Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  27.10.2011  16:04

Peces-Barba pensa que a Espanya li hauria anat millor annexionar-se Portugal i no Catalunya

Men?ame
 

Gregorio Peces-Barba, un dels ponents de la constitució espanyola de 1978 i ex-president del congrés espanyol, ha dit avui que a Espanya potser li hauria anat millor si s'hagués annexionat Portugal i no Catalunya (àudio). Ho ha declarat durant el desè congrés d'advocats espanyol que es fa a Cadis. Les paraules de Peces Barba han encès els advocats catalans assistents al congrés, que s'han aixecat i han abandonat la sala com a protesta.

'Quan el comte duc d'Olivares va trobar-se al mateix temps amb l'aixecament dels catalans --que, per cert, celebren sempre les seves festes anomenades nacionals per derrotes -- i els portuguesos, es va prendre una decisió: deixar els portuguesos i quedar-nos amb els catalans', ha dit Peces-Barba, que s'ha demanat: 'Què hauria passat si ens haguéssim quedat amb els portuguesos i deixat marxar els catalans? Potser ens hauria anat millor'.