Els transports públics es reforcen per la Diada

  • Metro, Ferrocarrils de la Generalitat i Renfe oferiran més combois dels habituals

VilaWeb
Redacció
08.09.2014 - 17:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’oferta de transport públic serà reforçada aquest Onze de Setembre. El Metro de Barcelona, per exemple, oferirà un servei similar al d’un dia laborable i reforçarà la xarxa amb personal d’atenció al públic i de seguretat. Tanmateix, TMB recomana de calcular més temps per als desplaçaments en previsió de l’elevada afluència de públic que hi haurà. Per contra, la companyia alerta que el transport públic de superfície patirà restriccions importants. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Rodalies de Renfe també reforçaran el servei. 

La màxima afluència al metro serà entre les 14.00 i les 20.00, principalment a les estacions properes a la Via Catalana: plaça d’Espanya, Universitat, Catalunya, Urquinaona, Arc de Triomf, Glòries, Passeig de Gràcia, Diagonal, Verdaguer, Tetuan i Monumental. 


Pel que fa al transport en superfície, com són els busos o el tramvia, la mobilització comportarà que s’hi facin importants restriccions. Així, unes 45 línies regulars d’autobusos de TMB i les rutes vermella i blava del Barcelona Bus Turístic es desviaran o tindran recorreguts limitats entre les 14.00 i les 20.00, en el perímetre definit per la Gran Via de les Corts Catalanes, la Diagonal i la rambla de Badal. 



TMB oferirà informació actualitzada i alternatives de transport a través del perfil de Twitter @TMBinfo. A més, la web de TMB, la web mòbil i l’aplicació TMB App informaran de possibles alteracions en la circulació del metro a través del semàfor d’estat del servei.



Més afluència de combois 



Pel que fa a FGC, la línia Barcelona-Vallès funcionarà amb freqüències de dia feiner a totes les línies: S1 Terrassa, S2 Sabadell, S5 Rubí, S55 Universitat Autònoma, L6 Reina Elisenda i L7 Avinguda Tibidabo. A la línia Llobregat-Anoia, els trens de les línies R5 Manresa, R6 Igualada, S4 Olesa de Montserrat i S33 Can Ros circularan en horari de dia feiner i doblaran la capacitat de la major part dels combois, que passaran de 3 a 6 cotxes.



També els trens de la rodalia de Renfe circularan com un dia feiner en les hores de més demanda. Així, es reforçaran les franges horàries d’entre les 13.00 i les 17.00 en tots els serveis d’entrada a Barcelona, i d’entre les 19.00 i les 23.00 en tots els serveis de sortida. Durant la resta de la jornada, es mantindrà el servei habitual de dia festiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any