15.05.2022 - 09:30
|
Actualització: 15.05.2022 - 13:35
L’objectiu d’un dels espionatges del Centre d’Intel·ligència espanyol (CNI) era conèixer les negociacions per la batllia de Barcelona després de la victòria d’Ernest Maragall, segons que publica La Vanguardia, que ha tingut accés a l’escrit que van presentar al jutge del Tribunal Suprem.
En concret, es va intervenir el telèfon d’una persona que intercedia per la configuració d’un govern de coalició entre ERC i Barcelona en Comú. Tots dos partits van obtenir deu regidors, tot i que Maragall va tenir més vots que Ada Colau.
Les negociacions entre republicans i comuns no van tirar endavant –es va arribar a proposar un repartiment de dos anys de la batllia– i, finalment, Colau va pactar amb el PSC i Manuel Valls per aconseguir un segon mandat al capdavant del govern de la capital catalana.
Operació d’estat
En declaracions a Catalunya Ràdio, Ernest Maragall ha denunciat una alteració democràtica de les darreres municipals arran de l’espionatge. “Per mantenir el poder, tot s’hi val, fins i tot l’ajuda del CNI”, ha lamentat. “Si fos Collboni o Colau, m’ho pensaria dues vegades abans de continuar amb aquesta tranquil·litat en els seus càrrecs sabent que també són objecte d’una manipulació democràtica explícita”, ha afegit. Sobre Manuel Valls, ha dit: “Va ser una joguina més dins aquesta operació d’estat. Va complir amb la seva feina, amb l’encàrrec que havia rebut.”