L’obra de Joan Fuster, analitzada en un simposi internacional a la Universitat de València

  • Les jornades abordaran l’obra de Fuster des dels vessants literari, historiogràfic i filosòfic

VilaWeb
Redacció
28.02.2022 - 21:44
Actualització: 28.02.2022 - 22:44

Durant tres dies, estudiosos i  especialistes d’universitats d’Europa i dels Estats Units, analitzen a la Universitat de València l’obra de Joan Fuster. Les sessions comencen avui i s’acabaran dimecres i se celebraran a les diferents facultats de la universitat  relacionades amb la producció de Fuster: Filologia, Història i Filosofia. Aquestes de jornades d’estudi s’emmarquen dins els actes del centenari del naixement de Joan Fuster.

Entre més ponències que hi haurà al llarg dels tres dies, Carme Gregori, de la Universitat de València, parlarà de la construcció de l’escriptor i la professionalització de l’escriptura; Roger Friedllein, de la Ruhr-Universität Bpchum, llegirà una ponència titulada Èpic i líric fragments d’una teoria literària en Joan Fuster; Jordi Julià, de la Universitat de Barcelona, parlarà sobre Joan Fuster com a corresponsal de l’exili català.

Des del punt de vista de la historiografia, Joan Ramon Resina, de la Universitat de Stanford, farà una ponència titulada Fuster entre els historiadors. Teresa Muñoz Lloret, professora d’ensenyament secundari parlarà sobre A. C., una aventura editorial de Joan Fuster.

Quant a la filosofia, Xavier Antich, de la universitat de Girona, llegirà la ponència El pensament de Joan Fuster: el mètode crític i l’assaig com a forma. Pere Rosselló de la Universitat de les Illes Balears parlarà sobre Joan Fuster i els projectes literaris durant la postguerra.

El comité organitzador del simposi l’encapçala el coordinador de la Càtedra Joan Fuster, Ferran Carbó i en fan part Antoni Furió, Tobies Grimaltos, Francesc Pérez Moragón, Manuel Pérez Saldanya i Vicent Simbor. I el comité científic el formen Dolors Bramon, de la Universitat de Barcelona; Neus Campillo, de la Universitat de València; Brad Epps, de la Universitat de Cambridge; Louise Johnson, de la Universitat de Sheffield; Josep Massot i Muntaner de l’Institut d’Estudis Catalans; Claus D. Pusch, de l’Albert-Ludwigs-Universität, Freiburgium Breisgau i Patrizio Rigobon de la Università Ca’Foscari de Venècia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any