La tertúlia proscrita

El Senat rebutja, amb els vots del PP, declarar Espanya com un país lliure de ‘fracking’

  • La Comissió de Medi Ambient del Senat ha rebutjat aquest dimecres 18 de gener, amb els vots en contra del PP, una moció de Compromís per la qual instava el Govern espanyol a establir una moratòria i prohibició de tècniques de prospecció i extracció d'hidrocarburs mitjançant el sistema de fractura hidràulica ('fracking').

VilaWeb
Redacció
18.01.2017 - 17:55

MADRID, 18 (EUROPA PRESS)

La Comissió de Medi Ambient del Senat ha rebutjat aquest dimecres 18 de gener, amb els vots en contra del PP, una moció de Compromís per la qual instava el Govern espanyol a establir una moratòria i prohibició de tècniques de prospecció i extracció d’hidrocarburs mitjançant el sistema de fractura hidràulica (‘fracking’).

Els senadors Carles Mulet García i Jorge Navarrete Pla, autors de la proposta, també sol·licitaven paralitzar de manera immediata, si és que n’hi ha, les prospeccions, explotacions o investigacions que estiguin ja en funcionament en espera d’una directiva clara de la UE.

De la mateixa manera, la Cambra Alta ha rebutjat, també amb els vots en contra dels populars, una proposta socialista debatuda en la mateixa comissió que demanava declarar el Mediterrani zona lliure de prospeccions d’hidrocarburs.

Segons informa el PSOE, Francesc Antich, senador socialista per les Illes Balears i promotor d’aquesta iniciativa, ha assenyalat durant el debat que al Mediterrani espanyol existeix un número “rellevant” de permisos d’investigació d’hidrocarburs i de projectes de prospeccions petrolíferes per a l’exploració d’hidrocarburs que afecten una gran part de la costa peninsular i les Illes Balears. Antich ha alertat del “greu perill” que suposen per als ecosistemes, la flora i fauna marines.

A més, ha qüestionat l’actual Llei d’Hidrocarburs per ser una norma “facilitadora i promotora” dels permisos exigits per a la prospecció d’hidrocarburs. “Només amb complir determinats requisits de finançament, organització i mitjans, les companyies sol·licitants obtenen els permisos generals –tal com prescriu la Llei–, tot i que amb posterioritat, cada tasca concreta (programa sísmic, perforacions, explotació) hagi de tenir les autoritzacions mediambientals”, ha assenyalat.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any