Escassa assistència en la manifestació feixista a Montjuïc

  • Entre els manifestants, un dels assaltants a Blanquerna, Pedro Chaparro · El dirigent d'Alianza Nacional amenaça de respondre l'independentisme amb violència · Topada entre nazis i antifeixistes a la Bordeta

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.10.2013 - 11:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Poc més d’un centenar d’individus convocadts per la plataforma d’extrema dreta España en Marcha s’ha concentrat a la plaça d’Espanya de Barcelona per anar cap a la plaça de Sant Jordi de Montjuïc amb motiu del 12-O. Exhibint símbols i banderes franquistes i cridant consignes com ‘Catalanitat, espanyolitat’, ‘Aquesta és la nostra terra i s’ha de defensar’ o ‘Que no ens enganyin, Catalunya és Espanya’, també portaveu una pancarta on s’hi llegia ‘No demanarem perdó per la nostra història’. 


Un dels atacants a Blanquerna, rebut com un heroi

Entre els manifestants hi havia Pedro Chaparro i Paula Mijaresdetinguts per haver participat en l’atac feixista a la llibreria Blanquerna de Madrid durant la commemoració de l’Onze de Setembre a la delegació del govern català. Chaparro ha dit que no tenia res més a dir sobre aquells fets, que tot era ‘mentida’ i que ‘no hi va haver cap agressió’. 

Pocs minuts després de les dotze del migdia han arribat els tres autobusos que esperaven els concentrats i un centenar de persones més s’han afegit a la mobilització. El grup ha desplegat una pancarta on s’hi podia llegir ‘Cap espanyol serà estranger a Catalunya’ enmig d’una forta presència poicíaca. 

‘Amb violència’ 

Els líders dels partits La Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democracia Naciona han celebrat la seva tradicional jura de la bandera a la plaça de Sant Jordi. Els més de 300 manifestants han cobert la distància que separa la plaça Espanya d’aquesta explanada de la muntanya de Montjuic en gairebé una hora, avançant tancats a l’interior d’un cordó policial dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra. 

Durant gairebé dues hores, s’han dirigit als seus militants per llançar proclames feixistes nostàlgiques de la dictadura franquista. El líder d’Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, que ha culpat a la pressió ‘dels anarquistes, dels casals separatistes i a les cases d’okupes’ de la prohibició de la marxa feixista que pretenia sortir de la plaça de Sants de Barcelona, ha avisat: ‘Ja coneixem el camí, i el camí potser és la violència’. Instants abans, el mateix Peña, havia promès: ‘No hi haurà secessió de Catalunya sense sang’.

Topada entre nazis i antifeixistes

A la tarda, un grup d’individus que feien salutacions neonazis a la carretera de la Bordeta han acabat topant amb uns quants veïns i antifeixistes. Fonts veïnals han explicat que els ultres estaven a la terrassa d’un bar de la carretera de la Bordeta quan s’han vist sorpresos per un grup d’antifeixistes. Els dos grups s’han començat a esbatussar a cops de puny i fins i tot s’han tirat pedres, segons el relat de testimonis. Hi ha hagut corredisses i algun ferit. Els Mossos s’han desplaçat fins el lloc dels fets alertats pels amos del bar i la baralla s’ha dissolt. 


Informació relacionada: 

Eugeni Casanova: Unionistes, abandoneu tota esperança

L’unionisme mesura la seva força a la plaça de Catalunya de Barcelona

Veïns de Sants surten al carrer contra el feixisme

El moviment 12-O també utilitza Els Pets

Pau Gasol també denuncia haver estat utiltzat pel moviment 12-O

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any