La meva Salut com funciona

Arran de la situació actual de la pandèmia del coronavirus 2019, cada vegada més gent es veu obligada a aïllar-se a casa, sigui per tenir símptomes o per haver estat en contacte amb un positiu. En aquests casos, els afectats han de comunicar-se amb el seu Centre d’Atenció Primària (CAP), però com que no poden desplaçar-se fins al centre pels riscos que implica, han de trobar una alternativa telemàtica.

En aquest punt, entra en joc una aplicació: La Meva Salut, una eina digital de la Generalitat de Catalunya que serveix per a fer consultes i tràmits sanitaris, com ara aconseguir els papers de la baixa laboral. El recurs està disponible de franc en format de pàgina web i en format d’aplicació per a telèfons mòbils, tant a iOS com a Android.

No obstant això, no tothom sap utilitzar-la correctament. ‘Dóna problemes per a accedir-hi’, ‘És poc intuïtiva per a la gent gran’, ‘Costa de donar-s’hi d’alta’, diuen algunes ressenyes a les botigues virtuals d’aplicacions. Resolem els dubtes.

Com donar-se d’alta a l’aplicació?

El primer pas és entrar a la web o descarregar l’aplicació de La Meva Salut i obrir-la. Un cop dins l’aplicació, haureu de donar-vos d’alta. L’alta es demana emplenant el formulari web de La Meva Salut. Per a fer-ho, cal tenir setze anys o més i disposar d’una adreça de correu electrònic, un telèfon mòbil per a rebre un SMS amb un codi, el DNI o document d’identificació i la targeta sanitària individual (TSI).

La Meva Salut

Una vegada  hàgiu omplert el formulari i  hàgiu pitjat el botó ‘Sol·licitar’, es comprovaran les dades introduïdes i, si coincideixen, rebreu un correu electrònic amb les credencials d’accés a La Meva Salut.

Els pares, mares o tutors d’infants menors de divuit anys poden demanar-ne l’accés en un formulari especial per menors.

Com regenerar la contrasenya a La Meva Salut?

Si heu oblidat la vostra contrasenya o han passat més de quatre dies d’ençà que vau rebre el correu electrònic de registre i no us heu donat d’alta, l’haureu de regenerar. Podeu fer-ho pitjant l’opció ‘He oblidat la contrasenya’ de la pantalla inicial.

Com accedir-hi?

Podeu accedir a La Meva Salut de dues maneres: amb l’usuari i contrasenya que rebreu durant el registre (a la pàgina web i l’aplicació) o amb certificat digital (només a la pàgina web).

La Meva Salut

La importància de reaccionar quan apareix el primer símptoma de la covid-19

Quins serveis ofereix?

Un cop inicieu sessió a l’aplicació, La Meva Salut ofereix diversos serveis classificats en quatre pestanyes principals:

‘Informes i resultats’ conté els resultats de proves mèdiques. Si us heu fet una prova PCR i voleu saber-ne el resultat, el trobareu ací. En aquest apartat també podeu sol·licitar el certificat covid de la Unió Europea per acreditar que esteu vaccinats, heu passat la malaltia o teniu una prova diagnòstica negativa.

El passaport covid: com es pot descarregar i de què serveix?

‘eConsulta’ serveix per a consultar professionals sanitaris. Us permetrà d’enviar missatges i adjuntar documents. Quan es fa una eConsulta es genera una visita a l’agenda del metge del centre de referència. En cas que es trobi absent, la consulta es derivarà a un altre professional. La resposta triga 48 hores a tot estirar.

A ‘Cita prèvia’ podeu demanar o anul·lar visites amb professionals sanitaris.

A ‘Medicació’ trobareu les dates de les properes dispensacions i informació sobre els medicaments prescrits en diversos idiomes.

La Meva Salut serveis baixa

Com tramitar una baixa laboral per covid-19 a La Meva Salut?

Si us han diagnosticat covid-19 o us han notificat que sou contacte estret d’un positiu i no podeu teletreballar, podeu demanar la baixa laboral de manera telemàtica adreçant-vos al vostre metge mitjançant de la secció ‘eConsulta’ de La Meva Salut.

El professional sanitari us tramitarà l’informe de baixa i el publicarà a l’espai ‘Informes i resultats’, on el podreu descarregar.

Com resoldre dubtes o incidències tècniques?

En cas que tingueu algun dubte o incidència mentre utilitzeu l’aplicació, us heu de dirigir al servei 061/Salut Respon que atén aquestes qüestions durant les vint-i-quatre hores del dia, 365 dies l’any.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.