El tren d’Alcoi, o com anar arrere

  • La línia Xàtiva-Alcoi acumula cada volta més retards

VilaWeb
Redacció
06.10.2013 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 23 de febrer d’enguany, membres de la plataforma ‘Salvem el Tren’ de l’Alcoià-Comtat van viatjar fins a València en el tren que fa el trajecte Alcoi-València, vestits d’època, per a denunciar que, 110 anys després del primer viatge regular, la durada del viatge és pràcticament la mateixa. O més.

Allò va ser una manera simbòlica de fer veure l’abandonament en què es troba la línia, motiu de nobrosíssimes reivindicacions i i nul·les respostes efectives vista la situació actual. I darrerament el servei encara està empitjorant: ja fa tres setmanes que els trens que ixen divendres a les vuit i mitja de la vesprada acumulen retards de vora mitja hora, i s’han donat casos en què s’han hagut de fer transbordamanet a un autobús a l’estació de Xàtiva, de manera que el temps del viatge s’allarga de forma més que considerable.

Divendres passat mateix, segons el testimoni d’una lectora de VilaWeb Ontinyent que ens n’ha fet arribar la queixa, la mitja hora de retard amb què el tren va arribar a l’estació d’eixida va comportar que el viatge d’anada València des de la Vall d’Albaida i el de tornada sumaren més de quatre hores. I això és més que fa cent anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any