Xavier Bosch : ‘Creia que duraria cinc anys a l’Avui’

  • Entrevista amb l'ex-director del diari, que ara publica 'Se sabrà tot' (Proa)

VilaWeb
Redacció
25.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El periodista Xavier Bosch (1967) va ser director del diari Avui tretze mesos, fins a final del 2008, quan desavinences amb la direcció empresarial el van fer plegar. D’aquella experiència, en va sortir el llibre ‘Se sabrà tot‘ (Proa), guanyador del Premi Sant Jordi de novel·la, en què Bosch aborda el món del periodisme. En aquesta entrevista en vídeo parla de la novel·la (‘la cosa d’aquest món que més m’agrada és escriure’), del diari Avui (‘la meva experiència va ser positiva periodísticament, però personalment vaig patir massa, per això ho vaig deixar’) i de la funció del periodista (‘tothom té un titular a cinc columnes que li pot ensorrar la vida’).

Quan Bosch el va dirigir, l’Avui era propietat del grup Godó (40% de les accions), Planeta (40% ) i Generalitat (20%). En la novel·la Bosch perfila una direcció que ‘massa sovint volia canviar la línia editorial del diari per qüestions diverses’. De la seva etapa de director, en diu que el fet que els periodistes haguessin d’informar d’un govern que posseïa el 20% de les accions del diari no els condicionava a l’hora d’escriure, que va aprendre molt dels caps de secció de l’Avui, que continua essent el seu diari de referència. Bosch ha escrit una novel·la que alguns, inevitablement, llegiran per descobrir qui s’amaga darrere el personatge ABC, per exemple, que és qui va més mal avingut amb el director.

Actualment Bosch presenta el programa Àgora, de TV3. Abans havia treballat en informatius esportius de RAC 1, emissora de la qual va ser cap de programes. També havia treballat de corresponsal al parlament europeu per La Vanguardia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any