Forcadell: ‘Passi el que passi, ja hem guanyat’

  • La presidenta de l'ANC critica que el govern espanyol 'utilitzi els tribunals per solucionar un problema polític'

VilaWeb
ACN
09.11.2014 - 10:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Passi el que passi, arribant fins avui, desafiant l’Estat, ja hem guanyat’. Així resumia la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, els seus sentiments a les portes de l’IES Vallès de Sabadell (Vallès Occidental), on ha votat poc després de les 9 hores. Forcadell ha destacat que ‘ha costat molt’ arribar fins el 9-N i ha celebrat que s’hagin pogut obrir tots els col·legis, cosa que per a ella ja és un ‘èxit’. Forcadell ha agraït la tasca dels voluntaris i de la gent que està anant a votar perquè ha recordat que el que estan fent és ‘desafiant a l’Estat’. En aquest sentit, ha criticat que l’Estat estigui ‘utilitzant els tribunals per solucionar un problema polític’.

Forcadell ha arribat a l’IES Vallès cap a dos quarts de nou del matí, on ja s’ha trobat amb la cua de persones que esperava l’obertura de les portes per votar en el procés participatiu del 9-N. La presidenta de l’ANC ha estat aplaudida en diverses ocasions pels ciutadans que esperaven al carrer i que reiteradament li han demanat fer-se fotos amb ella. Ha assegurat sentir-se ‘molt contenta i satisfeta’ per poder votar en el procés participatiu perquè ‘ha costat molt sacrifici’.

En declaracions als mitjans, ha dit que la jornada d’aquest diumenge és ‘un triomf de la democràcia i les llibertats’ i ha afegit que ja s’ha guanyat perquè s’han pogut constituir les meses i fer ‘una consulta en contra de l’Estat’. La presidenta de l’ANC ha agraït la feina a tots els voluntaris i a tothom que durant el dia anirà a votar perquè ho fa ‘per defensar la democràcia però sabent que està desafiant l’Estat’.

La presidenta de l’ANC ha dit que no es pot parlar de percentatges de participació perquè ‘no és una consulta normal’ sinó que s’ha pogut finalment desenvolupar però ‘amb moltes dificultats’. En aquest sentit, ha dit que hi ha la meitat de col·legis que hi haguessin hagut si s’hagués pogut celebrar la consulta organitzada en un primer moment i ha apuntat que hi ha gent que fins la setmana passada no sabia on havia d’anar a votar o que s’haurà de desplaçar per poder fer-ho.

Ha dit també que aquest diumenge no s’està votant per la independència de Catalunya, que això és farà ‘més endavant’, sinó que s’està votant ‘per la democràcia’. En aquest sentit, ha denunciat que l’Estat espanyol ha utilitzat ‘tots els recursos’ per impedir aquesta jornada i que ‘no hi ha separació de poders’.

Per això, ha assegurat que no li ha sobtat l’actuació ni del govern espanyol ni de la fiscalia de l’Estat i ha lamentat que s’estigui ‘utilitzant la justícia per resoldre un conflicte polític’ quan ha dit que en els països democràtics aquests conflictes ‘se solucionen políticament’. Per tot això, ha celebrat que les cues a les portes dels instituts demostren que la gent ‘no té por, no els hi espanten les amenaces i continuarà endavant’.

El 10-N s’obre ‘una nova etapa’

Forcadell no ha volgut entrar a valorar amb detall què passarà a partir d’aquest dilluns perquè ha apel·lat a viure primer aquesta jornada. En tot cas, ha assegurat que aquest diumenge es tanca una etapa i aquest dilluns se n’obrirà una de nova. Ha recordat que des de l’ANC ja es va demanar la convocatòria d’eleccions i ha esperat ‘a veure què passa durant la setmana’. Ha afegit que estaran ‘a l’aguait i vigilant’ i ha considerat que cal que Catalunya sigui un país independent ‘com més aviat millor’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any