Gairebé una cinquena part de la població, per sota del llindar de la pobresa

  • L’institut d’estadística espanyol publica un informe en el que mostra el percentatge de persones amb problemes econòmics

VilaWeb
Redacció
22.10.2012 - 20:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Gairebé una cinquena part dels habitants del país es troba per sota del llindar de la pobresa, segons un sondatge (pdf) sobre condicions de vida que ha fet públic avui l’institut d’estadística espanyol (INE). La dada de risc de pobresa més alta és la del País València, amb un 19% dels ciutadans. Pel que fa a les Illes Balears, el 18,5% de ciutadans se situen sota aquest límit, a Catalunya són un 16,6%.

Aquests percentatges sobre la taxa de població que es troba per sota del llindar de la pobresa (que no inclouen la Franja de Ponent ni Catalunya Nord) se situen una mica per sota de la mitjana de l’estat espanyol, que és del 21,1%. Aquest tant per cent ha baixat respecte l’any passat en els majors de 65 anys, però ha augmentat en els menors d’edat i en la resta d’adults.

L’estudi mostra també el percentatge de llars amb dificultats econòmiques: a les Illes Balers un 7,5% de les llars no pot arribar a final de mes; a Catalunya aquest percentatge puja fins al 12,1% i al País Valencià fins al 13,8%.

Més dades significatives de l’estudi: no es poden permetre unes vacances d’una setmaba el 41,6% de famílies de les Ille Balears; el 39,8% de les catalanes i el 50,5% de les valencianes.

El pressupost familiar és tan ajustat en general que un 32,3% de les famílies de les Illes no poden fer-se càrrec de despeses imprevistes; en el cas de Catalunya el percentatge puja a un 39% i al País Valencià a un 43,6%.

Pel que fa als ingressos mitjans per persona, els habitants de Catalunya ingressen al voltant de 10.101 euros anuals; els de les Illes Balears, 9.934 euros; i al País Valencià, 9.052 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any