Article de Marta Rojals

Els Premis Ovidi palesen la vivesa de la música al País Valencià

  • Disset cantants i grups hi opten enguany · Paco Muñoz rebrà el premi a la trajectòria individual

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.06.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Disset cantants i grups (de la quarantena que s’hi havien presentat) aspiren als Premis Ovidi de Música en Valencià, que es lliuren avui, a les deu del vespre, al Teatre Micalet de València. L’actor i humorista alcoià Xavi Castillo amenitzarà l’acte. Quantitat i qualitat: heus ací què en destaquen, precisament i per damunt de tot, tant l’organització com el jurat, del doll de propostes musicals que naixen i creixen al sud, al País Valencià.Els periodistes Vicent Contrí, Josep Vicent Frechina, Eduard Guillot, Juanma Játiva, Raül Serrador i Joaquim Vilarnau són els membres del jurat que decidirà qui s’emporta enguany els premis a: millor cançó, millor lletra, millors arranjaments, millor maqueta i millor disc en les categories de folk, cançó d’autor i pop-rock. També es concedirà un premi al millor grup revelació i el premi Muixeranga (triat per votació popular via Facebook) al millor disc de tot l’àmbit lingüístic.

Per Josep Vicent Frechina, secretari del jurat, els Premis Ovidi són ‘la millor prova per a fer balanç de l’evolució artística de la música en valencià.’ Els resultats són, assegura, ‘incontestables’.

I segons el Col·lectiu Ovidi Montllor, que organitza els premis per quart any consecutiu, al País Valencià la música en català ‘viu un moment molt dolç en quantitat i qualitat de produccions discogràfiques’. Prova n’és l’augment del nombre de candidats als premis, que duplica, gairebé, els participants de l’any 2006, que es concediren per primera volta.

Entre els finalistes (quatre per categoria), n’hi ha de coneguts i dels que ja comencen a comptar força seguidors: Gàtaca, Arthur Caravan, Rapsodes, Sènior i el Cor Brutal, Compartir dóna gustet, Carles Dénia i la Nova Rimaire, Mara Aranda i Solatge, Al Tall, Òscar Briz, Hugo Mas, Gent del desert, Verdcel i Aitana Ferrer. A aquests, s’hi han d’afegir els quatre nominats al millor grup revelació: Jezie, Fabre, Make some are us i Bielorrúsia.

Reconeixement a la trajectòria de Paco Muñoz

Enguany el COM ha volgut reconèixer la tasca de Paco Muñoz (València, 1939) per la música amb l’atorgament del premi a la trajectòria individual. Des que va començar a cantar, l’any 1975, ha fet desenes de concerts per tot el País Valencià, ha compost més d’una vuitantena de cançons, ha musicat poemes i ha recuperat més d’un centenar de temes del cançoner popular adreçats al públic infantil. ‘Mirades’ (a la memòria d’Ovidi Montllor) i ‘Collarets de llum’, dedicat a Miquel Martí i Pol, són alguns dels discs de la seva producció discogràfica. A més, l’any 1980 va fundar una productora pròpia, PM Produccions.

Enllaços
Premis Ovidi a la Música en Valencià.
Teatre Micalet de València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any