Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  25.02.2014  06:00

Autor/s: Mètode

Mètode publica 'Científics lletraferits'

Men?ame
 

'Mètode' presenta 'Científics lletraferits', una nova monografia que reuneix vint narracions escrites per autors destacats de la literatura catalana amb formació científica o tecnològica. El llibre ha comptat amb dos editors de luxe: Jordi de Manuel i Salvador Macip. Jordi de Manuel és biòleg, professor i escriptor  i ha publicat una dotzena de novel·les combinant, sobretot, la novel·la negra i la ciència-ficció. Salvador Macip  és metge, investigador i escriptor. Ha publicat cinc novel·les i dos contes infantils, a més de tres llibres de divulgació científica.

Els relats, cadascun dels quals està dotat amb personalitat pròpia, ens endinsen en universos plens d’enginys matemàtics, de referències a la biologia, la química o a la mateixa lògica de la investigació científica. Com afirmen en el pròleg els editors, «aquest és un llibre que demostra que el límits artificials que creem entre ciències i lletreses poden esborrar amb èxit».

Els editors han destacat també l’esforç i entusiasme així com el treball en equip dels catorze autors i sis autores que han participat en la monografia. Les narracions que componen 'Científics lletraferits' han estat escrites per Marià Alemany, Sílvia Aymerich, Miquel Barceló, Daniel Closa, Anna Crusafont, Carles M. Cuadras, Martí Domínguez, Xavier Duran, Rosa Fabregat, Jordi Font-Agustí, Teresa Franquesa, Isidre Grau, Amàlia Lafuente, Salvador Macip, Jordi de Manuel, Joan Marcé, Miquel de Palol, Pere Puigdomènech, Carme Torras i Carles Zafon.

Les narracions, tot i ser independents, tenen la ciència i la tecnologia com a protagonistes. Les vint històries  s’han agrupat en set blocs temàtics: «Història, art i atzar»; «Vida i mort»; «Ciència i crims»; «Interfícies i jocs»; «Fer ciència»; «Paisatges naturals i humans»; i «Altres mons».

Llig la notícia sencer a la web de Mètode.

Men?ame