17.05.2018 - 13:10
|
Actualització: 17.05.2018 - 14:06
El jutge Pablo Llarena, que instrueix la macrocausa contra l’1-O, ha enviat una carta a la fiscalia del tribunal de Slesvig-Holstein per tal d’evitar que rebutgi l’euroordre contra Carles Puigdemont, tal com va fer ahir la justícia belga en el cas dels consellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. Una decisió que qualifica d’un ‘error’.
En la missiva, el jutge argumenta que el procediment que s’ha seguit per a cursar l’euroordre és correcte perquè, segons ell, la interlocutòria de processament és equivalent a una ordre de detenció. Per això, Llarena considera que Slesvig-Holstein no pot rebutjar l’euroordre esgrimint un ‘defecte de forma’ com va fer la Cambra del Consell de Brussel·les.
Llegiu ací la carta:
Ahir, el jutge va reaccionar a la decisió de la justícia belga amb indignació i va acusar el tribunal de ‘falta de compromís’. Tanmateix, no és el primer revés que rep la instrucció de Llarena a Europa. A l’abril, el tribunal de Slesvig-Holstein va descartar de lliurar Puigdemont pel delicte de rebel·lió i el va alliberar del seu empresonament provisional a Neumünster. Arran d’això, el jutge va enviar una primera carta al tribunal assegurant que Puigdemont pot ser extradit per sedició.
Fiscalia demana a Llarena que emeti noves euroordres contra els consellers exiliats a Bèlgica
La Fiscalia a Pablo Llarena que dicti una nova interlocutòria de manteniment i ratificació de la presó provisional ja acordada contra els consellers Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig. També demana que, posteriorment, emeti contra ells nova ordre europea de detenció i entrega.
Aquesta petició respon a la decisió de refusar el lliurament a Espanya dels consellers al·legant un defecte de forma en les euroordres emeses contra tots ells.
La fiscalia entén que l’ordre de processament constitueix prou títol judicial per a fonamentar l’emissió de l’euroordre i satisfà plenament les exigències previstes en la Decisió Marc que les regeix.