Desenvolupen una bateria que s’autodestrueix en 30 minuts quan entra en contacte amb l’aigua

  • MADRID, 9 (EDIZIONES/Portaltic) Un grup d'investigadors de la Universitat Pública d'Iowa, als Estats Units, han desenvolupat una bateria capaç d'autodestruir-se quan entra en contacte amb l'aigua. Aquesta nova eina s'engloba dins d'un grup de dispositius que podrien fer diferents funcions, fins que un agent extern, com líquids o el sol, en provoqui la destrucció.

VilaWeb
Redacció
09.08.2016 - 17:07

MADRID, 9 (EDIZIONES/Portaltic)

Un grup d’investigadors de la Universitat Pública d’Iowa, als Estats Units, han desenvolupat una bateria capaç d’autodestruir-se quan entra en contacte amb l’aigua. Aquesta nova eina s’engloba dins d’un grup de dispositius que podrien fer diferents funcions, fins que un agent extern, com líquids o el sol, en provoqui la destrucció.

La bateria està composta per vuit capes que inclou ànode, un càtode i el separador d’electròlit, embolicat a la vegada en dues capes de polímer a base d’alcohol de polivinil. El dispositiu té una mida reduïda, prop d’1 mm de gruix, 5 mm de llarg i 6 mm d’ample.

Aquesta eina serà capaç d’alimentar una calculadora d’escriptori durant quinze minuts, per exemple, gràcies als 2,5 volts. El fet més destacat és que els components que constitueixen la bateria es desfan després de 30 minuts quan entren en contacte amb el líquid. Quan es mulla, el revestiment de polímer s’infla i es trenca, i els elèctrodes es dissolen.

“Suposa una gran diferència respecte a l’electrònica convencional, que està dissenyada per durar llargs períodes de temps”, afirma Montazami. “Aquestes bateries podrien desenvolupar un paper important per ajudar a reduir la brossa a causa de les deixalles que es produeixen de l’electrònica”, conclou.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any