El plenari del consell municipal de Barcelona ha acordat ‘exigir l’excarceració immediata de tots els presos polítics’ i ha reiterat el suport al govern legítim de la Generalitat, així com al parlament i a la mesa. La declaració institucional, que ha rebut el suport de Barcelona en Comú, el Partit Demòcrata, Esquerra Republicana, la CUP i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy, rebutja “l’escalada repressiva dels darrers mesos” per part de l’estat espanyol i defensa que els presos han actuat ‘sempre pacíficament i democràtica, d’acord amb el mandat sorgit de les urnes’.

La declaració també exigeix ‘l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155’ i insta la Unió Europea ‘i la resta d’institucions internacionals’ a exercir una mediació que faciliti ‘el diàleg i la cerca d’una solució pacífica’.

El text demana ‘la fi de la judicialització de la política catalana’ i condemna ‘l’arbitrarietat i l’ús partidista amb què s’estan aplicant les lleis, tot pervertint la separació de poders que qualsevol Estat de Dret digne ha de garantir’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]