.

Lluís Paloma
Lluís Paloma
11.06.2023  ·  23:15

Podrien fer un partit de mocadors anomenat Ensumar. No puc dir més sense que se m’escapi el riure.

Jaume Riu
Jaume Riu
11.06.2023  ·  23:19

A QUI BENEFICIA SUMAR
Quatre línees de reflexió que porten a la pista definitiva:
1. Aquests dies, torno a sentir l’opinió desconcertant de persones que em pensava que coneixia però mantenen que el PSC encara existeix i el PSOE és d’esquerres.

2. Partal diu que no havia vist mai la premsa de dretes tan entusiasmada amb una candidata teòricament d’esquerres com Yolanda Díaz.

3. Ja sabem que Sumar és un invent polític per destruir Podem i fer la gobernabilitat del PSOE tan fàcil com sigui possible, i tenir evidències de l’interès de la dreta és la prova definitiva.

4. A les pel·lícules de la sèrie negra, la primera investigació per descobrir el criminal consisteix a descobrir qui surt beneficiat amb el crim i, naturalment, ara veiem a qui beneficia Sumar.

Marc Mateos
Marc Mateos
11.06.2023  ·  23:23

Espanyolades, Vicent, espanyolades.
Em queden mooooooolt lluny!

alexandre Cases
alexandre Cases
12.06.2023  ·  00:06

Sap greu el suicidi de Compromís. Perqué estan morts. I una cosa porta a l’altra, també em sabrà greu la ressurrecció de la València pepera.

Josep Jallé
Josep Jallé
12.06.2023  ·  00:18

“L’esquerra” espanyola?, penso que aquesta paraula l’estan fent servir com qui s’adreça als simis, gossos, gats i altres del corral … “mireu, mireu, tites, tites …”.
Penso (per segon cop, peso … m’estic tornant perillos) que cal escriure-ho correctament: L’esquerda. Nosaltres ja en tenim llargs i sostinguts, desenes i desenes d’anys, amb aquella ERC si, amb aquella Esquerda Rusticana, ara Rufianesca, de Castel.lunya, ui! … dispenseu-me que ho de Catalunya ja no es porta.
Quina basca fa tot plegat i, cada dia que passa, més.
Salut!

Joan Benavent
Joan Benavent
12.06.2023  ·  00:29

Des del primer d’octubre de 2017 visc desconnectat de tot allò que tingui a veure amb la Cort del regne de Castella, si bé no al 100%, ben poquet hi deu faltar. El cap el tinc centrat en uns altres objectius, no pas en una colla de bufons del rei borbó, tinc clar quina és la meva nació. Per això tornaré a abstenir-me en unes eleccions que no tenen res a veure amb mi, amb allò que m’interessa de debò, la independència en primer lloc. Com a en Marc Mateos, em queden mooooolt lluny, infinitament.

Roser Bravo
Roser Bravo
12.06.2023  ·  02:31

Llegit l’article, queda clar assolir la poca categoria de tots aquests partits. Però, jo em pregunto, quin mal pot fer això als independentistes catalans? No és tot això pura i dura història Ñ? Estem contínuament criticant, i amb tota la raó, les contínues jugades del nostre actual Govern Català amb el Govern del País veí i encara ens poden arribar temptar amb el fet del que ens pot arribar succeir què o quí guanyi fora de les nostres fronteres? Si vertaderament ens sentim independentistes, que hi hem d’anar a fer a Madrid? Si volem avançar fem-ho des de casa, lluitem plegats contra l’invasor i sobretot, contra aquell que des de dins li obra la porta!!

Oriol Roig
Oriol Roig
12.06.2023  ·  03:26

Això de Sumar em queda lluny, que deia n’Errejón. Jo hi veig poesia… En basc “Reino de España” es diu “Espainiako Erresuma”. Erresuma, erre suma, suma erre, Sumar. Dissenyat per apuntalar Espanya. Se non è vero, è ben trovato… 😉

Robert Biosca
Robert Biosca
12.06.2023  ·  04:01

Sr. Partal, subscric el comentari del sr. Pere Ametller i afegeixo que trobo a faltar un PS recomanant la lectura de l’article d’avui del professor Resina:

https://www.vilaweb.cat/noticies/por-de-les-paraules-opinio-joan-ramon-resina/

Marcel Barbosa
Marcel Barbosa
12.06.2023  ·  08:03

Desconnectem dels veïns per molt que s´esforcin per lo contrari. Preparem-nos pel 5 de juliol!

Pep Agulló
Pep Agulló
12.06.2023  ·  08:17

De l’enemic m’interessen els generals, no pas el teatre per distreure la tropa… Ignorància voluntària.

Gerard Palacín
Gerard Palacín
12.06.2023  ·  08:21

Per fi, havíem trobat una dona que sabia què era la política. Doncs no! Només li ha calgut tenir una mica de poder per deixar anar la seva misèria política, no com l’excel·lència de la misèria de Núñez Feijoo, de Pedro Sánchez i de la resta de polítics, inclosos els catalans. I tornem a estar en el punt de partida. No hi ha política en favor dels ciutadans, hi ha política només per afavorir uns o altres polítics professionals. Tot el demés, se la bufa.

JOAN TORRECILLAS
JOAN TORRECILLAS
12.06.2023  ·  08:53

Suma és un artefacte Creat per apuntalar al règim, tàndem PSOE/falangistes i PP/franquistes.
Na Motomami sap perfectament el que pasara-ella com sempre surara com l’oli-
En tenim uns quants a ca nostra: Iceta,Illa,Batet,Jordà,Rufian,Bel, Mireia Veí…sempre els hi troben un lloc.
La llastima, és que com sempre les esquerres de les perifèries ho han caigut de 4 potes!!!
Perdran qualsevol tret característic del seu país per barrejar-se en un magma de interessos per Espanya. Salvar Espanya!
Fixeu-vos, que Sumar, a la gent de les illes i el País Valencià, els hi diu: “os necesitamos” a la resta: “os ayudaremos”
“Transformar”. Vet aquí la trampa!!!
Serà una comèdia bufa, veure a tota aquesta gent, juntament amb els nostres estimats representants de esquerra i els indepes de Euskadi, votar a favor de PSOE-monarquics, de dretes i sobretot molt espanyols-ah!!!! Per descomptat el PNB esperarà a veure qui li dona més penpins!!!
I això és Espanya. I no té remei.
Abstenció
Asun

Antoni Morros
Antoni Morros
12.06.2023  ·  09:10

A mi el que facin els espanyols se m’en fot!! Que s’ho vagin fent!! I dedicar-hi un editorial, com a minim, em sembla una pérdua de temmps clamorosa.

Carles Serra
Carles Serra
12.06.2023  ·  09:18

Que vols que et digui Vicent després dels fets de l’història d’aquest més de 300 anys de colonització i aquestes esquerres; ja veus lo que va fer en Companys, apart de trair en Macià ,va col.labora amb el Sánchez d’aquell temps, en Negrín, obrint-li les portes de la Generalitat de part a part i per rematar la jugada, donant-li els diners que hi havien a la caixa dels impostos dels catalanets, lo de Tarradellas ja va ser de traca i mocador, com aquest Judes de Junqueres.
L’història de l’esquerra catalaneta es ben galdósa.
Tornant a Compromís i el seu guia espiritual, en Baldoví, fa temps que senyalo aquest element i com ja fa esment un subcriptor, tu Vicent t’has volgut quedar el marge, apart de tenir que sentir algun adorador d’aquest pajaro, com vares fer amb ER en el seu dia.
Com deia el principi d’aquest comentari, que vols que et digui Vicent.

Joan Andreu Juan
Joan Andreu Juan
12.06.2023  ·  10:00

Ho dius al principi. Tot això és una operació gestada pel PSOE de Pedro Sánchez. Hauria de bastar amb aquest concepte per veure de què va l’assumpte. Del que va tot amb Sánchez: de mantenir-se al poder.

Emperò pot ser ben bé que aquest pic no li surti la jugada. Veurem.

Mònica Vidal
Mònica Vidal
12.06.2023  ·  10:42

Veritablement, aquesta esquerra-poltrona fa enrojolar. Però a ñ ja s’ho faran. Llàstima que encara l’hagem de patir.

antoni miret
antoni miret
12.06.2023  ·  11:46

Una operació d’estat en tota regla, dissenyada pel PPPsoE.

Manel Margalef
Manel Margalef
12.06.2023  ·  11:48

La política s’ha degradat tant que avui no hi ha cap dubte que aquestes baralles i desqualificacions que surten en campanya, unes campanyes que no més serveixen per tirar-se brossa l’un a l’altre i veiem que amb aquests lluites l’únic que busquen és la forma de no perdre els privilegis que, dedicant-se política, tenen, no pensen que cada vegada estan més allunyats de les promeses i programes que van fer i busquen amb crueltat i agressivitat situar-se a primera fila, allunyant-se cada vegada més del poble i fins i tot de les persones que els van votar. Algun valent hauria de fer possible que s’acabés i castigar de debò aquest avantatges que no es donen en la via normal, del poble treballador. s’acabaria aquesta voracitat per dedicar-se a la política i potser no més s’hi posarien aquells que en realitat en tingessin vocació.

esteve prats
esteve prats
12.06.2023  ·  12:47

Gracies VW per la magnifica entrevista a l’Imma Tubella i el gran article (com sempre) del Professor Resina.
Dit aixo, com a Catala no m’interessa gens els problemes de la pseudo-esquerra espanyola, sempre paternalista i anti catalana.
Deixem-nos de tant complexe d’inferioritat, de tanta necessitat d’agradar als altres, d’aparentar ser els mes macos, de la necessitat d’aprovacio per part dels forasters, de baixar-nos els pantalons per por a ofendre a algu, de dir que ets d’esquerres per que queda “guay” acceptant retorisques perdonavides i tan puritanes com el nacional-catolicisme….
Jo vull una Catalunya lliure per a poder viure-hi lliurement.

Aleix Gaus
Aleix Gaus
12.06.2023  ·  12:55

Les derrotes esquerranes els fan posar molts nervis,i ara és veuen obligats a fer maniobres rares, per segui a primera fila

Miquel Martí
Miquel Martí
12.06.2023  ·  13:21

Quin interès hi hauriem de tenir els independentistes a anar a fer política a ca’l veinat?
Si em donen l’oportunitat de votar al seu país, ho faré per enviar-los a la merda, no per enviar-hi emissaris a fer-los el joc.

I ja en prendran nota si volen.
Si jo no tengués escrúpols, a Espanya hi votaria Vox, a veure si exploten ja d’una vegada.

Robert Mora
Robert Mora
12.06.2023  ·  17:40

Sumar és una operació comercial amb finalitats polítiques (també comercials perquè el poder polític esdevé guany econòmic) on la Vicepresidenta del “Gobierno mas progresista de la historia” s’inventa una marca política (des del PODER del govern i els recursos de l’Estat) per arrecerar a tots els partidets i partiducos que no alcen un gat pel rabo però que “fan vot inútil” per convertir-los en “vot útil” al servei del partit del President del “Gobierno mas progresista de la historia”.
Francament donen ganes de votar Vox tal i com diu el Josep.
L’operació de Sumar es la operació més grollera, aideològica i casposa de la història, pròpia de telefem barat que mai no s’havia fet, on a mes a mes arreplega les restes del partit que ens anava a deslliurar de la casta i a conquerir els cels, i que han acabat per barallar-se nevalla en mà per unes engrunes de sou públic.
I va i molta gent s’ho engoleix sense ni tan sol rossegar-ho!

Marià Armengol
Marià Armengol
12.06.2023  ·  17:40

Per dir-ho curt i ràpid:
M’importa una merda ‘King Size’ el que facin a nyordia!.
No penso perdre ni mig segon en mirar d’esbrinar quina mena de feixista (Blau, Vermell, Verd o Morat) trien allà. Ja s’ho faràn.
//*//

Francesc Dalmau
Francesc Dalmau
12.06.2023  ·  18:44

Seguim amb mes crispetes,…..

Maria Teresa Bargalló
Maria Teresa Bargalló
12.06.2023  ·  19:03

Sabeu què és el que cada vegada em complau més? Que cada cop hi ha més gent que se’n riu de totes les maniobres de saló del país veí i que se centra més en el que succeeix al nostre país.

Lluis Molist
Lluis Molist
12.06.2023  ·  19:21

Ja s’ho faran……….a veure si rebenten tots

Josep Pasqual Gil
Josep Pasqual Gil
12.06.2023  ·  20:53

Per quan una opció unitària de la “España incorporada o asimilada”, com deia el mapa polític de Torres Villegas de mitjants del XIX, per exigir Llibertat i Igualtat a la castellana “puramente constitucional”? Més Compromís pel País i no per l’amo.

Carme Rius
Carme Rius
12.06.2023  ·  21:22

Penso el mateix qu’en Josep Jallé

Àlvar Manresa
Àlvar Manresa
12.06.2023  ·  23:41

Semble que és una trepa amb titol de trepa i doctorada per algun poder a l’ombra, com ja va passar amb C’s.
El negoci de la perversió que te el goig del poder, s’acaba en un cadals sense control on es repasen els comptes pendents i els mèrits otorguen, tal com fa el franquisme.
Sinó acaba en revolució, no serà per ganes i per agravis. Es veu que encara l’han de fer més grossa per a que tot esclati i la gent obri els ulls.
Primer ajustarem els números i els comptes amb ER i després ja veuremmmm.!!⁶!!

Pere Planella
Pere Planella
12.06.2023  ·  23:58

A Catalunya l’abstenció no ens afavoreix, el vot que mes ens afavoreix el vot massiu 1-O

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any