Collboni, batlle: una escandalosa tercera operació d’estat contra Barcelona

  • Per tercera vegada, sense vergonya ni remordiments, les forces espanyoles s'han unit per impedir que la capital de Catalunya tinga un batlle independentista

Vicent Partal
17.06.2023 - 18:34
Actualització: 19.06.2023 - 17:45
VilaWeb
Fotografia: ACN / Victòria Rovira.
Això és una prova de lectura dels articles de Vilaweb amb veu sintètica, que ben aviat serà a disposició dels subscriptors del diari. Subscriviu-vos-hi ací. Si trobeu algun problema, escriviu-nos a suport@vilaweb.cat.

A última hora, el PSC, els comuns i el PP han unit els seus vots per impedir que Xavier Trias fos el batlle de Barcelona i la ciutat tingués un govern municipal Junts-ERC. L’escàndol és majúscul, és increïble, però més enllà de la indignació, cal entendre el context i extreure’n les lliçons. Perquè –primer, el context– ja no som davant cap anècdota. Aquesta és la tercera operació d’estat contra Barcelona en vuit anys. La tercera operació amb la mateixa finalitat: impedir una batllia independentista a la capital de Catalunya, i aquesta és la qüestió de tot plegat.

La primera operació va ser l’any 2015. Xavier Trias era batlle, un batlle molt ben valorat, i l’independentisme vivia la seua època més eufòrica. El diumenge abans de les eleccions, el diari El Mundo va publicar una informació que avui tothom reconeix que era falsa, segons la qual Xavier Trias tenia uns comptes bancaris a Suïssa. Ara que va filtrant les històries que li convenen, el comissari Villarejo ha deixat clar que aquell compte va ser un invent de la policia patriòtica que ell mateix va encolomar a El Mundo. Trias va perdre les eleccions per culpa d’aquella informació falsa, que Ada Colau va fer servir en campanya.

La segona operació va ser en les eleccions següents. El 2019. Enmig de la repressió, Ernest Maragall, candidat d’Esquerra Republicana, va aconseguir la victòria i hauria d’haver estat el batlle. Però, per a sorpresa de tothom, Ada Colau, que havia estat segona, va ser elegida amb els vots dels comuns, del PSC i del partit de Manuel Valls, arrenglerat amb les posicions de l’extrema dreta. Aquell vot va tenir un impacte enorme, especialment sobre aquells que encara es creien que Ada Colau era una persona honrada i coherent. Aleshores es va discutir molt si era l’ambició personal de Colau o una operació d’estat allò que havia forçat aquell Frankenstein institucional.

Quatre anys més tard, arriba la tercera operació i ja cauen totes les màscares. Ara els qui s’uneixen són el PSC, els comuns i el PP. Enmig de la batalla més gran de la història entre el PSOE i el PP, establerta per al dia 23 de juliol. Si el pacte d’ara fa quatre anys era difícil de creure, aquest ja supera tot allò que podia ser imaginable. Però és molt clarificador, també. Ho clarifica molt tot.

En primer lloc, clarifica que Ada Colau té una ambició personal desmesurada, però sobretot –i fins i tot per damunt d’això– que és un instrument per a frenar el procés d’independència de Catalunya, una crossa imprescindible del règim del 78 que tant diu detestar. Una pura i simple eina més. Colau ara diu que els seus vots, que suma als del PP, són perquè no governe la dreta. Però fa quatre anys bé que va acceptar els vots de l’extrema dreta per evitar que governés Esquerra. Colau em fa la sensació d’aquell personatge del circ que va fent rodar cada vegada més platerets sobre els bastons fins que ja no en pot controlar un més i tot esclata de manera estrepitosa. Ho pot vestir com vulga, però ha quedat retratada i ben retratada. Per sempre.

En segon lloc, l’acord clarifica encara més, si calia, què és el PSC, què representa i quins interessos defensa. I de pas desacredita tota la retòrica falsa que els socialistes fan córrer sobre el PP i Vox i l’amenaça que diuen que representen. No cal dir que el PP també queda ben retratat. Es mosseguen entre ells com gossos rabiosos en plena campanya, però s’uneixen fraternalment contra l’independentisme.

I, en aquest sentit, hi ha una pregunta que crec que ningú no es podrà fer a partir d’avui: com és que s’han posat d’acord tres antagonistes tan grans? La resposta, l’única possible, és perquè hi ha un bé superior.

Deixen ben clar que al PSC, als comuns i al PP no importen ni Barcelona, ni els valors ni la ideologia, ni tan sols la democràcia. Solament l’interès de la nació espanyola, a la qual serveixen tots tres per damunt de cap consideració més i de cap raó més. “Ni dretes ni esquerres: Espanya” seria un eslògan que definiria bé aquest tripartit unionista pactat, com ja sabem ara, a Madrid, allà on hi ha els amos i sense la presència de cap barceloní. Quina vergonya! Quin miserable provincialisme.

I dit això, i posat el context, hi ha les lliçons. Són dotzenes els ajuntaments catalans que s’han constituït amb batlle socialista gràcies al fet que un partit independentista l’ha afavorit per impedir que un altre partit independentista tingués el poder. I quina lliçó tan gran de patriotisme i d’entendre què és gestionar el poder que els han donat aquesta vesprada a Barcelona el PSC, els comuns i el PP! Més: de quina manera el PSC, els comuns i PP han demostrat als partits independentistes que la batalla entre l’esquerra i la dreta, la lluita per l’hegemonia a Espanya, és intranscendent enfront dels objectius nacionals compartits, enfront de l’interès superior d’Espanya. I encara més: com tenen de clar ells que som davant una batalla nació contra nació i que fàcilment que ho obliden els nostres representants polítics.

Avui la indignació és enorme i és ben lògic. El pacte que acabem de veure també és un pacte contra Barcelona, la nostra capital, que ja fa vuit anys que no pot triar en llibertat i normalitat el seu batlle. Però, dit tot això, la gravetat de l’afer és tan gran que potser obre oportunitats. En parlarem demà amb més calma.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Marc Mateos
Marc Mateos
17.06.2023  ·  19:02

Els espanyols tenen clar qui són els seus enemics, i fan i desfan tot el que calgui per a liquidar Catalunya.
Mentrestant, aquí aneu fent debats sobre el sexe dels àngels de Ripoll.

laura facerias
laura facerias
17.06.2023  ·  19:05

Com sempre els independentistes pecant d’innocents. Hi havia indicis que es produiria aquest acord. I sobretot tenint en compte els precedents de fa 4 anys.

Anna CASACUBERTA
Anna CASACUBERTA
17.06.2023  ·  19:10

Veient els pactes que es fan i que els votants són menystinguts constantment l’abstenció pujarà com l’escuma.

Jaume Riu
Jaume Riu
17.06.2023  ·  19:12

PACTE DE PROGRÉS
En parlarem demà amb més calma diu Partal, i ho comparteixo.
Perquè això d’avui és molt clarificador. Ho clarifica molt tot.
A cop calent només em ve de gust recuperar una evidència objectiva i consisteix a recordar qui feia servir les expressions, govern d’esquerres i pacte de progrés.

PAU BOLDU
PAU BOLDU
17.06.2023  ·  19:14

EL FRENTE NAZIONAL PP.PSOE.GANAR guanya, ESPAÑA ROJA ANTES QUE ROTA, viva Franco, arriba Colau

Carles Balbastre
Carles Balbastre
17.06.2023  ·  19:23

Espanya guanya, els partits pseudoindependentistes perden, els independentistes a l’aguait. Això tornarà a passar d’aquí pocs mesos a la Generalitat autonòmica. Abans de que els lideratges es renovin cal que els líders actuals pleguin, i no és fàcil. S’arrapen com paparres.

Antoni M. Roig
Antoni M. Roig
17.06.2023  ·  19:26

ERC, Junts, CUP, ja heu entès el que havíeu de fer, i hauríeu de fer? Encara no heu entès qui forma part del 155? Fem pactes amb el PSC, amb els comuns, els donem les diputacions, i en canvi ells pacten per fer-vos fora. Es pixen a la cara, i diuen que plou, i sembla que vosaltres encara els creieu. Vergonya, senyors, vergonya.
Espero que ja no sigueu capaços de demanar-nos el vot.

Francesc Casas
Francesc Casas
17.06.2023  ·  19:30

Numèricament el que podia passar…, ha passat!!! L’estat espanyol no perdrà mai l’oportunitat d’impossar democraticament un batlle a Barcelona; així pot quedar bé, sinò ho fa per la força, tal l’història ens ensenya. Això que ha passat vol dir que la ideologia i els principis etics no compten per a res. Es sols el poder el que els interessa; aquesta gent prostitueix la política. A més d’un dels qui els han votat li caurà la cara de vergonya. Veurem que pasa a finals de juliol.

Joan Ubach
Joan Ubach
17.06.2023  ·  19:33

Res de nou. Junts lliurarà la diputacio Bcn al Psc. …i?

Luís Estefanell
Luís Estefanell
17.06.2023  ·  19:43

Lluc…amb tu

Joan Gímenez
Joan Gímenez
17.06.2023  ·  19:48

Encara hi ha qui pot dubtar de qui son i per que ho fan

Francesc Ermi
Francesc Ermi
17.06.2023  ·  19:49

Es una autèntica llàstima que els catalans no siguem capaços de ser tant coherents com els espanyols.

Mentre Junts, ERC i Cup segueixin actuant com si els enemics fossin els altres dos enlloc dels partits espanyols (PSC, PP, Comuns i Vox) no tenim res a fer.

JAUME GUIU
JAUME GUIU
17.06.2023  ·  19:51

Si, com diu Joan Ubach, Junts li torna a donar la menjadora al psoe, ja no quedarà mes remei que fotre foc a la barraca. Però, aneu entenen el que significa la abstenció??? Doncs seguiu així que anem bé per anar a Roma!!! Que hi han mes partits independentistes que els que s’autoanomenen així. I mentrestant, com diu en Marc Mateos, anar parlant del sexe dels àngels de Ripoll. Que n’arribem a ser d’orelluts!!!

Mercè ariza
Mercè ariza
17.06.2023  ·  19:52

Tot plegat si no serveig per fer la independencia que algú m´expliqui que mes a de passar per acctivar la gent que pàrla de que aixó es aprop pero que sembla que esta no se sap on. Sisplau enllestim-ho.

Ramon Plans
Ramon Plans
17.06.2023  ·  19:52

“El ple d’investidura d’avui no té res a veure amb #Barcelona, tampoc amb dreta o esquerra, i encara menys amb la independència.”
Doncs sembla que Erc i n’Ernest Maragall encara no se n’han adonat.

Juan Martin ALEGRIA
Juan Martin ALEGRIA
17.06.2023  ·  19:53

“… per impedir que la capital de Catalunya tinga un batlle independentista.”

Un batlle què !!!???

Sr. Partal, no es despulli, si us plau! Em sembla indecent.

LLUÍS CASTILLO
LLUÍS CASTILLO
17.06.2023  ·  19:56

No volem ni un paper a terra? doncs tenim el que ens mereixem. “Covenants without the sword are but words” Salut.

Victor Serra
Victor Serra
17.06.2023  ·  19:56

Ara el que hem de fer és abstenir-nos tots o votar amb la papereta del 1-O i així ja no els caldrà ni fer trampes. Era això, no ?
Però parlant seriosament, si volem fer alguna cosa de veritat, a Collboni ni aigua. A veure com s’hi fa per teixir majories i a veure que diu Sirera i els seus mentors quan els comuns tornin al Govern. I a partir de demar a trencar tots els acords amb el PSC. I el 23 J si Pedro Sánchez necessita volts independentistes per Governar , que vingui a demanar-los de genolls a Barcelona i pagant per avançat.

Josep Pericas
Josep Pericas
17.06.2023  ·  20:03

No està de més recordar que abans de les eleccions del 2015 Trias va poder aconseguir obtenir un certificat del banc indicant que no hi tenia cap compte, i per tant demostrant sense cap ombra de dubte que la informació era falsa. Però Colau va fer com si sentís ploure, i no va retirar les acusacions ni va demanar perdó. Va recollir els vots dels qui pensaven votar algú honest.

Josep M Grinyó
Josep M Grinyó
17.06.2023  ·  20:08

Que més cal per tancar files i reactivar l’idependentisme sense “ampliacions de la base”, que ja la tenim?

Eduard Domingo
Eduard Domingo
17.06.2023  ·  20:12

Cal reconèixer que l’abstencionisme, encara que sigui estèril, encara que sigui objectivament favorable a l’enemic, és molt còmode. Sobretot si disposes d’un bon sofà des d’on apreciar quanta raó tenies en rascar-te la panxa.
Potser aquestes maniobres raretes del feixisme espanyol ajudin algú a prendre una posició diferent de l’horitzontal.

Òscar Alegret
Òscar Alegret
17.06.2023  ·  20:13

Vicent, ¿de debò que l’Ajuntament de Barcelona resultant del pacte Trias-Maragall hauria comportat la independència? ¿Que no recordes que en Trias renega del primer d’octubre? I ERC, ¿en què s’ha convertit?

Josep Manel Ximenis
Josep Manel Ximenis
17.06.2023  ·  20:18

Editorial interessant, però perquè no comencem a dir les coses pel seu nom? la maquinació que s’ha fet a Barcelona és una mostra clara de feixisme i d’extrema dreta, que té tots els punts per definir-la, molt més que no pas la de Ripoll.
Quan ho començarem a dir que PSOE/PSC, PP, VOX, Cs, PODEMOS són el mateix? feixistes i extrema dreta espanyola. Pactar amb ells és pactar amb el feixistes i els que pacten amb ells se situen fora del context democràtic.
Digue’m les coses pel seu nom i deixem d’utilitzar formules lingüístiques per quedar bé i fer-nos veure als lectors allò que no us interessa que veiem.
Potser hi ha espanyols que no són feixistes, però són l’excepció que confirma la regla. Els partits polítics que els representant no són democràtics, són el règim del 78 i to el que implica. I nosaltres continuem sent els seus súbdits.
I alerta! per dir-ho segur que em diran xenofob, racista i no se quantes coses més. Però ells, si poguessin, ens exterminarien a tots els catalans.

Ramon Batlle
Ramon Batlle
17.06.2023  ·  20:21

Senyor Partal, no ens vegueu la gran mentida que Junts, ERC i CUP són partits independentistes perquè fa temps que van deixar de ser-ho. Són partits del règim de Vichy, els lacais necessaris de Madrid perquè ens apliquin la repressió com més agradable i indolora millor.

La gent que ha desconnectat del processisme tòxic d’aquests partits, no ens treu gens la son i tampoc no ens fa ni fred ni calor.

I a les següents eleccions els hem de tornar a castigar tots aquests perquè ja fa temps que han perdut el sentit d’ésser.

Jaume Morrus
Jaume Morrus
17.06.2023  ·  20:21

Com el temps ‘d’antes’, nomenen des de Madrid.. són més espanyols que demòcrates i farien bé en tenir-ho clar (qui no ho tingui encara) què el ‘progressisme’ espanyol és més espanyol que progressista.. i com deia aquell senyor: no hi ha res més semblant a un espanyol de dretes que un espanyol d’esquerres… la carallotada ja no porta dubtes i el mantra del front d’esquerres per frenar a no sé qui a no sé on ja no porta enlloc. El professionals de la política són així, tinguem-ho clar… el poder no es negocia, s’exerceix, sense més. Si cal estomacar el poble o nomenar alcalde o engarjolar innocents o reprimir llibertats.. sense rubor i endavant. De la actuació vomitiva de la ex-alcaldessa millor recordar com va arribar al poder i com s’hi va mantenir, com avui fa el numeret amb la batllia de Ripoll, però cap recança en admetre Valls al seu cistell. Sort als barcelonins, falta ens farà…

Francesc Dalmau
Francesc Dalmau
17.06.2023  ·  20:23

Ara tots a plorar després de demanar l’abstenció. I ara tenim el club del 155 a la capital. Si es vol demanar quelcom que sigui amb una papereta a la ma que es pugui comptar i amb representació. La que sigui, pero amb representació contra el 155.

Tomas Pérez
Tomas Pérez
17.06.2023  ·  20:25

Sí director a això que esmentes de que “Deixen ben clar que al PSC, als comuns i al PP no importen ni Barcelona, ni els valors ni la ideologia, ni tan sols la democràcia. Solament l’interès de la nació espanyola, a la qual serveixen tots tres per damunt de cap consideració més i de cap raó més. “Ni dretes ni esquerres: Espanya”. Però aquesta diuen ells que és “la democràcia que nos hemos dado”, aquest és el valor que tenen els nostres vots i el que són capaços de fer amb ells, traint tot el seu significat. Després ens tildaran aquests mateixos de antidemocràtics sinó participem en la conxorxa de necis en què han convertit la política. Que el bombin a tots plegats!.

Jordi Magrinya
Jordi Magrinya
17.06.2023  ·  20:39

Cria cuervos

Joan Vilarnau
Joan Vilarnau
17.06.2023  ·  20:41

En el fons, està bé. Ha passat una cosa horrorosa per a nosaltres, els ciutadans, i, gràcies a l’abstenció, també per als partits que es diuen independentistes. La gran renúnicia dels partits fins ara només perjudicava els ciutadans; ara també a ells. A veure si aprenen la lliçó: si no hi ha 1O, no hi ha paguetes.

Gerber van
Gerber van
17.06.2023  ·  20:44

Ara que s’ha demostrat clarament que els partits polítics espanyols, inclos els Comuns, es recolzen mútuament per la unitat d’Espanya, l’argument per votar el Congrés a les properes eleccions per bloquejar l’ultradreta disapareix. A l’hora de veritat ho són tots, d’ultradereta. Llavors la pregunta sorgeix per què hem d’anar a votar el 23 de juliol?

Miquel M.Matas
Miquel M.Matas
17.06.2023  ·  20:45

Bé, però si els mateixos que es quexen deien qu’ era una heroicitat no haver anat a votar….!!!!

Josep Bautista
Josep Bautista
17.06.2023  ·  20:48

Una gran lliçó per properes eleccions. Si no canvia la cúpula de ERC i no es va units a les eleccions, tots sense partidets minúsculs, l’independentisme acabarà en la insignificància, a no ser que ERC caigui de cop i s’enfonsi amb els actuals dirigents. Comença una nova i llarga travessa del desert. Senyors estem en guerra nacional, no se’n,n adona la gent. Els polítics prefereixen mantenir la cadira a explicar la realitat. Si sortida Catalunya i quan surt un partit germà defensant radicalment la identitat catalana intenten tots fagocitar-lo. Vergonya de polítics que es diuen catalans. Aneu a fer la mà !!!

Ramon Caralt
Ramon Caralt
17.06.2023  ·  21:03

Doncs, mira. Me n’alegro molt. Servirà per accelerar l’escombrada del Trio Regionalista i dels Independentistes no Practicants.

josep planelles
josep planelles
17.06.2023  ·  21:06

És increïble com el Sr. Partal sempre és capaç de mostrar la poca aigua que té el got i no la buidor d’aigua que conté.
Espanya ens ha donat una altra lliçó. Els espanyols són un patriotes. Fa temps que les eleccions no van de treta contra esquerra, de rics contra pobres. Van de nació contra nació. En pregunte, això que la gent del carrer som capaços d’observar, tan difícil és de comprendre per als nostres polítics? (començant per Baldoví ací a casa, passant pel patètic comportament d’erc, les giragonses de junts per arrabassar molles de poder, per no parlar de la cup, que la compre qui l’entenga). Que no! que no hi ha dos eixos! sols hi ha un eix: la nació. Contra aquests patriotes espanyols hem de lluitar i si volem no perdre hem d’anar tots plegats, i així o tot … la cosa no serà gens senzilla. Ja veiem el seu grau de disciplina. Ja veiem com tanquen files. Un exercit que és capaç de tot per preservar la seua nació, el seu imperi.
Ara han tornat a derrotar-nos a València, i estan en l’assalt a Barcelona. Desprès vindrà l’etapa de terra cremada, i la nostra nació mil.lenaria no tindrà ni dret a ser soterrada amb honors, ans al contrari, passarà a l’oblit com totes les nacions que han perdut els patriotes. I xiquets, la cosa va d’això: de patriotisme. En fi…..

jaume vall
jaume vall
17.06.2023  ·  21:07

El que vol dir és que els espanyols d’esquerres i els de dretes tenen un denominador comú : atacar qualsevol iniciativa de llibertat i autogovern català.
I també vol dir, malauradament, que els catalans som incapaços d’unir forces quan és moment de vèncer.
Uns són amorals, i guanyen. Els altres són -una mica- més ètics, i perden.

Com va dir aquell, “cada societat té el govern que es mereix”

Zisko Rodriguez
Zisko Rodriguez
17.06.2023  ·  21:17

Ja ho deia en Pla,no hi ha res mes semblant a un espanyol de dretes que un espanyol”d’esquerres.Si us plau no siguem mes infantils,a la vida com a tot,cada cosa el seu nom

Joan Vidal
Joan Vidal
17.06.2023  ·  21:17

Tal i com diu Ximenis…
Vivim en un estat de mentida total on els partits espanyols son diferents versions feixistes de Franco.
La qüestió és que els catalans no poguem ser tenint en compte la servitud de catalans que volen tenir la butxaca plena. Fins que els que diuen que ens representen del Congreso de Madrid col.laborin amb España no cal fer res. Estarem perduts.

Jaume Miranda
Jaume Miranda
17.06.2023  ·  21:22

Els partits independentistes (Junts, Esquerra, CUP) el que haurien de fer és: aquest dilluns vinent trencar tots els pactes que han permès alcaldies, diputacions , etc … als partits espanyolistes; no sé com es deixen (ens deixem) despreciar d’aquesta manera. Si els partits independentistes no fan aquest pas (potser perquè d’independentistes no en tenen res) el que ens cal és un partit independentista que ens representi i defensi la nostra dignitat.
Barcelona ENCARA és la capital de Catalunya, tant si hi vivim com si no; si no ens respectem nosaltres mateixos, qui ho farà?

Josep Usó
Josep Usó
17.06.2023  ·  21:25

Ara a les espanyoles, els catalans tenim una ocasió d’or per a defensar el PPSOE i comuns. A veure si.

Josep m Uribe-echevarria
Josep m Uribe-echevarria
17.06.2023  ·  21:27

El fet que’ls politics siguin una colla de parasits impresentables,es culpa dels abstencionistes,els que voten nul o en blanc?.Que heu perdut la memòria?.Heu oblidat el pacte a la Diputació de Barcelona?.Un govern de Junts i ER independentista,quin fart de riure!!!

Jordi Martí
Jordi Martí
17.06.2023  ·  21:28

Són les urpes i els tentacles del 155.

Partits In-dependentites, n’heu d’aprendre molt, d’aquesta gent. El país és molt per sobre dels partits!

Agrupació d’Electors per la Indepenència, guanyar, declara la independència i fer-la efectiva!

És vital, qüestió de vida o mort, fotre el camp d’espanya!

Xavier Massot
Xavier Massot
17.06.2023  ·  21:28

Un fenòmen encara més preocupant és a Ripoll, on Aliança Catalana pot convertir-se en la Lliga Nord d’aquí. Rebuig al centralisme, sobiranisme i rebuig a la emigració, així va començar la Lega i finalment el principal aliat de Berlusconi

CARLES MILLAN
CARLES MILLAN
17.06.2023  ·  21:34

Els partits que ens han estat enganyant tot dient que eren independentistes i no ho eren, haurien d’aprendre la lliçó d’una vegada per totes. Però en tinc molts dubtes. Han perdut centenars de milers de vots cap a l’abstenció, i són ells al cap i a la fi els qui l’han provocada. Si continuen així, ni arribarem mai a la independència, ni ells mantindran els càrrecs i prebendes de què ara gaudeixen. Que s’ho pensin dues vegades, especialment aquell mossèn que dirigeix un partit com si fos una secta, que més valdria que se n’anés al Vaticà a fer d’ambaixador. Mentrestant, aneu discutint (com ja han dit altres ací) sobre el sexe dels àngels de Ripoll.

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
17.06.2023  ·  21:36

Amb en Josep Manel Ximenis
17.06.2023 · 20:18

Des de València, corrobore tot el que dius.

Salutacions a la bona gent d’Arenys d’Amunt.

Josep Blesa.

Joan Carles Melgarejo
Joan Carles Melgarejo
17.06.2023  ·  21:37

Era absolutament previsible. El pacte amb Pudim estava cantat, des que te tot d’assessors municipals del partit a la menjadora de l’Ajuntament, que els cal mantenir. Igual que alguns han fet a les diputacions o altres ajuntaments, que aquí n’hi ha per a tots…Amb el PP…si Valls ja va donar el seu vot a la Colau, com no ho havia de fer el PP amb el Collboni…al PP encara el premiaran a Espanya per aquest gest de generositat patriòtica espanyoila!
Però…ho sento, no m’arrepenteixo de no haver votat i no em fa por que em treguin l’espantall de l’extrema dreta o els papus clàssics. Fan fàstic tots plegats. Espero que surti quelcom nou, no vull votar “contra”, sino “pro”. I el meu pro és pro-Independència i pro-Revolució Catalana. I atenció que revolució no vol dir pas cremar convents, sinó precisament això, canviar les estructures de poder, les maneres de fer, els objectius…per a millorar la societat. Aquí no hi ha hagut un “procés”. Hi havia una Revolució Catalana com una catedral. Latent, encara? Això espero. A hores d’ara, aquests partits “de masses” conflueixen en ser clara i manifestament contrarevolucionaris. Si, conflueixen en el mateix femer masís de la Història els excrements de diferents procedències però que tenen en comú que surten de forats negres i que tots empesten (uns per por o conveniència, que volen sols un “procés”, com ERC i Junts; altres, per bajanaderia o enveja, com la CUP i Pudim; altres per convenciment, que fins i tot trobo respectable, com el PSC, PP i Vox)…i tots amb els seus alliberats i professionals fent de mosques i escarabats. Però ànims, que fins i tot els excrements son posteriorment, un cop madurats, bons adobs per a la terra. Com els fracassos i decepcions per a les persones: de lo dolent cal treure’n nous aprenentatges i fonts de saviesa.

Pere Planella
Pere Planella
17.06.2023  ·  21:37

Si demà no dimiteix el govern de ERC vol dir que ERC hi esta conxorxat, eleccions catalanes pel 24J que ja fem tard.

Pere Ribalta
Pere Ribalta
17.06.2023  ·  21:40

Muntar una taula de dialeg, aprovar tots els pressupostos del PSOE a Madrid, i riure totes les gracies al Sr. Sanchez, taambé es una operació d’Estat. Però sembla que per al Sr. Junaqueras es el mes correcte. Que us bombin a tots.

Víctor Torguet
Víctor Torguet
17.06.2023  ·  21:46

Malauradament Vicent, 100% d’acord amb tu.
La lliçó d’avui, n’hem acumulat motes fins ara i apreses molt poques (uns menys que d’altres), deixa molt clar que:
1) espanya va declarar una guerra oberta contra Catalunya al 2019 i no ha afluixat en els seus atacs. Si sembla que minva la seva intensitat és només de cara a la graderia europea / internacional (d’on li poden ploure les òsties) i gràcies a la feina blanquejadora dels partits fake-indepes, amb ERC com a actor principal del fastigós col·laboracionisme institucional català.
2) les faccions espanyoles teòricament enemigues entre elles, els fake-progres (PSC-PSOE, Comuns / Podemos / ex-Comunistes) i els pro-franquistes (PP, VOX i Ciudadanos en el seu moment), s’alien entre elles quan han de lluitar contra l’ENEMIC COMÚ i PRINCIPAL (el Catalanisme, els PPCC).
3) Totes forces (fins i tot les més recents: Comuns, Podemos, Ciudadanos, VOX) tenen un ADN hereu de la gran farsa que va ser la fake-transició del franquisme al feixisme amb careta democràtica (només heu de gratar i veure qui talla el bacallà a dins de cada partit). Des de la mort de Franco no n’hi ha hagut ni n’hi haurà cap partit realment progressista, només fake-progres protegint l’estructura estatal post-franquista, anti-democràtica, corrupta, miserable i anti-Catalana.
4) Barcelona, com la resta de Catalunya, com tots els Països Catalans, roda pel pedregar cap a la ruïna total. Totes les guerres venen acompanyades de la més cruel misèria. I més quan ets un país ocupat i brutalment maltractat per l’invasor. Quan els gestors (als ajuntaments, a la Generalitat,…) són el teu enemic.

Catalans i Catalanes, espanya és l’enemic a batre. espanya lluita amb la màxima covardia però sense descans. Ens odia però ens necessita per sobreviure. Vol aniquilar-nos però no ho pot fer d’un sol cop perquè necessita que seguim produint per continuar xuclant-nos.
Tornem a la lluita Catalans i Catalanes. espanya ens odia però encara ens tem i molt (sinó no s’explica l’operació d’avui amb el Trias). A espanya són molt més conscients de la nostra força que nosaltres mateixos.
Acabem ja amb aquesta guerra en que ells ataquen dia rere dia i nosaltres ens deixem atonyinar com xaiets espantats.
Aixequem-nos un altre cop, però ara per vèncer.

PD: Fem fora al govern col·laboracionista de la Generalitat !!!, neguem reconeixement al nou batlle de Barcelona !!, Llista Cívica Ja !!!, Independència ja !!!

Melitó Camprubí
Melitó Camprubí
17.06.2023  ·  21:51

Això són lliçons de vida: a la oligarquia espanyola, als hereus del nacional-catolicisme, no els preocupa la independència, els preocupa que el poder no canvïi de mans per poder continuar fent estraperlo al seu gust.
La nació molts la fan servir de de la mateixa manera que els toreros fan servir el capot: emmascarament i distracció.
Construir una nació de debó és un treball seriós.

Joan Gratacós
Joan Gratacós
17.06.2023  ·  21:55

No sé si ho veieu així, el sistema polític està tocat de mort. Ens preguntem de què serveix anar a votar veient tot el que passa arreu. En el meu cas no penso votar més fins que el poble no fem caure la vergonya que és tot plegat. És insostenible aquest parapé.

Marià Armengol
Marià Armengol
17.06.2023  ·  21:56

100×100 D’acord, avui, amb el sr. Partal. Ho vec així, jo també.
Abstencionista convençut en les eleccions a nyordia… Queda demostrat que TOTS, Vox, PP, Psoe, Podemos, Sumemos, i altres merdes comparteixen ADn nyord. Tots actúan i actuaràn en conxorxa contra Catalunya sempre (pel bé de la seva nació). No s’ens ha perdut rés allà… El 23-Juliol vermut i peus en remull…
Altra cosa son les votacions ciutadanes als Ajuntaments. Aquí el vot nul, blanc i l’abstenció son vots regalats a l’adversari.
Aquest exemple d’avui a Can Pixa, junt amb el que va passar a València ens han d’obrir els ulls a TOTS per quan siguin les eleccions al Parlament/Generalitat:
A l’ANC per tal que es posi a la feina d’una vegada amb una Llista Cívica potent.
Al Front Republicà tal de que es posi en marxa una altre cop. No ens podem permetre que hagi qui, orfe d’opcions honestes, decideixi abstenir-se.
A la sra. Sílvia Orriols per tal de que intenti donat el pàs endavant: Altres orfes, no votants de Front Republicà, poden tenir una opció.
Als votants per no deixar-nos dur pel fàstig, comprensible, i fem l’esforç de trobar alguna opció que ens faci el pés. La papereta de l’1-0 en les eleccions al Parlament no pinta res, millor a casa, enmarcada, i en lloc prioritari. L’abstenció, el vot nul, o en blanc, no ens deixarà satisfets si, com sempre, ‘molt progresistes i no tant progresistes’ nyols, surten beneficiats de la nostra ‘puresa d’esperit’.
PS: Benvingut sigui el que ha passat avui a Can Pixa si ens serveix per obrir els ulls per les properes eleccions al Parlament/Generalitat.

Oriol Rabascall
Oriol Rabascall
17.06.2023  ·  21:58

Ara tot són escarafalls, però tant juntaires com reculaires han pactat amb els sociates sempre que han pogut i els han reviscolat quan no fa pas tant eren quasi morts. Que si tauletes de monøleg a madrit, que si la diputació de Bcn, o anar-se posant bastons a les rodes els uns als altres en infinitat d’ajuntaments. L’enemic té molt clares les prioritats. I els mal anomenats “nostres”, que es fotin, s’ho han ben guanyat. Ja ho va dir fa 20 anys en Laporta: “que n’aprenguin!” Va per als “nostres” paràsits.

Maria Josepa Montagut
Maria Josepa Montagut
17.06.2023  ·  22:09

Sols una paraula. INDEPENDENCIA. i vinc de família humil i treballadora.

Joan Bargalló
Joan Bargalló
17.06.2023  ·  22:09

Sr Dalmau, Sr Guiu….tota la raó!!!
Abstenció/nul/blanc obre la porta a això que està passant ….a la taula de’n Bernat, qui no hi és, no hi és comptat…. Si no hi som prou, s’ho reparteixen ells!!!
Espavil·lem!!!

JOSEP RAMON MIR
JOSEP RAMON MIR
17.06.2023  ·  22:10

Quan aquesta tarda he vist la notícia de que els comuns votarien al Sr. Collboni suposadament a canvi de res, m’ha vingut una cosa al cap… Pot haver-hi hagut una intervenció de la Sra. Yolanda Díaz?

Josep Soler
Josep Soler
17.06.2023  ·  22:10

Si, si, al Senyor Trias l’han fotut fora pel tres per cent, no pas perquè fos independentista, ni res d’això.
Si, si el Sr. Trias, després del que em vist -aclareixo que alguns ens ho temíem- era la dreta i com a dreta s’ha de castigar i després sant tornem-hi, per aixó i lo altre i lo de mes a enllà, com encara alguns van dient avui per aquí.
Mentrestant, la opinió publica i molts partits polítics – potser tots?- tenim d’estar preocupats , però que molt preocupats, perquè em de definir, d’acusar i convertir en una piltrafa, a una Sra. d’un poble de Catalunya – la majoria de la gent el coneix?- que ha guanyat les eleccions de forma brillant i fins i tot democràtica.
La nostra capacitat per veure el mon per un furat, es descriptiva.
De tota manera (que insisteixo que no ha estat el meu cas) confesso que això no evitarà que me’n vagi avui a dormir, completament emprenyat.

Carles Serra
Carles Serra
17.06.2023  ·  22:14

Sr. Josep Manel Ximenis 20:18 quant d’encert en el seu comentari.
Només faltaria fer esment que després de més 300 anys de colonització, es veu que encara faltant més desmostracions de lo que es aquesta espaÑa i la seva societat.
Mira que seguí dient PSC, mare meva, com partits independentistes ER i JxC; emblanquinar la mentida Vicent.
Tot plegat fastigós i immoral.

Joan Benet
Joan Benet
17.06.2023  ·  22:14

La pregunta que em faig és: calia arribar aquí per adonar-se’n?
No. Els polítics actuals en són responsables pel seu egoisme i la seva extrema ineptitud.
Demà no cal que surtin a la palestra fent escarafalls i lamentant-se. El que han de fer és plegar.
És lamentable haver hagut d’arribar aquest extrem, però la abstenció ha sigut eficaç. Ara ja no els queda cap forat on amagar el cap ni cap excusa amb que justificar-se.
I si no reaccionen, el 23 ja s’ho trobaran

Josep Maria Boixareu
Josep Maria Boixareu
17.06.2023  ·  22:19

Barcelona estarà governada des de Madrid

Josep Navarro
Josep Navarro
17.06.2023  ·  22:21

Està molt bé que ens passe. A veure si s’ adonen que nosaltres som l’ enemic a abatre. La guerra és per terra, mar i aire.

Joan F Ruiz
Joan F Ruiz
17.06.2023  ·  22:23

Jo al·lucino! , la primera cosa que se li acut a algú, pel que veig, per aquesta boutade PSOE-PP-Comuns contra Catalunya és aplanar el camí futur encara més al naZionalisme espanyol demanant abstenció o vot nul, per comptes de demanar vot massiu transversal (des de la AC a la CUP) dels catalans a les properes eleccions. Nació contra nació com diu en Partal.

Si haguessin votat Trias els que s’han deixat ensarronar pels abstencionistes, ara no tindríem un batlle dels del 155. Patètic.
Desprès diran que no se’ls pot classificar d’apostols de l’espanyolisme disfressats d’independentistes decebuts.

Ep! Atenció els esquerrans catalans, ja veieu de quin color és el partit de la Colau: espanyolista – franquista. Tingueu-lo present alhora de votar engendres com Sumar/Podemos/Comuns pensant que voteu social

Ah, és una excusa molt manida i de mal pagador, de curtedat mental, el justificar-se, com ha fet la arribista Colau, que no volien votar el partit de dretes del 3%. Argument patètic a aquestes alçades.

Una prova més de l’alçada moral de la Colau, perquè ha votat amb els del 155 que van enviar els “piolins”, amb la consigna feixista del “a por ellos”, que van agredir al poble català pels sols fet de voler votar pacíficament

Srs. I Sres., penseu una mica i engegueu a fer dides a aquests que treballen per l’espanyolisme, disfressats d’independentistes decebuts, i que recomanen abstenció o vot nul.
Només cal mirar els resultats aquí i a València.

Ho va dir, crec, Luther King, el mal avança no per la seva pròpia força, si no per la inacció de les suposadament bones persones. Jo diria inacció negligent o treball pel naZionalisme espanyol.

Votar, sempre, molt més efectiu que abstenir-se, i votar massivament per Catalunya. Lo d’avui a Barcelona deixa a més en ridícul, per dir alguna cosa, a aquells que parlen d’ultradreta i de cordó sanitari a Ripoll (com per exemple TV3 i Catradio)

Mariano Padrós
Mariano Padrós
17.06.2023  ·  22:30

També estic totalment d’acord amb Joan Benet.

Joan Manau
Joan Manau
17.06.2023  ·  22:30

100% amb en Partal. Com bé dius ells (els espanyolistes) tenen clar quin és el nucli de la lluita i no es deixen entabanar oer distraccions de dretes i esquerres qusn els hi va la vida del seu Estat.
Els d’aquí purs afeccionats incapaços de lluitar per la causa principal que és la supervivència de Catalunya com a nació, cultura, digueu-li com vulgueu.
I avant posar la lluita esquerra /dreta és fals. Jo com deia Lenin (gens sospitós de ser de dretes): “un proletariat d’una nació sotmesa a una altra és un proletariat doblement sotmès”. Per tant la lluita dreta / esquerra també passa per l’alliberament nacional.

Jaume Abelló
Jaume Abelló
17.06.2023  ·  22:33

Aquí l’únic escandol de veritat son les 3 Maries de partits suposadament indepes. Aixó si que es un escandol.
Ep! pero el problema era a Ripoll, que allà hi ha una Sra molt, pero que molt dolenta que es la mare de tots els mals.
Espero que ens despertem aviat d’aquest malson.

Josep Gualló
Josep Gualló
17.06.2023  ·  22:39

AVUI LA RABIA ÉS MOLT GROSA I ÉS MILLOR ESPERAR A DEMÀ QUE HO SERÀ ENCARA MÉS.

Algú s’ha fixat que els paertits independentistes que van contra els que haurien de ser els seus aliats, sempre són els independentistes reformistes i no els independentistes rupturistes.

Fa temps que no parlo de la “paradoxa del Partal” i avui ha quedat ven demostrat que és certa i ben certa. LA PARADOXA existeix i molts falssos independentistes, els que volen aixemplar la basé, es tapen els ulls per fer veure que creuen que no és veritat.

Que visquin els estrussos i facin moltes llistes i llistetes alternatives. Unionistes amb el lema “e s p a Ñ a u n a”. Arriva espaÑa, Suelten !

Joan Andreu Juan
Joan Andreu Juan
17.06.2023  ·  22:45

Conec gent de l’òrbita de Podemos, Comuns, Sumar o com els hi volgueu dir, que són gent de bona fe. Me’n faig creus que no vegin com són l’instrument del règim de 78, de la monarquia borbònica, per a perpetuar-se a la corona, i de pas mantenir tota la oligaquia messetària que tant odien.

Com és possible que no vegin una cosa tan clara com l’aigua?

Jo, sincerament, no ho entenc.

Daniel Morales
Daniel Morales
17.06.2023  ·  22:51

El resultat d’aquestes eleccions ha estat nefast en tots els sentits. No ho ha resultats bons. ERC no es mereix res per la desgràcia que han fet. CUP no té representació. PP ha agafat masses vots. El PSC es de dretes i els Comuns els defensen com si encara tinguéssin res de progressista i mouen tot a la dreta.

I Trias haguès estat un desastre. Trias va ser un desastre abans i ho seria ara. Més edificis per especular, això va ser la seva política abans i això defensava ara. Més contaminació, més edificis, més turistes, més car tot i menys gent aquí.n

Trobo molt bé fer la independència, però Trias no la vol pas. No entenc aquesta defensa a mort que hi està haguent en aquest diari d’un personatge gris i que tant mal va fer a la ciutat. Personalment no corrupte, però pormotor dels interessos de grans empresaris igual o pitjors que el Collboni.

Em fa dubtar de la independència periodistica i de la meva subscripció la veritat…..

Lluis Molist
Lluis Molist
17.06.2023  ·  22:58

No ens compadim tant, i anem per feina……………

Francesc Costa
Francesc Costa
17.06.2023  ·  22:59

Això els que pasa quan es promociona la abstenció, vot en blanc, vot nul. Amb aquest vots potser és podia haver frenat aquesta operació d’Estat. Si deixes el terreny de joc al enemic ell ho aprofita i ara ens hem de empassar quatre anys amb un alcalde de la franquícia catalana del PSOE. Que serveixi de avís per el 23-J. Mentres no conseguim marxar hem de fer servir les poques eines que tenim per defensar-nos i el vot és una de les principals. Aquesta abstenció de protesta ens ha portat a una Catalunya en mans dels socialistes (només de nom, esclar) i a una presencia de VOX que amb una participació més alta ves estat inferior. Jo soc ‘Partalista’ però aquest cop fomentar que s’utilitz- hi el vot per protestar contre els partits ‘independentistes’ ha sigut disparar-se al peu. I la ferida durarà quatre anys.

joan rovira
joan rovira
17.06.2023  ·  22:59

Sr. director, ho analitzo des d’una altra visió que vostè: quina bona notícia que els (irredempts catalans) descodifiquin -abstenció, nul, blanc, etc.- les votacions colonials municipals i les que vindran:

1. Deixant al descobert el joc colonitzador dels ocupants espanyols i dels seus col·laboradors.
2. Arreu dels Països catalans.
3. La descolonització, sense autocrítica de la partitocràcia i la premsa processista, avança més lentament, però avança.

PS. Per si és de l’interès d’algú, atesa la nul·la atenció de VilaWeb, adjunto un comentari detallant les passes que seguirem, amb ajut o no, fins a la descodificació politicoadministrativa de la corretja colonial amb què uns quants tenen tenallat a tot el país, com coneixen arreu del continent, excepte aquí (editorial 01.09.2022 • 23:07):
https://www.vilaweb.cat/noticies/tot-sexplica-el-monstre-partidista-nomes-pensa-en-les-municipals/

JOAN RAMON GOMÀ
JOAN RAMON GOMÀ
17.06.2023  ·  23:04

Estaba cantat que passaria això, si calia, amb els vots de VOX i tot.

El dubte era si ho farien abans o despres de les eleccions espanyoles i està clar que en una guerra el primer és matar l’enemic i despres tot el demés.

Per mi la bona noticia és que ERC per primera vegada en molts anys ha prioritzat el país al partit. S’ha quedat fora del govern per obligar als comuns, PP i PSOE a retratar-se.

Llàstima no hagessin vist abans de les eleccions que la única forma de tenir una alcalde de Barcelona català era que tots els partits catalans anessin units, engrescar l’electorart català i teure més de 21 regidors. Mentre els espanyols en tinguin més de 21, l’alcalde de Barcelona serà espanyol encara que tinguin que pactar Vox i els comuns.

Roser Pla-Giribert
Roser Pla-Giribert
17.06.2023  ·  23:05

De vegades s’ha de tocar fondo per remuntar amb força. També és arriscat.

Gustau Barbat
Gustau Barbat
17.06.2023  ·  23:22

Mentres refem la nostra posició independentista després del caos de les eleccions municipals, potser no estaria malament, com molts han suggerit aquí, proposar l’abstenció o el vot amb la papereta 1er d’Octubre, per refrescar la memòria i advertir que sense unitat independentista no anirem enlloc.

Joan Fontcuberta
Joan Fontcuberta
17.06.2023  ·  23:25

Bona nit,
A quants “independentistes” he sentit dir que mai no votarien una coalició amb Junts perquè “no puc votar la dreta”?.
N’estic fart d’aquesta retòrica. Un altre dels eslògans que ens han enviat i tants s’han cregut.
Amb això estic d’acord amb el Sr.Partal: La batalla és nació contra nació. Jo sempre ho he tingut clar.
I ara, què? Per què no s’ha constituït (de fa temps) una alternativa política independentista? Per què no? La resposta em fa por dir-la: Perquè amb els vots de tants que han continuat votant els mateixos, malgrat el mal que ens han fet des del 2018, els han avalat per continuar-ho fent, per anar de mal en pitjor.
No els vam castigar quan tocava i com calia. Jo, des del 2018, sempre he votat les alternatives (Primàries, Front republicà). No vam ser prous. Quin greu.
I ara, què? Fa vergonya veure les campanyes que fan pel 23-J, els candidats que presenten, …
No hi ha cap llista alternativa que puguem votar (en massa?)?
L’abstenció? El vot nul? Cal constituir-se amb urgència en una alternativa.
Un altre mèrit del president dels espanyols: No donar-nos temps a digerir les municipals (si això de Barcelona hagués passat abans, la indignació hauria estat un catalitzador per a constituir un partit i una candidatura de combat?).
Però recupero el que deia abans: La resposta em fa por.
I sento tants (i molts joves) parlant com si fossin vells… dient que el tren va passar i no el vam agafar…
Si bé he de dir que crec que és un estat d’ànim. I, per tant, revertible.
Ara bé, obrirem els ulls? Ens han intoxicat tant… He sentit dir pestes del president Puigdemont, per exemple, de part de gent molt propera. Els mateixos arguments de Ciutadans, per cert.
Podem reorientar les coses també amb un ús estratègic del nostre vot. Fem-ho.
I, sisplau, mantingueu el català, no canvieu de llengua.
Visca els Països Catalans.

Shaudin Melgar
Shaudin Melgar
17.06.2023  ·  23:29

Totalment d’acord amb l’editorial, com hi deu estar gairebé tothom. Estic tan indignada que ni tinc paraules. Sí, parlem-ne demà.

Joan Baptista Capó
Joan Baptista Capó
17.06.2023  ·  23:29

Fa quatre anys no hi va haver crida a l’abstenció i els espanyols varen ser majoria, com ara.
Si vols canviar la situació usa el llenguatge amb rigor. ERC no és independentista, Junts tampoc.
Si hi ha feixistes serà a Itàlia, no aquí.
Som víctimes del políticament correcte.

Robert Biosca
Robert Biosca
17.06.2023  ·  23:36

Sr. Partal, un sol apunt crític al seu editorial:

Tracteu de fer veure que Trias és un batlle independentista i això no és cert, tal com del seu discurs és desprèn si l’escolteu atentament. Ho considero greu.

Roser Bravo
Roser Bravo
17.06.2023  ·  23:39

Tot això és la Selva… Quan un País que ja de sentiment no és el nostre, gaudeix de Lleis que donen als partits més poder que als votants, al meu criteri, no es pot fer altre cosa que no voler participar de tant antidemocràtic i macabre joc. Però, com que en el món del pastor hi ha tota mena d’ovelles, doncs apa, aneu votant. Tot aquell que s’ha abstingut o ha votat nul, precisament posant el seny per a no ser víctima del fer i desfer polític del seu vot, almenys li queda la gran satisfacció de no haver participat d’aquesta gran mentida!!

Albert Parés
Albert Parés
17.06.2023  ·  23:44

A veure si el Junqueras i el Turull obren els ulls d’una vegada i deixen de donar aire al PSC-PSOE pactant per fotre l’altre partit independentista. A les municipals, especialment Esquerra, ja es van fotre una bona patacada. Si continuen pel mateix camí auguru que a les espanyales també perdran diputats.

Mònica Vidal
Mònica Vidal
17.06.2023  ·  23:47

Si us plau! En lloc de tirar-nos els plats pel cap fins i tot des d’ací als comentaris, hi ha alguna possibilitat d’organitzar alguna cosa per palesar el nostre desconcert, rebuig, fàstic?

Dolors Puig
Dolors Puig
17.06.2023  ·  23:47

Si des d’aquest mateix diari feu publicitat per a votar en blanc o coses similars, passa el que passa. Cada dia anem a pitjor i espera’t…

Esther Miquel
Esther Miquel
17.06.2023  ·  23:49

Heu llegit el que diu el Jordi Baste?????

Ed Garrido
Ed Garrido
17.06.2023  ·  23:52

Excel.lent editorial del Sr Partal

Joan Benavent
Joan Benavent
18.06.2023  ·  00:07

Quin fart de riure.

Jaume Sastre
Jaume Sastre
18.06.2023  ·  00:10

Ahir vam veure la diferència entre un estat i una colònia de merda. El Regne d’Espanya és un estat i, com a tal, PSOE, PP, Podemos, Vox se barallen com a moixos però a l’hora de la veritat tanquen files entorn dels borbons per tal d’impedir la independència de les colònies.
Per contra, a les colònies no hi ha sentit d’estat sinó de bàndol, de secta, de facció… Entre els colonitzats hi ha una competició salvatge i suïcida per veure qui triomfarà i es farà perdonar pel colonitzador espanyol allà on se sumen segles de fracassos i més fracassos per voler encaixar la colònia dins l’imperi. Ahir vam assistir al fracàs apoteòsic tant del junquerisme (Maragall -Junqueras) com del pujolisme (Trías – Puigdemont).

Miryam Niubò
Miryam Niubò
18.06.2023  ·  00:21

(Jaume) Flipo amb el rebombori vers l’alcaldessa de Ripoll (1400 vots, i si més no, és indepe) i la discreció vers els més feixistes espanyols de vox (més de 150.000 vots) que tothom sembla que ho doni per bó. A banda, per qui critica els abstencionistes com jo ara per ara: No voto espanyol, ni qui dona suport a espanya. Quan hi hagi una candidatura independentista de debò no hi faltaré.

Ramon Perera
Ramon Perera
18.06.2023  ·  00:31

Tinc l’avantatge [i l’inconvenient] de posar-me a escriure havent llegit l’editorial i 85 comentaris precedents.

Vam arribar al primer d’octubre, no per haver votat sinó per que la gent vam sortir al carrer. Sí que van haver-hi votacions clares, però per que els partits polítics domiciliats a Catalunya estaven espantats.

Els partits polítics que tenim, siguin els que siguin, són el producte del sistema polític espanyol. De lo que es tracta és de canviar el sistema polític, no de votar a uns, a altres, o de no votar.

PS. Molt d’acord amb lo que diu el Sr. Lluís Molist [22:58], en especial aquest 50%: “anem per feina…”.

Lluís Paloma
Lluís Paloma
18.06.2023  ·  00:57

I si la capital efectiva de Catalunya fos una altra? Pensem-hi.

J. Miquel Garrido
J. Miquel Garrido
18.06.2023  ·  01:00

Menyspreem els castellans. Ens equivoquem.
A Madrid tenen gent que sap jugar molt be als escacs de la política. Sempre van dues jugades per davant. I una i una altra vegada ens la claven.
De Junts i ERC només podem dir que son molt rucs o molt botiflers: han regalat moltes alcaldies al PSC del 155 a canvi de quatre engrunes.
Foc nou. Preparem la llista cívica amb gent com cal.

Jaume Bonet
Jaume Bonet
18.06.2023  ·  02:13

Els elegits per culminar la DUI del 2017(majoria al Parlament) acabin sa feina, aixequin la suspensió de la DUI ja declarada, demanin el reconeixement internacional i facin una proposta de partició d’actius i passius a l’estado (I Com que no ho faran, és urgent la Llista Cívica)

alexandre Cases
alexandre Cases
18.06.2023  ·  02:53

KEEP CALM & SPEAK CATALAN.

Anna Linares
Anna Linares
18.06.2023  ·  03:12

Crec, que els catalans som menys patriotes que els espanyols, que devan dels catalans, no hi han dretes i esquerres, tots contra l’independentisme,i referent a la Colau es el personatge més repugnant de tota aquesta colla!

Salvador Molins
Salvador Molins
18.06.2023  ·  03:38

Si fas una campanya electoral autonomista, com l’han fet Trias i Maragall, o amagues el compromís i la lleialtat envers el Mandat del Poble català del 1r d’Octubre i la voluntat de completar la Declaració Unilateral d’independència (DUI), el que passa és que acaben guanyant els que millor valoren l’autonomia sempre retallada per l’estat espanyol, o sigui els enemics de la Independència de Catalunya.

Quan entendreu que els qui vulguin la Independència de Catalunya han d’anar junts i de cara, sense amagar de cap manera que el primer valor en favor de la capital de Catalunya és la plena sobirania.

Els catalanistes no teniu la intel·ligència d’unir-vos o coordinar-vos des del primer moment i en canvi els espanyolistes sí que tenen la voluntat i la determinació de fer-ho.

Quan n’aprendreu?

Prepareu-vos, que s’acosta el 23J i amb ell un càstig electoral que us heu guanyat a pols.

A Catalunya no es debaten ni les engrunes ni el mentrestant, a Catalunya es debat la llibertat nacional i la plenitud total. Quan ho entendreu ja serà massa tard.

Heu perdut per rucs, no pas per la dignitat que us manca.

Jordi Nogués
Jordi Nogués
18.06.2023  ·  03:50

M’adreixo a gairebé tots els comentaris -i n`hi ha uns quants!- especialment al del Sr Joan Carles Melgarejo. Respecte al succeit a Ripoll, donncs acabo d’escoltar una entrevista a la l’alcaldessa, i mira!…fins i tot la Pilar Rahola troba molt assenyat el que diu!…I es que els que tant la critiquen no fan res del que haurien de fer en temes socials, polítics, econòmics i culturals…peraixò la gent ja n’estem ben farts d’ells-de tots!1- ..I com avui s’ha possat de moda: “Que us bombin”!! Ah,barcelonins, comenceu a pensar en quina mena de ciutat viviu!!

Secundí Mollà
Secundí Mollà
18.06.2023  ·  04:24

Avui simplement copio i enganxo el comentari que vaig fer a l’editorial del dia 6 d’aquest mes de juny. Deia açò:

“Aquí hem encetat un debat sobre si es pot ser independentista i d’extrema dreta. Per a mi no hi ha tal debat. Crec que és evident que sí.

En canvi el debat que m’agradaria encetar (perquè aquí sí que entrem en la contradicció que representa conciliar dues idees que haurien de ser irreconciliables) és si es pot ser demòcrata, o “socialista”, “progressista” o d’”esquerres” com diuen ser-ho per exemple el PSOE o els Comuns i a més ser feixista.

Açò, entenc que dit així pugui semblar una mica gros perquè tenim interioritzat que aquests “socialistes”, “progressistes” o d’”esquerres” són (o al menys ho aparenten) els antagonistes dels feixistes. Però ara ve la pregunta: i quin nom tenen aquells que volen erradicar nacions, cultures i llengües? Digueu-me, si és que tenen nom, quin nom tenen?”

I no he tocat ni una coma.

Michael Paul Benson
Michael Paul Benson
18.06.2023  ·  07:04

I el pacte (fallat) dels partits catalàns contra el poble de Ripoll? Hypòcrites

Marcel Barbosa
Marcel Barbosa
18.06.2023  ·  07:44

Quanta sorpresa! Lo que vol dir que molta gent encara no coneix l´estat espanyol. Doncs sí , el PPSOE s´ha apoderat de les quatre demarcacions. I deixem de lamentar-nos i avancem en l´única solució: estat català.

Jordi Ferrer
Jordi Ferrer
18.06.2023  ·  08:15

Avís per a navegants (JxC, ERC, i els Comuns per motius diferents…): Al combat de Catalunya contra Espanya, Madrid (com Roma) no paga traïdors, ni fa presoners (només hostatges quant l’hi convé pels seus propis interessos).

Adrià Arboix
Adrià Arboix
18.06.2023  ·  08:23

Escandalós.

Edgar D'Andrea
Edgar D'Andrea
18.06.2023  ·  08:36

D’acord… però això de “alcalde independentista” em sembla un elogi desmesurat. És la qualificació que posaria l’ABC o El Mundo, però dit a Vilaweb sembla una broma de mal gust… Més precisament, avui una alcaldia en mans de Junts i ERC es podria considerar una alcaldia catalanista i autonomista…

Jordi Torruella
Jordi Torruella
18.06.2023  ·  08:47

Ells ho tenen clar, al nacionalisme català ni aigua. Ben units.
Són els “nostres ” polítics que no ho tenen clar. I perquè ho vagin entenen, una bona ració d’abstenció i/o vot nul necessiten. Sols cerquen la cadira però sols la obtindràn si estan amb sintonia amb el poble català.

Pep Agulló
Pep Agulló
18.06.2023  ·  09:11

EL FRONT DEL 155, NI DRETES NI ESQUERRES…

Una operació d’estat del front del 155. Per si algú encara pensava que la Colau era una “tapada” d’aquest front, ara ja és evident que actua al servei de l’espanyolisme com un agent maquillat amb retòrica de justícia social, feminista, ecologista, etc. a compte de mantenir la unitat d’Espanya que sap que li donarà poder.

Ara, com aquell agent policial infiltrat que ja ha fet la feina, és treu la màscara i en gaudeix cínicament fent escarni de la víctima imputant-li allò que ha fet ella en tot el seu mandat…

El front del 155 ens posa el mirall al davant. Tres partits que es diuen independentistes incapaços de fer un front comú, una coalició per anar a Madrid i plantar cara a Sànchez…

Com deia Fuster, el poder (l’Estat) rarament vacil.la quan es tracta de la seva integritat, mentre l’independentisme és baralla en el marasme entre la puresa ideològica i l’hegemonia per les engrunes autonòmiques… Aprendrem?

Jordi Torres
Jordi Torres
18.06.2023  ·  09:19

No és que el Sr. Trias ens hagués fet avançar ni un mil·límetre cap a la independència, no, però com a mínim no ens hagués fet retrocedir tant com si ho provarà de fer el Sr. Collboni, aquest ultraespanyolista que sosté somrient el bastó d’alcalde gràcies a un nou pacte de la infàmia entre Comuns, PP i PSC. Aquests tres partits tenen en comú que són espanyolistes. Barcelona en Comú? No: El poder espanyol en comú. No es pot ser d’esquerres i espanyolista, Sra. Colau, que la idea d’Espanya, per definició, esclafa els drets i llibertats de molts ciutadans.

A mi ja m’està bé que més i més gent caigui del cavall i vegi que els Comuns són tan sols una altra marca blanca de l’espanyolisme, un instrument més de la repressió espanyola. Però compte, no convertim ara, automàticament, els seus antagonistes escènics en independentistes, si us plau. Que el teatret espanyolista no ens faci perdre la perspectiva, que en això són molt hàbils. Com quan ens van bescanviar el crit d'”independència” pel de “llibertat presos polítics”, i les cançons de lluita pel “bona nit, Oriol!”. Aquest segon crit també va sorgir de l’independentisme i de la seva bona gent, és clar, però l’estat se’n van aprofitar per desviar la força del moviment cap a lluites menys perilloses. Com a regle d’or: Si TV3 ho promociona, a l’independentisme erosiona.

Carme Perello
Carme Perello
18.06.2023  ·  09:21

Veint el que va succeir ahir, que és una repetició de l’anterior cerimònia de nomenament d’alcalde……
Ha quedat una mica més clar?
Ha quedat clar que PodemosCOMUNES, és el mateix que PSOE i que PP???
NO???? què us falta per entendre això???
Aquí si vols que Catalunya sigui un país ó no independent, només heu de veure el tripartit antidepe….I SÍ¡¡¡¡ Hi ha la Colau, la Janette,,,,que són joves???si¡¡¡ que es vesteixen de hippies, de yuppies…..i ???? també poden i són alguns uns antipendentistes.
Per tant, dins la matusseria actuació per 2na vegada, a veure si s’aprèn la lliço, i en el proper examen d’anar a votar……
Fem el que hem de fer……Perquè ni Junts, ni ERC, ni menhs la CUP…..que no es vol embrutar les mans i vol continuar sense un partit adolescent que no pren decisions…..cap d’ells s’ajuntarà per presssions, per divergències, per tems personals, pel què sigui……ara ja ho tinc clar.
Hem de fer un gir TOTAL¡¡¡

Lluís Ribera
Lluís Ribera
18.06.2023  ·  09:25

Potser ja va sent hora que fem autocrítica, també. Les reiterades i insistents crides a l’abstenció, al vot nul, han estat positives? No hi tindrà res a veure amb aquests resultats l’enorme baixada del vot independentista, sigui del partit que sigui? No entenc ara que els mateixos que han cridat a l’abstenció lamentin els resultats. Vénen noves eleccions. Ho tindrem en compte?

Josep Jallé
Josep Jallé
18.06.2023  ·  09:40

Bon dia director, amigues i amics … sempre hem sorprenc que hi hagi persones que se sorprenguin per accions com aquesta perquè, en una guerra – com la que lliurem per tornar a ser lliures des de fa segles – tot si val i, alhora, mantenir o engrandir la mamella quatre anys més. Ho he viscut, i patit, en el resultat de les municipals 2003 a la nostra Vila, Cardedeu.
La història, i la histèria, sempre es repeteix.
Salut!. Josep.

Carles Ortiz
Carles Ortiz
18.06.2023  ·  09:48

T’equivoques Partal, ni Junts ni ERC són partits independentistes. Junts i ERC i la CUP no han tingut mai a la seva vida la intenció de fer fora a Espanya de Catalunya. I aquí tenen el resultat.
En canvi, PSC, Comuns i PP el seu principal objectiu sempre ha sigut i serà fer Espanya.

Josep Maria Rúbies
Josep Maria Rúbies
18.06.2023  ·  10:05

Espanya contra la visió democràtica de Catalunya i dels països parla catalana. I la que ens espera!!!

Vicenç Prat
Vicenç Prat
18.06.2023  ·  10:06

No ens hauríem d’escandalitzar tant per res.
1 Els partits espanyols fan d’espanyols, i els catalans, en canvi, no fan de catalans.
2 A aquestes alçades ja no crec que la Colau enganyi ningú. Ja fa anys (molts) que el seu retrat penja al museu dels polítics pocavergonyes, cínics i sense escrúpols al costat dels d’altres polítics catalans i espanyols , tant independentistes com espanyolistes.
3 Tots els partits actuals només busquen conservar cadires i càrrecs. Al preu que calgui. La majoria dels pactes que es formen a ajuntaments, consells comarcals i diputacions són contra natura.
4 Trias i Maragall no han mobilitzat tots els seus electors independentistes, que s’han abstingut perquè s’han presentat amb programes on la independència no hi té cabuda. Trias encara pot agrair el suport de molts electors anticolauistes.
Com a conclusió: els resultats electorals del 28M i pactes com el de Barcelona són molt bons perquè aclareixen quin camí no han de seguir els partits (suposadament) independentistes i què no hem de fer nosaltres si volem alliberar-nos dels espanyols.
Deixem de fer el ploramiques i de lamentar-nos per com en són de dolents els espanyols i comencem a actuar i a pensar com a catalans.

Ferran Moreno
Ferran Moreno
18.06.2023  ·  10:16

Molt d’acord amb Josep Manel Ximenis (20.18)

No ens fem trampes al solitari i assumim-ho d’una vegada per sempre.

Partits que pacten amb el PSC no són partits independentistes.
JUNTS, ERC i la CUP no són partits independentistes.

Com a català, si optes per jugar en el taulell de la política espanyola sempre tindràs les de perdre.

La única oportunitat de guanyar és la independència.

Rosamaria Pujol
Rosamaria Pujol
18.06.2023  ·  10:19

Vergonya alièna !! Hem de fer fora tota la classe politica catalana incapaç de posar-se d’acord pel bé del pais i la seva independència i la única manera és, deixant de votar-los i de seguir-los el joc.
Refermar Puigdemont a les europees perque per ara , és l’únic que està fent bona feina pel pais des de l’exili, i esperar que aqui surti algun partit nou amb gent valenta i que tingui les idees clares. Amb el que tenim ara, no hi ha res a fer.

Francisco Sánchez
Francisco Sánchez
18.06.2023  ·  10:48

Abstenció? Vot en blanc? Vot nul, amb paperetes 1-Oct? espaÑa ens ho agraeix molt! Els hem regalat els alcaldes de Barcelona, de Palma i de València, i els governs valencià i balear; ja fa temps que el 155 va prendre la Generalitat de Sant Jaume com a hostatge titella, que l’Illa farà plegar quan ell vulgui. Fins quan? Fins que hagin eliminat del tot el català que encara parlem els vells? Ja tenia prou raó Unamuno en dir que als mediterranis (ell en deia l”levantinos”) ens perd l’estètica! És ben bé per raons estètiques (o ètiques) que refusem votar als “partits fake-indepes de la rendició”, als supremacistes ripollesos, als ecologistes, als antiecologistes, als influencers, als antiinfluencers…

No n’aprendrem mai, de la capacitat de cooperar entre sí dels espaÑols, fins i tot adversaris irreconciliables? Pere el Gran de Rússia, a cop de derrotes davant Carles de Suècia, va acabar per aprendre com guanyar-li el combat definitiu. Sembla que nosaltres encara anem de desfeta en desfeta. N’aprenem o no?

David Badia
David Badia
18.06.2023  ·  10:49

Aixo passa per no anar votar, a veure si aprenem la lliço les properes eleccions

Josep Vilà
Josep Vilà
18.06.2023  ·  10:55

Ha passat el millor que podia passar. Barcelona ha caigut igual que han caigut València i altres ciutats catalanes.
L’estratègia d’amagar el cap sota l’ala i no afrontar el conflicte de forma activa ha donat una resultats ben decebedors als partits amb líders presos. El manual aquell xino de la guerra ja els advertia que un líder captiu se l’ha de substituir ans al contrari serà una eina de l’enemic. Pel que fa a la sorpresa de l’editorial sobre el que ha succeït a Barcelona em deixa una mica preocupat sobre la capacitat d’anàlisi de la direcció del diari. Preocupats en bombardejar independentistes de socarel a Ripoll, no veiem que els españols sumaven a Barcelona? Bé, el proscrit Josep Costa ho va dir al minut zero.

Lluís Cabot Ardil
Lluís Cabot Ardil
18.06.2023  ·  10:56

El resultat de l’escrutini va ser del 68% de NO independentistes pel 32% d’independentistes; aleshores. Què és el que els ciutadans van decidir? : Majoria NO INDEPENDENTISTA. Que és el que pretenen els que estan posant a parir el Sr. Collboni, Sra. Colau, Sr. Sirera; el seu pacte agradi o disgusti, és del TOT DEMOCRÀTIC o: Què és el que volen els autoanomenats INDEPENDENTISTES? Una DEMOCRÀCIA independentista? Hòstia tu, això s’assembla a una DEMOCRÀCIA a la carta

Joan Simon
Joan Simon
18.06.2023  ·  10:58

Comunistes espanyols, prou de Comuns. Yolanda Rodriguez de SUMAR diu que és comunista del PCE.

Annamanu Ràfols
Annamanu Ràfols
18.06.2023  ·  11:09

111 comentàris . Gràcies a tots, però subscric :

Josep Manel Ximenis 20:18
Gerber von 20:44
Joan Rovira 22:59.

Com venim dient molts el sistema polític està tocat de mort.
He pensat com diu en Lluis Paloma …I si la capital efectiva de Catalunya en fos un altre ?

En tot cas sol cami : Independència

Àlvar Manresa
Àlvar Manresa
18.06.2023  ·  11:14

Les serps s’arronsen i s’estiren en qualsevol direcció sense cap compromís amb cap camí. Dit això dóna igual en quin sentit i compromís li donis suport amb el teu vot a una serp. Ella l’utilizara per sobreviure, encara que sigui a compte de devorar als seus votants.
Ja esteu avisats, la política que ens utilitza només per demanar-nos el vot, sense cap compromís amb els ciutadans, toca de mort la democràcia.
Arriba el temps de les serps.

Antonio Álvarez
Antonio Álvarez
18.06.2023  ·  11:20

Jo he votat a la CUP a Barcelona ciutat, codis postals 08013- Fort Pienc. Penso que amb això ja ho he dit tot.
De totes maneres, jo vull amb setanta anys, una Catalunya independent i d’esquerres, no vull de cap de les maneres, una Catalunya de dretes-neoliberal-liberal i ultracatòlica.
Soc de decreixement progressiu en tots els sentits: demogràfic – avortament lliure – industrial, etc.
Salutacions.
Per cert, a Badalona, el meu poble de naixement, ha sortit un paio amb majoria absoluta, que té 8 pisos i dues amarres al port, això que jo sàpiga. Estem arreglats. Neoliberal de merda. Que ara tots son risc a Badalona? No ho sabia.
Franco va fer una bona feina – fill de puta -, ara jo no vaig sortir bon alumne, i això que vaig anar a col·legi de cures a Sant Adrià de Besòs als anys 50 i 60 del segle passat.
Salutacions.

Aleix Gaus
Aleix Gaus
18.06.2023  ·  11:21

Repetició de la jugada ara han demostrat els COMUNS que son uns cares girats. El dia abans van dir que no volian saber res del pp i ara resulta que fan pactes amb el pp i el dimoni si també els hi va bé repugnant
Quina esquerra més mediocre

PEPE PEDREGAL
PEPE PEDREGAL
18.06.2023  ·  11:21

Vicent Partal, una editorial hitòrica i refrescant alhora, em quedo amb allò positiu “Pot ser una gran oportunitat”. Endavant!

Guillem Fàbregas
Guillem Fàbregas
18.06.2023  ·  11:25

Com sou. En Tortell Poltrona està content.

Ramon Prat
Ramon Prat
18.06.2023  ·  11:43

La cosa es clara Junqueras i Turull han de desapareixa dels respectius partits, els partits estatals s’uneixen i nosaltres fotem el gamarús ajudant al PSC per poguer tocar diners però no per fer l’independència de Catalunya.
Ja hi ha prou de botiflers que parlen d’independència i no fan res.
I la CUP que es quedin a casa ja que estan menats per comunistes, que aquest van fer fracassar la guerra civil i d’això ja fa 87 anys.

Oscar Bernades
Oscar Bernades
18.06.2023  ·  11:46

Més que abstenció, el que hauria de sorgir és un partit nou amb cara i ulls, vist el que hi ha no pot ser tant difícil…

Albert Miret
Albert Miret
18.06.2023  ·  11:54

No crec que ara ens haguem de flagel·lar nosaltres, perquè la lluita és llarga i ja ho sabíem. Espanya té TOT el poder i molt més del que necessita per acabar amb nosaltres i amb tot allò que no li agrada. Si no estem completament destruïts és només per la por que li fa Europa. Espanya no ens ha fallat, hem fallat nosaltres, perquè ens agradi o no, els catalans encara creiem en la bondat humana, i no acabem de caure en el fet que espanya no té cap mena de bondat ni és humana, i no volem entendre que si es lluita contra un enemic que ho té tot, la lluita és llarga i per força i és cruenta, perquè és el propi enemic el que t’obliga a deixar de portar-nos bé i començar a repartir a tort i a dret. El silenci dels tres partits assassins de la democràcia els darrers dos o tres dies ja obria la porta a la seva putada. Uns quants que ja tenim el dit gastat de tanta xupamenta, ens la molt probable cop, però sincerament vam caure per enèsima vegada a pensar que eren humans, que una mica de bondat els quedaria i no tindrien collons de fer-ho… i ens vam equivocar també per enèsima vegada. Ara sé que tots, són la bèstia, inclosos els que es disfressen de catalans amb la raó pujolística estúpida de què qui treballa aquí, miraculosament es transforma en un de català. Fins que no els puguem tornar amb una fava ben forta la humiliació d’imposar-nos fins i tot els homenets que ens governen, no tornarem a ser un poble.

Francesc Fortian
Francesc Fortian
18.06.2023  ·  11:57

Pensar que Junts, ERC o la CUP son independentistes es veritat segurament a la majoria dels seus electors, però rigurosment fals als seus quadres i direcció.
Estem davant de la necessitat de forçar un partit verdaderament independentiste que inclogui com única raó la independència, després ja tornarem a parlar de dretes i esquerres, però cap dels actuals polítics de partit i tingui cabuda.
Això es diu revolució democràtica o estar-ne tips de pocavergonyes.
Hem de forçar que es trenquin els acords per les Diputacions o començem a estripar carnets.
Catalunya esta amb guerra i te que fer-se sentir a tot el món.
Els polítics catalans massells han de ser esborrats i una nova fornada de gent disposada a lluitar per el seu país ha de portar-nos a la independència 300 anys després de haver-la perdut.

jma vialis
jma vialis
18.06.2023  ·  12:46

Alguns comentaris bons, molts per apretar a córrer
Excel·lent comentari d’ un sr Badia.
Parlant amb uns abstencionistes aquesta setmana faig la pregunta ” si demà us diguessin que el PP i Vox no aniran a votar les properes eleccions no estaria-ho contents ??
Què és el que no s’entén ?
L’abstenció massiva només podria ser liderada per els partits polítics, que no ho faran mai.
Queda fer pressió a Europa i als partits polítics propis, esperem algunes renovacions Intel ligents.

Josep Ribas
Josep Ribas
18.06.2023  ·  13:18

Jo no voto a BARNA però ja tenim el partit unic PSOE-PP-PODEM=VOX i els nostres partits pactan amb el PSC=PSOE

Rubèn Sanz
Rubèn Sanz
18.06.2023  ·  13:37

Només amb l’abstenció i el vot nul ens podrem comptar, i només una gran abstenció farà emergir forces noves realment independentistes. I fins que això passi, només votaria partits independentistes que vagin a rebentar-ho tot a Madrid i a xuclar la mamella espanyola tant com sigui possible perquè no se la mamin els espanyols tota sencera. A dia d’avui votar el que hi ha és perpetuar el mateix sistema que ens asfixia i no ens fa lliures.

Ricard Collado
Ricard Collado
18.06.2023  ·  13:59

Onze son les capitals de comarca que tant ERC com Junts han pactat amb forces espanyolistes, i que entre les dues gaudien de majoria absoluta

Jordi Coderch
Jordi Coderch
18.06.2023  ·  14:25

Molt plorar els de Junts a BCN, però en molts altres llocs han fet pactes amb PSC, i en algun també amb Comuns, simplement per arraconar Esquerra. I Esquerra ha fet el mateix. No sols ara, sinò fa quatre anys, quan el 155 encara era molt calent. Ni tan sols a Ripoll s’han posat d’acord per aturar l’extrema dreta. Només a Girona (potser en algun altre lloc disculpeu) s’ha fet un pacte de les tres forces independentistes. Per cert, en Trías no és indepe, ho ha dit ell mateix.
En fi, vergonya tots plegats. Ja veurem qui va a votar al juliol!

Josep Castellsagué
Josep Castellsagué
18.06.2023  ·  15:12

L’abstenció es cada cop més clara.
Deixem que els politicos i els polítiquets es vagi repartin les engrunes de poder que deixen pels catalans.
Perquè hi haurà un moment que votarem. Quan hi hagi a qui votar. I les urnes en seran plenes!!!!!!! Hi serà un nou 1-O i un nou 3-O. I els que sortin escollint no faran figa.

Joan Xampeny
Joan Xampeny
18.06.2023  ·  17:13

“Joan Andreu Juan
17.06.2023 · 22:45
Conec gent de l’òrbita de Podemos, Comuns, Sumar o com els hi volgueu dir, que són gent de bona fe”……..

Joan Andreu: perquè ames de bona fe son carallots.

Antoni Cuadrench
Antoni Cuadrench
18.06.2023  ·  18:45

Gerber Van. 17/06/2023. 20:44
Penso el mateix.
L’abstenció és una maniobra puntual de descrèdit que s’envia a un règim que aparenta un model democràtic quan tots sabem que no ho és; els tres poders no sòn independents.
Com molt bé diu el Quim Torra:
“Nosaltres no hem de ser els garants de la política que es cuina a Madrid”.

Joan Torres
Joan Torres
18.06.2023  ·  19:29

Després de veure els tripijocs dels partits anomenats com a independentistes per ocupar les alcaldies de ciutats i pobles del nostre país, formant governs municipals amb els socialistes del 155 i ara presentant-se a les eleccions espanyoles sense cap estratègia compartida i només a ocupar cadires i sous, Rufian a apalancar el govern socialista, Miriam Nogueras sí que les canta clares, però no ens porta a cap lloc i la Cup ja no val la pena ni parlar-ne. Si no hi ha una llista cívica d’independentistes de pedra picada, gent decidida a caminar cap a la independència, l’únic que ens queda és l’abstenció, és a dir tancament d’urnes total per part dels que volem la independència i si guanyen els unionistes les eleccions tant a espanya com a Catalunya doncs ja tenim ara política autonomista al parlament de Catalunya. Així que abstenció total és el millor que podem fer i no fer cas per moltes bertacasulleres que divaguin per aquí. I jo no sóc cap unionista que es faci passar per independentista desenganyat.

enric llopis
enric llopis
18.06.2023  ·  20:24

La culpa és dels que hem votat amb la papereta de l’1-O? No em feu riure! Alternatives? Seguiré amb la papereta de l’1-O mentre no es possin les piles i fins que els independentistes anem tots a UNA.

JORDI PAGES
JORDI PAGES
19.06.2023  ·  00:33

L’abstenció es fer el sofà, completament inútil….
L’independència es guanya els carrers…alla sempre hem demostrat per majoria aclaparadora que som majoria, las manis unionistas son ridícules….
Quan s’hagin guanyat els carrers, ens podem mirar lo de votar…pero las independèncias no son jocs de saló…son manifestacions de força
Es estupid que els vots passius dels unionistes valguin lo mateix que la de la gent activa i ques mou… hi han mil motius per sortir al carrer… que raó tenia Jordi Cuixart, cal canviar lideratges!!!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any