16.02.2017 - 19:12
MADRID, 16 (EUROPA PRESS)
‘Saber y ganar’ complirà aquest divendres 17 de febrer dues dècades d’emissió a La 2 de RTVE, una efemèride que celebrarà emetent, per primera vegada en la seva història, part del seu programa en directe amb una edició especial dedicada als tres bicentenaris que han arribat als 200 programes, amb públic en directe i proves pensades exclusivament per a aquesta data històrica.
Amb motiu d’aquest esdeveniment, el director de RTVE Catalunya, Carles González, ha assenyalat que 20 anys en antena és “una cosa molt difícil d’aconseguir amb cap programa”, i ha afegit que ‘Saber y ganar’ és la seva “joia de la corona” i “l’arbre amb més arrelament del paisatge d’aquesta casa”.
En una roda de premsa celebrada en el plató 4 del Centre de Producció de RTVE a Sant Cugat on es grava l’espai, González ha comentat que en els seus inicis TVE va contractar només 100 programes, però que van topar-se “amb la fórmula de Coca-cola”.
“És un projecte molt de la filosofia de La 2, i que acaronem, i amb el qual comptem 20 anys més”, ha rematat.
Així mateix, el director de La 2, Juanma Hidalgo, ha manifestat que el concurs és “el programa més emblemàtic de La 2, perquè ha aconseguit unir dues coses: cultura i entreteniment, i ha aconseguit que la cultura arribi a les llars espanyoles”.
El director de ‘Saber y ganar’, Sergi Schaaff, ha explicat que el programa va néixer davant un full de paper en blanc i ha recordat com van anar sorgint les diferents proves, que encara mantenen la mateixa estructura, encara que s’han fet petites modificacions i afegits.
Per la seva banda, Jordi Hurtado, presentador de ‘Saber y ganar’, ha donat les gràcies perquè fa 20 anys el van trucar per presentar el concurs.
“Els cuidem molt i els acaronem (els concursants). Hem de fer-ho perquè de vegades arriben tremolant perquè saben que són a ‘Saber y ganar’ i els veuran més d’un milió d’espectadors. Els dic que vénen aquí a gaudir, que no és un examen sinó un joc”, ha aclarit.
Jordi Hurtado s’ha mostrat amb “moltes ganes de seguir i amb molta força per seguir endavant” i ha assenyalat una altra data històrica, els 5.000 programes que compliran d’aquí a una mica i els especials dels magnífics 2016 que començaran la setmana que ve.
“Som una gran família i ens sentim molt feliços”, ha conclòs. Així, aquest divendres 17 de febrer, i per primera vegada en la seva història, part del programa s’emetrà en directe, amb moments molt especials i amb una prova extraordinària al límit del risc.
Aquesta edició especial estarà dedicada als tres bicentenaris que han arribat als 200 programes: Óscar Díez, Víctor Castro i Manolo Romero.
D’altra banda, RTVE ha apuntat que els seguidors de Saber y ganar podran tornar a veure tots els especials a Rtve.es i comentar-los a Twitter amb el hashtag #20añosSaberyGanar.
La web oferirà també un joc de preguntes i entrevistes en exclusiva amb Jordi Hurtado, Juanjo Cardenal, Pilar Vázquez i Sergi Schaaff.
Al mateix temps, podran veure un recorregut per la història de Saber y ganar any a any, i descobriran les claus de l’èxit del concurs.
A més, mostrarà com els seus principals protagonistes han canviat al llarg d’aquests anys i picarà l’ullet a Jordi Hurtado, amb una selecció dels seus millors memes.
Aquest divendres 17 de febrer, a les 16.30 hores, al Facebook de la 2, els usuaris podran preguntar en directe al seu presentador en un Facebook Live.
RTVE ha aclarit que el concurs va ser estrenat el 17 de febrer del 1997 i des de llavors ha comptat amb 2.269 concursants, 360.000 preguntes formulades, 3.000 hores d’emissió, 4.675 programes diaris i 490 en caps de setmana i 6.600.000 euros en premis.
Així mateix, RTVE ha destacat que dues dècades després de la seva estrena el programa congrega cada dia 1,1 milions d’espectadors de mitjana (9% de quota de pantalla) el 2016 (6,4 punts damunt de la mitjana de la cadena) i ha estat 13 anys consecutius el programa més vist de la 2.
A més, ha afegit que la seva edició més vista va ser el 22 de gener del 1998, quan va aconseguir una audiència de 2.640.000 espectadors i un 21,8% de quota.