Les ex-conselleres Milagrosa Martínez i Angélica Such, a judici per corrupció

  • Martínez i Such seuran al banc dels acusats per presumptes irregularitats en l'adjudicació del pavelló valencià de Fitur a una empresa de la Gürtel · El jutge deixa fora l'ex-vice-president Rambla

VilaWeb
ACN
01.07.2013 - 18:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV), José Ceres, ha decidit obrir judici oral contra dues ex-conselleres de Turisme Milagrosa Martínez i Angélica Such, actualment diputades del PP a les Corts, per presumptes irregularitats en l’adjudicació del pavelló valencià de Fitur a l’empresa Orange Market, vinculada a la trama Gürtel. En canvi, el jutge ha decidit finalment no obrir judici contra l’ex-vice-president del Consell i actualment també diputat Vicente Rambla. D’aquesta manera, el jutge accepta la tesi de la fiscalia, que demanava que no s’encausés Rambla.

El jutge creu que no hi ha ‘suficient consistència’ en els indicis per obrir judici contra l’ex-president valencià. En canvi, sí considera que hi ha indicis per obrir judici contra dues ex-conselleres de Turisme en l’època de Francisco Camps a la presidència de la Generalitat valenciana.

Els delictes que es jutjaran són els de prevaricació administrativa, malversació de fons públics, falsificació de document oficial, suborn, tràfic d’influències, ús d’informació privilegiada o infidelitat en la custòdia de documents.

A banda de les dues conselleres, també està processat el presumpte cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, i deu persones més, ja siguin vinculades a Orange Market o autoritats i empleats públics de l’Agència Valenciana de Turisme.

A més de Correa, Martínez i Such, la resta de processats són Pablo Crespo, Álvaro Pérez, Cándido Herrero, Felis Isabel Jordán, Mónica Magariños Pérez, Rafael Betoret, Issac Vidal, Ana María Grau, Juan Bover i Jorge Miguel Guarro.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any