Polèmica al programa ‘APM?’ de TV3 per haver entrevistat en castellà Chenoa i Concha Buika

  • El director del programa, Aniol Florensa, s'excusa: "Som plenament conscients de la responsabilitat que tenim envers la nostra llengua"

VilaWeb
Redacció
17.01.2024 - 12:58
Actualització: 17.01.2024 - 22:51

Nova polèmica pel català a TV3, aquesta vegada, amb el programa APM?. En la darrera emissió, la reportera Xènia Casado va entrevistar dues mallorquines, la cantant María Laura Corradini Falomir –coneguda per Chenoa– i la cantant Concha Buika en castellà. Això ha causat malestar i uns quants usuaris denuncien que és un nou episodi de menyspreu envers el català a TV3. A la televisió, només hi van aparèixer Casado i Chenoa, parlant la majoria d’estona en català. El reportatge complet s’ha publicat a TikTok i, en aquest cas, la reportera i les entrevistades parlen en tot moment en castellà, malgrat que totes tres saben parlar català.

@apm_oficial Xènia meets Buika ❤️🤝 #APM3CAT @xenia.casado #fyp #foryou #viral #trend #humor #comedia #estiktokat #operaciontriunfo #ot2023 #APM ♬ original sound – ALGUNA PREGUNTA MÉS?

Arran de la polèmica, el director del programa, Aniol Florensa, s’ha excusat. “Som plenament conscients de la responsabilitat que tenim amb i envers la nostra llengua”, explica en un comunicat publicat a Twitter. Florensa, que també és editor dels continguts digitals del programa, es responsabilitza plenament i únicament de l’error d’haver entrevistat Concha Buika en castellà. S’explica: “Aquell dia era al rodatge i es va optar per fer les preguntes en castellà perquè al seu costat acompanyant-la hi havia els altres dos membres del jurat d’Operación Triunfo, i no entenien el català.” Florensa va decidir d’excloure el tall de Buika de l’emissió que es va fer a TV3 perquè, segons que ha dit, afectava el ritme del fragment. En canvi, el reportatge complet sí que apareix a TikTok.

“Com aquest, hem comès altres errors que poden trobar l’excusa en la rutina dels rodatges, en la priorització de la comoditat dels entrevistats o entrevistades o en el fet de prioritzar la qualitat del contingut en l’edició. Tanmateix, res d’això no justifica cap dels nostres errors”, afegeix. Tot seguit es compromet a millorar la selecció dels continguts i també a tenir cura per a treballar per la normalització lingüística del català en tots els àmbits.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any