ETA avisa que el trencament de la negociació d’Oslo tindrà ‘conseqüències negatives’

  • L'organització armada avisa que la fi de la negociació 'endarrereix i dificulta la resolució' del conflicte

VilaWeb
Redacció
26.03.2013 - 18:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ETA ha advertit que la negativa del govern espanyol a asseure’s a negociar a Oslo podria tenir ‘conseqüències negatives’ perquè ‘desfà l’espai de diàleg i negociació’. L’organització armada ha fet públic un comunicat (en basc, pdf) divuit dies després que transcendís públicament el trencament de l’espai de negociació. ETA avisa que la fi de la negociació ‘endarrereix i dificulta la resolució’ del conflicte i denuncia l’actitud tant del govern espanyol del PP com l’anterior del PSOE. En tot cas, afirma que ‘seguirà treballant per construir una resolució definitiva’ i que mantindrà activa la seva representació.

En un comunicat en basc, ETA considera el trencament de la negociació com ‘un clar pas enrere’ en la mesura que ‘endarrereix i dificulta la resolució del conflicte’. En aquest sentit, mostra la seva incomprensió pel suport del PNB al govern espanyol en aquest terreny.

Pel que fa a la qüestió del desarmament, ETA destaca que ‘queda fora del mandat que va fer la Comissió Internacional de Verificació en el seu origen, i en conseqüència no ha estat ni està a l’agenda de treball d’ETA i la Comissió’. Segons l’organització armada, el tema s’està utilitzant intencionadament de forma malèvola per ‘ocultar la total responsabilitat que tenen els estats en el bloqueig del procés’.

Amb tot, deixa clar que manté la seva disposició a parlar del desarmament i de la resta de conseqüències del conflicte i assegura que ‘seguirà treballant per construir una resolució definitiva i que mantindrà activa la representació que ha designat’. ‘No cedirem davant les dificultats perquè el País Basc mereix i necessita la pau i la llibertat’, conclou.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any