Apuntar-se al linxament contra Carles Puigdemont no ha salvat Mónica Oltra

"Conflictivitzar les persones que són dirigents polítics –treure-les de l'esfera dels fets públics per arrossegar-les pel fang a còpia de regirar i caragolar anècdotes de la seua vida privada– és una de les tècniques més consistents de l'extrema dreta"

Vicent Partal
Vicent Partal
13.04.2022 - 21:30
Actualització: 14.04.2022 - 02:12
VilaWeb

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

Unes hores abans que comencés el judici del procés, la vice-presidenta del govern valencià i líder de Compromís, Mónica Oltra, va fer unes declaracions especialment desafortunades –no han estat les úniques, tots aquests anys– contra el president Carles Puigdemont, que en aquell moment ja havia estat empresonat, jutjat i alliberat a Alemanya. Oltra comparava Puigdemont i Junqueras, i per criticar el president exiliat i desautoritzar-lo va recórrer a una de les campanyes que l’extrema dreta feia en aquella època. Deia Oltra: “La dreta es tapa les vergonyes sempre amb les banderes. Sol tindre molt pocs principis. Es veu molt clar en els líders que han encapçalat el procés: l’un [Junqueras] és a la presó i l’altre [Puigdemont] va pel món fotent-se uns bons dinarots i penjant-ho a Twitter.” El president Puigdemont li va respondre molt educadament, però la vice-presidenta Oltra no tan sols no es va disculpar, sinó que encara la va dir més grossa i el va acabar engegant de males maneres tot afirmant: “Tinc massa feina treballant per a les persones.” Això passava a començament del 2019.

Ara la vida política de Mónica Oltra penja d’un fil primíssim. Perquè, tal com explicava ahir Esperança Camps en aquest article, la vice-presidenta primera i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives és a les portes d’un procés judicial de conseqüències difícils de preveure, políticament i també personalment. El jutjat número 15 de València considera que hi ha prou indicis per a considerar que Oltra va encobrir els abusos sexuals del seu ex-marit contra una menor tutelada, uns abusos comesos en un centre que depenia de la seua conselleria.

Segurament, la vice-presidenta no ha tingut prou reflexos democràtics per a apartar-se de la política a la vista de l’existència d’un cas judicial que, per més inversemblant i fabricat que siga, cau formalment en un àmbit que és de la seua responsabilitat política i ocasiona un conflicte d’interessos. Potser, simplement, hauria hagut de deixar la política quan va veure que aquest afer la podia afectar. Però, dit això, cal dir també que tot aquest afer és un muntatge infecte de l’extrema dreta política i mediàtica, que ha sabut trobar una esquerda per on fer mal al govern valencià i a partir de la qual arrossegar pel fang, en la plaça pública i humiliant-la, una dona que ells veuen com una mena d’enemiga mortal.

I la paradoxa és que Mónica Oltra viu avui un linxament mediàtic i judicial –polític, en definitiva– que, sense ser encara comparable en intensitat al que ha sofert el president Puigdemont, ja té molts elements concomitants. En tots dos casos, la realitat ha estat completament deformada, recaragolada impúdicament, per a generar un estat d’opinió i acompanyar un procés judicial que potser ni existiria si ella no fos qui és i representés el que representa. I que segur que no tindria l’abast central que té en la política valenciana si ella no fos qui és i representés el que representa.

En aquest sentit, hi ha una lliçó a aprendre, tot i que lamentablement estic segur que ni Oltra ni l’esquerra que ella representa no l’aprendran mai, ni a València ni a Barcelona ni a Madrid ni enlloc. En el seu moment, ella i els seus podrien haver ajudat a bastir un mur sòlid contra la lawfare i l’extrema dreta, defensant amb dents i ungles la democràcia i els demòcrates perseguits. Com ho era, i ho és, el president Puigdemont. Ella podria haver ignorat perfectament les consignes i les teories ultres –que tot allò dels “dinarots” va nàixer a la premsa d’extrema dreta– negant-los credibilitat. I, sobretot, podria haver entès que conflictivitzar les persones que són dirigents polítics –treure-les de l’esfera dels fets públics per arrossegar-les pel fang a còpia de regirar i caragolar anècdotes de la seua vida privada– és una de les tècniques més consistents, persistents i reeixides de l’extrema dreta. Però no ho va fer quan calia, i ara la inexistència d’aquest mur la paga ella.

Dic que no n’aprendrà perquè Mónica Oltra ha demostrat a bastament tots aquests anys que és abans espanyola que demòcrata o d’esquerres, però algú ha d’explicar-li que apuntar-se al linxament contra el president Puigdemont no l’ha salvada ara perquè, per als ultres espanyolistes, encara que ella no ho puga entendre, tots som una sola i mateixa cosa: l’enemic. I ells, en això, sí que no s’equivoquen mai.

PS. Aquesta setmana, també hem publicat aquesta entrevista amb el periodista Antoni Rubio en què ell mateix parla d’aquest afer i situa magníficament la deriva de Compromís en el punt de mira. I avui publiquem aquesta entrevista amb la consellera de Transició Ecològica, també d’Iniciativa i també de Compromís, Mireia Mollà: “La cacera de l’extrema dreta contra Mónica Oltra és la mateixa que contra més dones de l’esquerra a tot l’estat

 

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
13.04.2022  ·  22:28

Fa molts anys que Mònica Oltra aspira a un càrrec important a Madrid. O, com a mínim, així ho sembla. Ara ja no té temps de rectificar ni de salvar-se. Els caçadors de l’extrema dreta han fet sang, ho saben i no la deixaran anar. El problema per als valencians és que perdrem una opció que podria haver ser molt vàlida. I el cas és que mai ha tingut massa opcions: és dona, valenciana i presumptament d’esquerres. Males credencials per a fer carrera a un Madrid que corre ben de pressa cap a un passat que els recorde el seu imperi fallit.

Encarnació Parets
Encarnació Parets
13.04.2022  ·  22:40

Li pot el manar. Va voler presidir la “gene” d’avall tot i saber que Puig tiraria pel dret, va poder dimitir de bon començament per conflicte d’interessos polítics i personals, hauria de saber què vol dir lawfare -és advocada-, hauria pogut defensar la llengua minoritzada de la gran majoria dels seus votants…, etc, però es pensava que tenia poder. Pobra dona.

GEÒRGIA BASCOMPTA
GEÒRGIA BASCOMPTA
13.04.2022  ·  22:41

La senyora Oltra es pensava que era molt ocurrent i només és un instrument de l’esquerra casposa espanyola.

Xavier Vila
Xavier Vila
13.04.2022  ·  22:44

El que és clar, claríssim, és que a l’estat espanyol hi ha un munt de jutges d’extrema dreta envalentits que amb la connivència de l’estat (no entenc per Estat els partits polítics) emeten judicis ideològics.
Les dictadures funcionen així.

Valeri Serret
Valeri Serret
13.04.2022  ·  23:21

Per emmarcar:

“…conflictivitzar les persones que són dirigents polítics –treure-les de l’esfera dels fets públics per arrossegar-les pel fang a còpia de regirar i caragolar anècdotes de la seua vida privada– és una de les tècniques més consistents, persistents i reeixides de l’extrema dreta.”

Destruir la frontera entre la vida privada i la vida pública és la marca del totalitarisme, segons Hannah Arendt. Estem essent víctimes de la persecució prospectiva. Cerquen la nostra obediència anticipada, que diu Tim Snyder.

joan rovira
joan rovira
13.04.2022  ·  23:50

L’espanyolitat, o moneda de canvi per a l’espoli econòmic i genocidi cultural, arriba a tots els habitants dels Països catalans; fins i tot, als que són abans espanyols que valencians: M. Oltra, o espanyols que catalans: O. Junqueras, J. Sánchez i la resta que varen lliurar-se als tribunals espanyols.

Perquè la repressió borbònica i el seu càstig es repeteix generació rere generació des que els Borbons varen derrotar les forces aliades a Almansa el 1707, suprimint els Furs i imposant el Decret de Nova Planta com varen fer al Principat el 1714 i a Mallorca el 1715. (1)

Avui, reprendre la confederació dels Països catalans amb 13,6 milions d’habitants que representen el novè estat de la UE, el vuitè que més aportaria al PIB (2,99%) i l’onzè estat per renda per capità (108,4%) i serien aportadors nets als pressupostos europeus.

Aquesta és la realitat econòmica, social i cultural que l’espanyolitat borbònica incapaç d’acceptar malda per anorrear fins i tot als que col•laboren des de la perifèria; sense entendre, que també, la mal anomenada guerra de Successió espanyola amaga un conflicte internacional.

Per tant, que existeix una possibilitat real i immediata de desmuntar l’algorisme artificial de l’espanyolitat que amaga, romanent de la repartició de poders a Utrecht, l’espoli que impedeix la pau col•lectiva als Països catalans i els altres pobles de la Península d’Espanya.

Que les autoanomenades esquerres als Països catalans segueixin les directrius del repartiment de poders del segle XVIII posa en relleu, com hem vist al Principat i ara al País Valencià; que anteposen els seus interessos personals i de partit a la de la ciutadania.

Perdent de vista el canvi global en marxa arreu del continent i que els poders viraran arreu i també a la Península d’Espanya per tal de reconduir un sobredimensionat impossible de sostenir en el nou ordre proper a la diversitat dels territoris i la seva idiosincràsia productiva i social.

PS. (1) https://ca.wikipedia.org/wiki/Guerra_de_Successi%C3%B3_en_el_Regne_de_Val%C3%A8ncia

Mercè Duran
Mercè Duran
13.04.2022  ·  23:55

No em sap gens de greu. Per mi que la bombin.
Aquestes esquerres tant guais a la que toquen poder s’els en va la pinça.

Enric Carbó
Enric Carbó
14.04.2022  ·  00:05

Recordo els Tweets d’Oltra: em vaig quedar astorat. No m’ho podia creure d’algú d’esquerres. Bo q no s’oblidin, per aprendre lliçons

Carles Roger
Carles Roger
14.04.2022  ·  00:15

Els veïns tenen una dita: Roma no paga traïdores.

Joan Benavent
Joan Benavent
14.04.2022  ·  00:43

Que la bombin. A ella i a tots els de la seva corda de cagons.

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
14.04.2022  ·  01:03

Agraïsc molt l’explicació d’en Joan Rovira.

I n’afegisc una dada poc coneguda de com és la relació entre el poder colonial castellà, però disfressat de l’evolvent “español” per tal de justificar les ocupacions manu militari i d’altres sense militars com és la “compra” d’elements quintacolumnistes i col·laboracionistes en territoris on arribaven.

Un text imprescindible per a entendre què passa a hores d’ara al Principat.

Substituïu allà on diu “Regne de València” per la “Catalunya” actual de les 4 probinsias españoles. I emplaceu noms actuals amb aquells noms antics.

El cas d’Oltra, Mónica “amb accent tancat” m’ha fet recordar el cas d’en Lluís Blanquer, un felipista enfrontat als Maulets que acabà anant a Madrix a demanar que fóra reestablida la Constitució dels Valencians, ço és, Els Furs del regne, i acabà sent empresonat, desposseït i desterrat a Pamplona.

https://www.ehumanista.ucsb.edu/sites/secure.lsit.ucsb.edu.span.d7_eh/files/sitefiles/ivitra/volume11/4.5.%20Escart%C3%AD.pdf

En referència a l’estima que ens tenen els colonitzadors -vulguen o no- els blavers cataluñeses, balenzianos o gonelles mallorquins, sempre saben ficar-nos en el mateix “sac”: el dels “enemics”

En aquest cas, l’autor d’adreça a la reina, esposa de Felip V:

“Informe a la reyna nuestra señora, del estado y condición de la guerra con que las armas enemigas de ambasmagestades, divina y humana, intentan la ruina de España, por los países rebeldes de Cataluña y Valencia –es va publicar a Pamplona, per Francisco Picart, el 1706.”

Josep Blesa (València)

PS: Al remat, el que encara no han entès els Oltra, Baldoví, Marçà, Ribó, Morera, Mulet, Àlvaro, Nomdedéu, Mollà, Alcàzar, Fullana, Fuset, Flor, Nadal, etc. no és que siguen “d’esquerres”, doncs, els colonitzadors en tenen Más País d’izquierdas que mai no tindrem nosaltres, sinó que són “valencians” malgrat ells mateixos i “fem coses” a la manera catalana.

Secundí Mollà
Secundí Mollà
14.04.2022  ·  02:19

Que l’extrema dreta ha sabut trobar una esquerda a partir de la qual arrossegar pel fang Mónica Oltra? Bé, Mónica Oltra fa temps que s’arrossega pel fang ella sola. Amb les seves declaracions sobre els polítics empresonats i exliats que han patit tota mena d’injustícies (i dir injustícies no és una opinió, sinó un fet, tal i com s’està provant als tribunals europeus) i amb les seves simpaties envers la lawfare que mentre no li tocava a ella es dedicava a aplaudir.
Arrossegar-la pel fang? Pel fang s’arrossega ella sola reiteradament i amb gust per remoure’s entre la indecència més bruta.

Francesc Rosés
Francesc Rosés
14.04.2022  ·  03:50

Tal faràs, tal trobaràs.

Shaudin Melgar
Shaudin Melgar
14.04.2022  ·  04:13

Com ha dit Secundí Mollà, “Mónica Oltra fa temps que s’arrossega pel fang ella sola”.

PAU BOLDU
PAU BOLDU
14.04.2022  ·  05:03

Es curiós que mai parla dels favors que va fer al seu marit que era senzillament un miserable porc, per actuar com un porc sexual amb nens, i ells l’ajudava, sense dir res. Esquerres de boquilla i maltractaments a nens tutel.lats, quina miserable!!!

Joan López
Joan López
14.04.2022  ·  07:44

Bè ja està to dit, la pujada de la extrema dreta no ha sigut pas per el independentisme, mes bè ha sigut per aquestas esquerras que a frança han desaparegut(PSF) i aqui ja ni son esquerras ni son res. Cuan tocaN poder son com les dretes i els han emblanquit l’extrema dreta. Adeu Oltra ara ti toca menjar de lo que tu mateixa vas ajudar a cuinar.

Alfred Mollá
Alfred Mollá
14.04.2022  ·  07:54

Ras i curt: Oltra recull el que ha plantat.

Marcel Barbosa
Marcel Barbosa
14.04.2022  ·  07:58

Dis-me amb qui vas i et diré qui ets. Gaudiu de la corrupció putrefacte espanyola.

Ed Garrido
Ed Garrido
14.04.2022  ·  08:05

Apuntar-se al linxament al Sr Puigdemont no ha salvat a Monica Oltra, pero si que ha salvat al Sergi Sol, que va dient-li “fill de puta Pelomocho” i te el premi de controlar tv3.

Bonaventura Casanova
Bonaventura Casanova
14.04.2022  ·  08:24

La justícia espanyola no em mereix cap credibilitat, a la extrema dreta se li combat en totes les trinxeres, i a les persones que son perseguides se’ls ajuda. Independentment del que decidisca la justícia espanyola, ni em crec ni em creure aquest afer, i vaja la meva solidaritat amb Oltra, malgrat tenir una concepció de la esquerra que no comparteixo i estar enfrontats per la qüestió nacional.

Jesús Albiol
Jesús Albiol
14.04.2022  ·  08:28

Un encert d’editorial, enhorabona Sr. Partal?
La clau de l’article és podrà aplicar a molta més gent que s’autoconsidera demòcrata el dia que els hereus del franquisme i,molts dels protofranquistes que els acompanyen, retornen al poder executiu (la resta de poders ja els tenen ben assegurats).
La democràcia cal defensar-la sempre, especialment quan decisions polítiques i judicials l’atropellen (vegis el cas de Polònia o Hongria), no només quan t’interessa, … una lliçó que esperen no hagin d’aprendre els representants de l’UE.

Annamanu Ràfols
Annamanu Ràfols
14.04.2022  ·  09:06

A Espanya no hi ha ni dretes ni esquerres. Hi ha un rei amb la seva cort i el seu exèrcit de militars i cossos policials del més divers caire.
Espanya es creu una, grande i lliure però de facto es tant sols una reliquia d’un imperi violent e inquisitorial del que encara avui veiem els fruits.
Si algú tingues a bé fer un llistat per “temes” on es reflecteix aquest comportament des de fa segles no acabaria mai.
Deixar Espanya de banda es el més coherent , sensat i saludable.

Jordi Parera
Jordi Parera
14.04.2022  ·  09:08

la Monica Oltra en el tweet del dinarot no volia dir que la el President Puigdemont vivia a cos de rei sino que volia que Puigdemont estigues a la preso igual que en Junqueres. Per ella i els de la seva corda primer espanya per tant de lluites compartides poques i de pena perque la persegueixin tampoc no els considero aliats a uns que ens volen a la preso en el fons no son tant diferents de la dreta que els presegueix.

Joan Cuscó
Joan Cuscó
14.04.2022  ·  09:11

Crec que Mònica Oltra, ara que ha vist suposo que realment, de que va españa hauria de demanar disculpes als exiliats.

Carles Serrano
Carles Serrano
14.04.2022  ·  09:13

Què voleu que us digui, a cada porc li arriba el seu Sant Martí.

Joan F Ruiz
Joan F Ruiz
14.04.2022  ·  09:19

S’escau aquí el mateix que he dit a un altre article:

***. ***. ***
Com a comentari simplement copio les paraules del Sr. Montserrat, amb les quals m’identifico.
“…
I, per cert, si no ens agrada la Sra Oltra no és “per ser dona”, sinó per espanyolista i per insolidària amb els catalans.
…”

Per mi es poden fondre a la Sra. Oltra, que l’únic que ha demostrat no és el ser d’esquerres, si no el seu espanyolisme anticatalà.
” Cria cuervos i ….. “
***. ***. ***

La Sra. Oltra és la foto de la típica autoanomenada “esquerra però d’espanya”, que en qüestions de la “sagrada unitat” de la imperialista espanya no es diferència res de la dreta o l’extrema dreta espanyola, igual que el Pedro Sánchez i el seu PSOE.

Hauria de ser més culta, llegir algo d’història real, no la del règim franquista, veure que els Països Catalans són una nació envaïda militarment, un territori colonitzat on l’espanyolisne aplica el genocidi cultural colonial.
Això per comptes d’insultar gratuïtament al MHP Carles Puigdemont per voler la independència de Catalunya.

Per cert, m’he assabentat avui (m’han enviat uns còpia del tractat de pau) que Gibraltar va ser una moneda de canvi amb els anglesos amb tal de que no donessin suport a Catalunya al 1700.
I els espanyols tenen la barra de reclamar-lo?
Aquesta és la seva espanya Sra Oltra.!!!

Mònica Vidal
Mònica Vidal
14.04.2022  ·  09:37

Esquerra? Demòcrates? Aix! A la península aquets dos mots formen un oximoron.

Xavier Clèries
Xavier Clèries
14.04.2022  ·  09:55

Insisteixo, i no podem fer mediàtics els innumerables delictes, corrupcions i bestieses que han fet i fan qui constitueixen el nucli dur de l’estat espanyol?

Albert Miret
Albert Miret
14.04.2022  ·  09:56

Dono les gràcies a en Vicent Partal per la qualitat -com sempre-, de l’editorial i a Joan Rovira pel seu comentari també sempre interessant. Aprendre d’altres terres és important, perquè no ens coneixem entre els mateixos Països Catalans, per això sempre he pensat que la labor de teixir coneixements mutus que fa VilaWeb és valenta i importantíssima. La veritat és que prou se n’ha cuidat l’enemic de tots perquè ens desconeguem.
Pel que acabo de dir, aquesta senyora que només conec per la TV, em segueix semblant potser una mica mal educada i un pèl ruda, però d’aquí a haver de ser jutjada per un crim del seu exmarit, em sembla perillosíssim i digne del Lawfare més forçat. “No trobem res, doncs cerquem al seu voltant”. Jo no vull pensar a ser víctima algun dia dels mals comportaments d’alguna relació amorosa esporàdica o no tant de la meva vida, perquè podria acabar amb insomni per sempre més. Si aquest marrà és EX d’ella, imagino que deu ser-ho perquè no es van entendre, i potser ja era per l’objecte del judici que ara haurà de patir ella cínicament per ordre d’una extrema dreta estripada, hitleriana i assassina que tots sabem -menys les “autoritats” i els “jutges” espanyols-, que són delinqüents greus que aquests sí que no haurien de córrer lliures pel carrer.

Aleix Gaus
Aleix Gaus
14.04.2022  ·  09:56

La Sra Oltra no té vergonya fer el joc de l´extrema dreta, volgué ensorrar a una persona i agafant la seva vida personal aixo no és fer politica aixo és mala fé (per dir-ho suaument) o no és ser ni demócrata ni de esquerres ni de res. Quina vergonya de politics

J. Miquel Garrido
J. Miquel Garrido
14.04.2022  ·  10:06

Aquelles declaracions de la sra. Oltra destil.laven odi nacionalista espanyol vers el president Puigdemont.
Les del sr. Rufián, de fa pocs dies, estan en la mateixa línia.

Oriol Ribera
Oriol Ribera
14.04.2022  ·  10:06

A casa porc l’hi arriba el seu Sant marti

Sílvio Muñoz
Sílvio Muñoz
14.04.2022  ·  10:20

Estant d’acord amb tot el que s’ha dit, no hauríem d’oblidar quin és el rerefons de tot plegat, com comenta en Pau Boldú. No hi ha acció més execrable que aprofitar una posició de poder per exercir-lo sobre els indefensos, en aquest cas mai més ben dit.
Si tot això s’acaba demostrant cert, el de menys serà que la senyora Oltra hagi exercit la seva vena espanyolista casposa.

Rafael Benavent
Rafael Benavent
14.04.2022  ·  10:42

És una pena observar com polítics valencians, del color que siguen, s’avenen a “ofrendar glorias a Madrit”. Saben que per a medrar cal agenollar-s’hi. Quant més, si fem dels catalans nostre enemic a batre, també. Porca misèria. “Españoles de pro”. Quan ens n’adonarem? Difícilment.

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
14.04.2022  ·  10:55

Ni Oltra, ni Junqueras o Puigdemont han entès la realitat que avui ens denúncia Joan Rovia (23:50h)

“Perquè la repressió borbònica i el seu càstig es repeteix GENERACIÓ RERE GENERACIÓ des que els Borbons varen derrotar les forces aliades a Almansa el 1707, suprimint els Furs i imposant el Decret de Nova Planta com varen fer al Principat el 1714 i a Mallorca el 1715”.
I anirem retrocedint mentre una gran majoria de catalans ho entenguin. Perquè som els súbdits del regne de las Españas.

Un meu professor d’història ens deia que mentre no fem sortir dels Països Catalans els que ocupen la nostra Terra, mentre no recuperem les nostres lleis i mentre la nostra llengua depengui del Regne espanyol, NO SEREM LLIURES.

Les lleis d’Espanya no són lícites ni ho seran mai… encara que el poder ens vulgui fer creure que hem d’acatar les lleis i espanyoles.

Albert Ventura
Albert Ventura
14.04.2022  ·  11:01

Ni es tan d’esquerres, ni tan democrata ni, sobretot, tan llesta com es pensa. Encara li passa poc.

Amor Pinter
Amor Pinter
14.04.2022  ·  11:21

Estic en contra del conglomerat que forma la justícia espanyola i els seus acòlits, jutges i fatxes recalcitrants. És aquesta la que actua impunement per tal de mantenir el règim a canvi de mantenir els seus privilegis. És veritat que Mónica Oltra per tal d’immunitzar-se de l’extrema dreta ha anat fent declaracions que s’aproximen a aquesta dreta espanyolista i corrupta imperant al País Valencià i que ara no l’ha salvada.
Però també estic en contra de que ella pague pels delictes del seu exmarit.

Pep Agulló
Pep Agulló
14.04.2022  ·  11:22

UN CURRÍCULUM PENÓS…

Aquí, dins l’independentisme, els autonomistes que s’ho diuen, el capo del
lawfare és en Rufián i tot el seu partit que el defensa amb les dents, des d’en Junqueras, la Rovira, etc…que s’hi han apuntat…

Les “esquerretes” espanyoles amb la seva inconsistència que s’avora a les tesis del feixisme (no n’hi han d’altres per defensar la unitat de la pàtria), juguen en foc. Ja s’ho faran…

salvador pallares
salvador pallares
14.04.2022  ·  12:06

Mónica Oltra, done miserable mire que consenti que el seu marit abuses sexualmente de une criature de 12 anys es necesite ser miserables tots dos. Si tingues vergonya cose que dubto demanarie la dimisió I el seu marit presó.

Albert Barrachina
Albert Barrachina
14.04.2022  ·  12:37

L’article del Partal, com ho diu un de vosaltres, és per emmarcar.
I coincideixo amb la majoria dels comentaris malgrat que els meus coneixements històrics no arribin ni de lluny a ser el d’alguns de vosaltres.
Només em permeto avançar un comentari:
Estem parlant de dretes i d’esquerres i, sincerament, les esquerres fa temps que han deixat de ser-ho per convertir-se en una màquina “amable” de fer el mateix que fan les dretes de sempre. El fet que l’esquerra actual, a més de cridar molt i no fer res, sigui resoludament espanyola demostra fins a quin punt, a l’Espanya eterna li importa un rave l’esquerra o la dreta o qualsevol cosa. Tot ha quedat absorbit en la religió de l’espanyolitat. Qualsevol altra aspiració queda dissolta i distorsionada per aquesta actitud religiosa davant de l’entelèquia “espanya”. Els jutges, els polítics, els bisbes, els policies “aporellos”, els militars, la “crême de la crême” industrial i econòmica així com el populatxo (catalanes de mierda) no van necessitar cap consigna: van actuar i seguiran actuant segons la seva consciència espanyolíssima o, si voleu, nacionalcatòlica imperial. Les etiquetes rai. I aquí, l’esquerra, ni se la veu, ni se l’espera.
NO HI HA ESQUERRA.

Lluis Molist
Lluis Molist
14.04.2022  ·  12:39

Que es foti aquesta pija…….presuntament corrupta.

Rabha Hmmane
Rabha Hmmane
14.04.2022  ·  12:51

Personalment, de l’editorial em sobra que es compari el MHP Puigdemont amb aquest tal Oriol Junqueras.
D’aquesta senyora Oltra, no cal despretigiar-la molt perqué ella sola s’aplica totes les lliçons, però si que te molta raó el senyor Miret..
Si tots sabéssim la història com l’expliquen els comentaristes Blesa, Rovira i molt especialment sempre el senyor Martín, els carrers de Catalunya i tot el país, estaría bloquejat i faría caure españa).
Fins aconseguir la llibertat. N’estic convençuda.

Ricard Collado
Ricard Collado
14.04.2022  ·  13:55

Ofereixen noves glòries a Espanya, i Espanya l’envia als jutjats. Però vaja, el blau de la senyera els euros ho tapa tot

Berta Carulla
Berta Carulla
14.04.2022  ·  14:05

Benvolgut director,trobo que també ets susceptible de retrets quan separes la dreta, o extrema dreta, de l’esquerra. Si es tracta dels països catalans i la nostra identitat l’espanyolisme no es diferencia en dretes o extrema dretes i esquerres. És tot una mateixa amorfa i pudent cosa.

david graupere
david graupere
14.04.2022  ·  15:14

Si hi havia cap possibilitat de construir uns País Valencià en termes polítics, doncs no serà perquè la societat valenciana té la seva lògica interna i una major part de la immigració espanyola ha pres el rol de colonitzador.

Ara, d’aquí a somniar amb Països Catalans és un autogol quan ni tan sols hi ha el País Valencià a l’Institut Ramon Llull, ni són a l’IEC. Infraestructures esguardant cap a Madrid.

Per tant, volen destruir la possibilitat d’un possible País Valencià regional, diglòssic i econòmicament autònom.

Robert Mora
Robert Mora
14.04.2022  ·  15:20

Molt bona editorial, però Mònica Oltra ha estat coherent amb la seua percepció política del del món a l’atacant a Puigdemont.
Tenir com a enemic comú a l’espanyolisme de dreta carpetivetonic NO ens converteix en aliats.
La dreta i l’esquerra espanyoles de tot l’espectre també tenen un enemic comú: l’independentisme.
És precisament d’aquí d’on plora la criatura, de la falsa aliança entre l'”esquerra espanyola” i l’independentisme, de la que bo acabem de deslliurar-nos-en.

Francesc Navarro
Francesc Navarro
14.04.2022  ·  17:25

Fart d’aquesta gent.
Ja ho deixa clar la dita “Què és el més semblant a un espanyol de dretes? Fàcil: un espanyol d’esquerres…”

Maria Angels Fita
Maria Angels Fita
14.04.2022  ·  18:53

Avís per a tots, periodistes i gent del carrer:
Apuntar-se al linxament contra Carles Puigdemont no salvarà ningú

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €

Més notícies