Una avaria deixa 190.000 persones sense llum

  • Una disfunció en una línia THT va deixar sense llum, ahir a començament de tarda, a 190.000 persones. La pana va afectar sobretot a la Plana del Rosselló ...>>
    Dt. 24 de juny del 2014

VilaWeb
Redacció
24.06.2014 - 11:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’avaria es va produir per un disfuncionament d’una línia d’alta tensió de la Plana del Rosselló, a priori sobre el transformador elèctric de Baixàs  de 63.000 volts de RTE (Réseau Transport d’Electricité). Aquesta va  provocar diversos incidents, ja que els semàfors van deixar de funcionar, i sobretot a la Plaça de Catalunya o el Bulevard Mercader, a Perpinyà, van produir-se diversos incidents en la circulació, amb nombrosos embussos. En altres municipis, van ser els distribuïdors de diners els més afectats, així com també alguna xarxa de telefonia mòbil i les connections per internet.

La pana va afectar Argelers de la Marenda, Cotlliure, Portvendres, Banyuls de la Marenda, Ceret, Perpinyà, Passà, Llupià, Forques ,Tuïr, Pollestres, Banyuls dels Aspres, Cabestany , Sant Nazari i Vilamulaca, és a dir la Costa Vermella, la Plana del Rosselló i una part del Vallespir .

Malgrat que el tall de llum va ser generalment relativament curt, alguns barris de Perpinyà, com per exemple el de Sabardell, va tardar més en recuperar la llum.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any