Entre dos i tres mil manifestants en suport als condemnats del 4-F

  • Aprofitant la repercussió del documentari 'Ciutat morta', s'han convocat una protesta a la plaça Universitat de Barcelona i a altres municipis · És el novè aniversari dels fets

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN/Redacció
04.02.2015 - 20:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entre dues i tres mil persones s’han manifestat aquest vespre a Barcelona contra la ‘impunitat policial’ en el novè aniversari del 4-F. El documental ‘Ciutat morta’ ha servit de catalitzador perquè el cas hagi agafat nou impuls, com s’ha pogut comprovar en la concentració, multitudinària malgrat el fred, que ha estat encapçalada per una pancarta on es podia llegir ‘No és una poma, és tot un cistell’.

Després del parlament de Mariana Huidobro, mare d’un dels empresonats pel cas, Rodrigo Lanza, els manifestants han començat a caminar des de la Plaça Universitat en direcció a l’Ajuntament. A la manifestació hi havia persones pròximes als fets com l’advocat Jaume Asens o les ex-companyes de Patricia Heras Diana Junyent i Sílvia Villullas.

Asens, Villullas i Huidobro han fet declaracions destacant la necessitat de lluitar contra el que han titllat d’impunitat policial, que al seu parer ha trobat aixopluc en un sistema corrupte i en un aparell judicial ineficaç.

Asens, per exemple, ha posat de relleu les diferències entre el judici de l’ex-presidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre contra dos agents de la Policia Municipal de Madrid i el que va jutjar els fets del 4 de febrer d’ara fa nou anys. En el cas d’Aguirre, la seva versió ha tingut més pes que la dels policies, ha subratllat Asens, mentre que en del cas 4-F va ser al revés.

Tant Asens com Villullas han destacat la importància que la gent ‘prengui consciència’ de la situació, tant en aquest cas com en d’altres com el d’Esther Quintana, Juan Andrés Benítez o Can Vies, del qual recentment s’ha conegut la sentència de tres anys i 9 mesos de presó a un jove per llançar una ampolla contra els Mossos.

Huidobro, de la seva banda, s’ha mostrat molt satisfeta per la gent que ha conegut que dóna suport al cas arran de l’emissió del documental ‘Ciutat morta’ i ha afegit que ara és hora d’ajudar altres persones que ‘necessiten que es faci justícia’.

La manifestació, que ha començat a moure’s a tres quarts de vuit, es desplaçava a dos quarts de nou per la Via Laietana enmig d’un ambient pacífic i reivindicatiu. La manifestació ha arribat, més tard, a la plaça Sant Jaume, que s’ha omplert al complet.

També s’han convocat concentracions davant els ajuntaments d’altres municipis, com Girona, Rubí, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Molins de Rei, Cerdanyola, Pineda de Mar, Viladecans, Puigcerdà i Terrassa. 

Informació relacionada:

Aniversari del 4-F: les vuit conseqüències de ‘Ciutat morta’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any