Notícies

Dimecres  10.03.2010  12:51

Ernest Benach presenta el seu llibre sobre la política 2.0

VilaWeb TV us ofereix l'acte sencer en vídeo

Men?ame
 

El president del Parlament, Ernest Benach (bloc de MésVilaWeb), va presentar ahir el seu llibre '#Politica2.0' (Angle Editorial, Edicions Bromera i Cossetània), en el qual proposa un canvi d'actitud política per a combatre la desafecció. VilaWeb va seguir l'acte en directe en aquest debat amb els lectors i us ofereix el vídeo de tot l'acte sencer, que comptà amb la participació de l'escriptor Màrius Serra i el periodista Òscar Dalmau, entre d'altres.

El llibre, també disponible en versió digital, és una reflexió sobre les relacions entre la classe política i els ciutadans, explotant el potencial de les eines digitals. Benach considera que el diàleg és ric i constant a la xarxa i cal que el sistema polític s'hi fixi i n'extregui conclusions. 'Les coses estan canviant, i de pressa, i la política ha de canviar. El llibre no pretén criticar ningú, però hi ha grans dosis d'autocrítica, una paraula que fa por, però que hauria de ser indispensable', va dir.

'#Política2.0', segons el seu autor, 'no és un llibre tecnològic', sinó que 'parla de política i vol parlar de política en majúscules' com a eina indispensable per fer funcionar la societat. Benach hi reivindica un diàleg continu entre els polítics amb la ciutadania, defugint la fórmula de comunicació unidireccional actual i fent 'un bon ús, útil, de les noves tecnologies i de les xarxes socials'.

En la presentació, amb intervencions en vídeo, twitts i apunts facebook, hi van assistir destacades personalitats polítiques com el vicepresident del Govern Josep Lluís Carod-Rovira; el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras; el conseller de Governació, Jordi Ausàs; la vice-consellera d'Exteriors, Roser Clavell; el president d'ERC, Joan Puigcercós, o el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, entre altres.