Els treballadors de TMB faran vaga el dia que comença el Mobile World Congress

  • Exigeixen la dimissió de la direcció de l'entitat de transport i la retirada de les retallades proposades per l'ajuntament

VilaWeb
Redacció
27.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’assemblea de treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va decidir ahir a la tarda de fer vaga el 27 de febrer, el dia que començarà el Mobile World Congress del 2012. L’objectiu de la protesta és ‘exigir la dimissió de la direcció del TMB’ i la ‘retirada de totes les retallades proposades per l’Ajuntament de Barcelona’, segons el comunicat dels treballadors. L’assemblea ho va ratificar ahir, després d’una jornada en què van tallar la Gran Via de Barcelona, devers la plaça de la Universitat. El 27 de febrer faran una altra assemblea per a decidir com continuen les mobilitzacions.

Treballadors de TMB es van manifestar dues vegades ahir, al matí i a la tarda, amb l’objectiu que marxi tot l’equip directiu de l’ens, ‘culpable de la mala gestió’. Els manifestants van voler mostrar el seu ‘rebuig absolut al xantatge de la direcció contra els treballadors i treballadores’. Asseguren que els han ofert dues opcions: ‘ERO o retallada salarial’.

Les dues protestes, protagonitzades pels treballadors del torn de matí i després pels de la tarda, van començar al pas per Gran Via per la plaça de la Universitat. Van tallar el carrer i, mentre va durar la protesta, van aprofitar per celebrar una assemblea. Les manifestacions es van dirigir al centre de la ciutat, fins arribar a la plaça de Sant Jaume.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any