El col·lectiu d’estudiants indignats que va protagonitzar l’anomenada ‘revolució dels paraigües‘ a Hong Kong el 2014 es convertirà en partit polític avui. Amb el nom de Demosisto, una combinació dels mots ‘demos’ (poble, en grec) i ‘sisto’ (mantenir-se o resistir, en llatí), és impulsat pels màxims dirigents de Scholarism i de la Federació d’Estudiants de Hong Kong (HKFS), els dos moviments que van encapçalar fa dos anys les protestes en favor de la democratització de les institucions d’aquesta ex-colònia britànica cedida a la Xina.

La formació, encapçalada per Joshua Wong, Agnes Chow, Oscar Lai i Nathan Law, es planteja de participar en les eleccions legislatives previstes per al setembre vinent i també defensa la convocatòria d’un referèndum sobre la independència de Hong Kong el 2047, quan expiri el model ‘Un país, dos sistemes’ que van acordar la Gran Bretanya i la Xina el 1997.

Informació relacionada:

Xaume Olleros, el fotògraf valencià que retrata la ‘revolució dels paraigües’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb