Més de 80 professors de català d’universitats de tot el món es reuneixen a València en unes jornades

  • Organitzades per l’Institut Ramon Llull, es faran a la Universitat de València del 18 al 21 de juliol

VilaWeb
ACN
14.07.2023 - 12:00
Actualització: 14.07.2023 - 21:54

La Universitat de València acull, del 18 al 21 de juliol, les 37es Jornades Internacionals per a Professorat de Català, el principal espai de formació adreçat al professorat de la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior (Xarxa Llull). Hi participaran més de 80 docents procedents d’universitats de 24 països d’Europa, Amèrica i Àsia. Organitzades per l’Institut Ramon Llull, les Jornades volen “contribuir a la millora de la qualitat i la innovació de la docència, i consolidar la presència del català a l’exterior”. L’acte inaugural consistirà en un diàleg entre les escriptores Maria Josep Escrivà i Núria Cadenes que porta per títol Mireu la nostra mà si no l’heu vista! (l’escriptura que ens visibilitza).

Les jornades inclouen un important programa acadèmic i cultural amb la participació, entre altres, del poeta, novel·lista, crític i traductor Josep Piera, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2023, i del professor i referent en Comunicació, Josep Maria Ganyet. També destaca una ruta per València on les dones, la seva història i la seva producció artística, científica i cultural en seran les protagonistes. Passeig València, ciutat de dones anirà a càrrec de la professora Ana López Navajas, l’escriptora Rosa Roig Celda i l’artista plàstica Nela (Manola Roig Celda). La música en valencià també es farà sentir a les Jornades, amb l’actuació de Niuss.

La Xarxa Llull aposta per “assegurar la presència estable del català en l’àmbit acadèmic i cultural internacional, que implica a universitats, professors i estudiants de tot el món que s’involucren en el coneixement de la llengua i la cultura catalanes, creant connexions d’efectes multiplicadors”.

Segons dades del Llull, 130 universitats d’arreu del món ofereixen docència d’estudis catalans, de les quals 90 reben suport econòmic de l’Institut Ramon Llull i el nombre d’estudiants matriculats en alguna assignatura de català ha estat de 3.981 en 31 països d’Europa, Amèrica i Àsia.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor