Avui tots a cantar per fer cagar els Reis !

  • Ses Majestats recorden als nens i nenes de portar el fanalet per rebre'ls

VilaWeb
Redacció
05.01.2004 - 01:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La propera nit serà la més llarga pel més petits de Badalona. I segurament massa curta per a molts pares a qui tocarà matinar per desembolicar els regals dels Reis… si és que s’han portat bé, és clar. Ses Majestats els Reis Mags d’Orient han confirmat, un any més, la seva presència aquesta nit a la ciutat de Badalona. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a 2/4 de 6 a La Rambla, on faran uns parlaments per a tots els infants que s’hi acostin. Les activitats que animaran l’acte de rebuda a Ses Majestats aniran a càrrec de Jaume Navarro i del conjunt musical infantil Poti-poti, el qual també participarà en la Cavalcada.

Després, muntaran en les carrosses amb les que es passejaran de nord a sud de la ciutat. El trajecte començarà a 2/4 de 7 i seguirà el recorregut de Prim, Francesc Layret, Creu, Francesc Macià, Alfons XIII, Juan Valera, Marquès de Sant Mori, Aribau i Avinguda Maresme. Com sempre, els més petits hauran d’anar a rebre els Reis d’Orient amb el fanalet i amb la carta. Després de la Cavalcada, els nens i nenes poden anar a cridar els Reis al carrer del Carme. Enguany participaran 5 carrosses en la Cavalcada: les tres carrosses dels Reis, la de la Carbonera i la de l’Estel i el Carter Reial. Els constructors de les carrosses són el grup badaloní Discípulos de Morales.

Una vegada la comitiva hagi passat per davant del carrer del Carme, l’associació Soca-rel organitzarà la tradicional cantada popular des de l’inici del carrer fins al local de l’Associació de Veïns. Es tracta d’una festa popular badalonina amb la que els Reis Mags caguen carmels i fruits secs. La pluja de dolços es farà al so de les cançons cantades per una comitiva il·luminada tan sols pels fanalets. Una de les estrofes més populars de la cantada de Reis és la següent:



Els Reis vénen,

vénen de la muntanya,

porten joguines per la canalla.

Els Reis vénen,

vénen de l’Orient,

no porten res, pels nens dolents.


Tot i això, vol a dir que la cançó té algunes variants depenent de les famílies. Per exemple, en algunes cases s’adapta la lletra d’acord amb els noms dels infants que participen de la cantada. Podeu escoltar-ne alguns trossos fent clic aquí i aquí

Vilaweb Badalona us oferirà aquesta nit un complet reportatge amb vídeos i fotos de l’arribada dels Reis Mags d’Orient a la ciutat i de la cantada popular al carrer del Carme. De moment, podeu començar a obrir boca amb els reportatges del 2003 de La cavalcada dels Reis i la Cantada de Reis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any